NRK Meny
Normal

– Aps partileder er utidig

– Finnmark Arbeiderpartis leder Ingalill Olsen er utidig og useriøs, det sier partiets samepolitiske styremedlem.

Per Ivar Henriksen
Foto: Eilif Aslaksen / NRK

Per Ivar Henriksen er samepolitisk styremedlem i Finnmark Arbeiderparti (FAP)og nå retter han flengende kritikk mot partileder Ingalill Olsen.

HØR: Per Ivar Henriksen

Utidig og useriøs

– Når Ingalill Olsen går ut og forlanger endringer i styresammensetningen i FeFo på grunn av en enkel sak som den om gruvevirksomhet i Kvalsund, da er det både utidig og useriøst av henne, sier Henriksen.

Han vil på fylketspartiets styremøte idag be om at partiet diskuterer utfallene fra partiledelsen mot Sametinget og Finnmarkseiendommens styre i gruvedriftsaken i Kvalsund.

Olsen er i utakt

Per Ivar Henriksen, som også er sametingsrepresentant for Ap, sier at når partilederen sier at hele FAPs styre er samlet i kritikken mot FeFo og Sametinget på grunn av at de ikke gav utmål til Wega Mining, så er hun i utakt med partiet.

– Når det påståes at vi, ni Arbeiderparti-representanter fra Finnmark i Sametinget er i utakt med partiet, da blir det helt feil, sier Henriksen.

Ingalill Olsen og Egil Olli på folkemøte i Kvalsund

FAP leder Ingalill Olsen

Foto: Eilif Aslaksen / NRK

Vil ikke kommentere

FAPs leder Ingalill Olsen sier til NRK Sámi Radio at hun ikke vil kommentere påstandene til Henriksen, men at hun forventer at han sier det på partiets styremøte i dag.

Styremøtet i FAP begynner i dag klokken 11.00 i Lakselv. Fra klokken 15.00 deltar statsminister Jens Stoltenberg.

LES: –Ap-topper liker ikke FeFo-styret