Bollestad fryktet vannplaning

Kristelig Folkeparti sin andre nestleder fullførte trøbilkonkurransen under svært vanskelige forhold. Hadde 56,90 vært et valgresultat hadde KrF fått rent flertall, men i tråbil-sammenheng betyr det tredjeplass...... fra bunnen.

Olaug Bollestad i Top Pedal

VIDEO: Kristelig Folkepartis nestleder Olaug Bollestad gjennomførte tråbil-konkurransen til NRK Rogaland under svært vanskelige vær og føreforhold.

– Når det er så grevligt med regn, så må det viktigste være å delta. Så skal jeg gjøre mitt. Jeg håper jeg skal plassere meg over midten av resultatlisten så langt.

Det sa stortingsrepresentant og andre nestleder i Kristelig Folkeparti Olaug Bollestad som var dagens deltaker i NRK Rogalands Top Pedal-konkurranse.

Så langt har mer enn femti større og mindre kjendiser kjørt tråbil på parkeringsplassen til NRK Rogaland på Ullandhaug, med varierende suksess.

Olaug Bollestad er usikker på om hun skal ta sikte på å måle seg mot politikerkollega Solveig Horne sitt resultat på 47 sekunder.

– Det får vi se. Hun hadde sikkert mye finere vær enn meg, mener Bollestad.

Fryktet vannplaning

Etter å ha sneket seg forbi en bil som var parkert i løypen, og trosset en mindre elv av vann i motbakken inn mot mål ble hun klokket inn på 56.9 sekunder.

Hadde 56,90 vært et valgresultat hadde KrF fått rent flertall på Stortinget, men i tråbil-sammenheng betyr 56,90 tredjeplass...... fra bunnen.

Dette er den tredje langsomste gjennomføringen i Top Pedal-historien, under det som kommentator-veteranen Bjørn Olav Skjæveland beskriver som de vanskeligste forholdene i konkurransen noen gang.

– Det var vanskelig, og det var så mye vann, og jysla tunge pedaler. Jeg var redd jeg skulle få vannplaning, men så sier Bjørn Olav at det ikke var noen fare for det, fordi det var så mye tonnasje oppå tråbilen, sier Bollestad.

Så ler hun, og legger til:

– Han sa ikke det. Det var jeg som sa det!

Flere nyheter fra Rogaland