NRK Meny
Normal

– Hadde et brennende ønske om lage videoen

Agnete Johnsen har nettopp spilt inn musikkvideo til MGP-sangen «Icebreaker» på Finnmarksvidda. Det førte med seg kraftig influensa og og et avlyst Skavlan-intervju.

Agnete Johnsen

Agnete Johnsen på Finnmarksvidda under innspillingen av musikkvideoen til «Icebreaker».

Foto: Elle Márjá Eira/Ken Are Bongo / Davás film AS

– Det er her jeg har vokst opp, dette er mitt hjem. Det er viktig for meg å få frem hvor jeg kommer fra, sier Agnete Johnsen til VG i dag.

Hun forteller om hvorfor hun valgte å spille inn sin helt ferske musikkvideo på nettopp Finnmarksvidda, og understreker samtidig at hun ønsker å formidle låten i en pakke som gjør den eksotisk og spennende for Norge og verden.

– Som bonus er naturen og landskapet i fylket storslått og magisk, noe som tilfører dybde og en ekstra dimensjon i videoen, sier hun.

Les også: Agnete: – Jeg klarer ikke å skjønne det

– Jeg er bare Agnete

Planen var opprinnelig at Agnete skulle reise rett videre til Stockholm for å delta på «Skavlan», men måtte avlyse på grunn av influensa som hun innrømmer å ha pådratt seg for fullt under opptakene.

– Men produksjonsselskapet sørget for å holde meg varm og ha nok pauser. De ga meg all den tid jeg trengte for å levere foran kamera, fortsetter Johnsen til VG.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Melodi Grand Prix

Agnete i sekundene etter det ble klart at hun vant MGP.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

Johnsen, som er født og oppvokst i Nesseby i Finnmark, skal 14. mai representere Norge i den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen. I forkant av den norske finalen i februar, fikk hun mye støtte fra venner, familie og naboer i hjemkommunen.

– Jeg er jo bare Agnete fra Nesseby, og det tror jeg folk der hjemme også ser, sa hun til NRK den gang.

Følelser

Sangen til Agnete har hun dedikert til venninnen sin, og handler om det å slite psykisk. Derfor var det også et ønske fra Agnete å gjenspeile det i musikkvideoen.

– Vi har prøvd å videreføre det de gjorde på scenen i Oslo Spektrum, og visualisere følelsene i sangen, sier regissør Elle Márjá Eira til VG.

Nå krysser Agnete fingrene for at musikkvideoen kan hjelpe henne å gjøre sangen enda mer kjent i forkant av finalen i mai.

– Folk sier at det er en kul og annerledes sang, og at det er stor stas at det er jeg som skal representere Norge.

Musikkvideoen til Agnete har premiere lørdag 2. april!