Hopp til innhold

Han knuste den gamle trøbil-rekorden

BMX-utøver Tore Navrestad slo den gamle Top Pedal-rekorden med over to sekunder. Mannen som hadde rekorden «gikk rett i kjelleren».

Tore Navrestad i Top Pedal

BMX-utøver Tore Navrestad slo den gamle Top Pedal-rekorden med over to sekunder.

– Dere ringte meg og sa at jeg måtte slå en gammel rekord. Jeg får prøve. Jeg har testet litt nå, og det kjennes bra ut.

Tore Navrestad fra Sandnes var Norges deltager i OL i Rio i BMX. Han stilte til start i Top Pedal fredag morgen med store forventninger på skuldrene sine.

Rekorden i Top-Pedal er tre år gammel. Den ble satt av komikeren Christian Eriksen i 2013, og lød på 32.88. En veldig sterk tid, ikke minst med tanke på at selveste Aleksander Kristoff senere ble klokket inn til 33.09.

30.49

Sportsreporter Bjørn Olav Skjæveland måtte gi opp å holde følge med Navrestad underveis. Han kunne andpusten slå fast at det ble «rekorden over alle rekorder», 30.49.

Dermed knuste BMX-utøveren den gamle bestetiden med godt over to sekunder.

– Det var godt. Jeg kjente presset. Dette er kanskje det gjeveste jeg har vunnet i år, mente den nybakte rekordholderen etter målpassering.

Les også: Førebur seg til OL på kopi-bane

Navrestad forklarte supertiden på denne måten:

– Det varte jo i tretti sekunder. Det er det vi konkurrerer på. Det er eksplosivitet, hurtighet og litt utholdenhet, sier han.

– En sorgens roman!

– Jeg gikk rett i kjelleren, egentlig.

Det var den gamle rekordholderen sin umiddelbare kommentar til at han ble satt så ettertrykkelig på plass.

Christian Eriksen

Christian Eriksen mistet Top Pedal-rekorden. (Dette er et arkivbilde av komikeren).

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

– Ja, det hadde gjerne litt å gjøre med at jeg skulle sette på en vask, og at vaskemaskinen står der, men det blir tungt altså, det er skikkelig slitsomt, sier Eriksen.

På hvilken måte har disse tre årene, og denne rekorden preget deg?

– Nei, altså. Dette er jo ikke et sorgens kapittel. Det er en sorgens roman, på en måte. Nå hadde jeg endelig funnet noe jeg var god i, ikke har jeg utdannelse heller, så jeg har liksom ikke noe annet å falle tilbake på, sukker mannen som mistet rekorden.

Førebur seg til OL på kopi-bane

NRK må love å drøfte med juryen om Eriksen kan få stille opp på nytt om ett år, slik at han, og teamet hans, kan prikke inn storformen på ny.