NRK Meny
Normal

– Rettssikkerheten er satt til side i denne saka

Det sier rådmannen, og hevder at påstandene i brevet fra de ti kommunestyrerepresentantene i Tysfjord ikke medfører riktighet. Varaordføreren ber om ro rundt skolesaken.

Kan Storjord oppvekstsenter i Tysfjord ofres for å bedre en mager kommuneøkonomi?

Påstander om trakassering i saka om Storjord oppvekstsenter i Tysfjord blir nå avvist.

Foto: Sander Andersen / NRK

Rådmann Oddbjørn Nilsen i Tysfjord viser til brevet fra de ti kommunestyrerepresentantene hvor de hevder at rådmann og oppvekstsjef i en telefon med rektoren ved Storjord oppvekstsenter har bedt rektoren om å vise bort elevene fra skolen på Storjord i Tysfjord

I brevet påstås det også at rektor har følt seg direkte truet og grovt trakassert, og at oppvekstsjefen og rådmannen har vist svært uakseptabel oppførsel overfor rektoren.

Det har ikke vært mulig å få rådmann Oddbjørn Nilsen i tale på telefon i dag, men i en e-post til media skriver han at anklagene som framkommer i brevet ikke medfører riktighet.

Må dokumenteres

Rådmann Oddbjørn Nilsen

Rådmann Oddbjørn Nilsen hevder anklagene mot ham er direkte feil.

Foto: Simon Piera Paulsen / NRK

– Det forutsettes at påstandene nå dokumenteres. Ut over dette er personvernet brutt og rettsikkerheten satt til side. Vi forholder oss til rektor ved Storjord oppvekstsenter, og rektor har bekreftet at hun ikke har beordret oppstart av undervisning 8.-10. trinn.

Ekstra møte

Ti representanter i kommunestyret i Tysfjord krever et ekstraordinært kommunestyremøte igjen. Denne gang er saka forholdet mellom kommunens administrasjon og kommunalt ansatte og kommunestyrerepresentantene.

Det er de samme ti som står bak beslutningen om at ungdomsskoleelevene ved Storjord oppvekstsenter skulle møte på ordinær skole i går, noe de da også gjorde.

Varaordfører Guttorm Aasebøstøl er én av de ti som har undertegnet dagens brev.

Støy

Aasebøstøl har i dag møtt både ordføreren og administrasjonen i kommunen.

Guttorm Aasebøstøl

Varaordfører Guttorm Aasebøstøl vil nå ha ro i Storjord-saka.

Foto: Sander Andersen / NRK

– Vi lager jo kanskje litt støy, men jeg tror dette løser seg nå. Det er jo elevene som skal være i fokus. Disse påstandene som blir kastet fram får vi rydde opp i etterpå.

En sak har bestandig flere sider. Vi må få klarlagt hva det er som har foregått, og jeg ønsker å få dialog med alle parter. Nå gjenstår bare en del småting som skal på plass, sier varaordføreren.

Er det sånn å forstå at det er mistillit til administrasjonen i denne saka?

– Jeg har ikke sagt at jeg har mistillit til ordfører og rådmann, eller mot andre i administrasjonen.

– Jeg har fokus på barna, så får vi voksne krangle etterpå. Jeg er ikke bekvem med at vi skal slåss over hodene på barna.