Hopp til innhold

Dette er listetoppene i Sandnes

Valglogo

Stanley Wirak (Ap) ordfører Sandnes

Stanley Wirak.

Foto: Siv Sandvik / NRK

AP: Stanley Wirak

Stanley Wirak (65) ble ordfører i Sandnes etter valget i 2011 etter å ha inngått samarbeid med FrP, Sp, Sv og Pp. Wirak er utdannet siviløkonom. Han har arbeidet lenge i Statoil, i Norge, USA og Aberdeen. Wirak har vært innvalgt i bystyret siden 2003. Fra 2007 til 2011 var han leder av utvalg for kultur og oppvekst, samt satt i Formannskapet.

Pål Morten Borgli

Pål Morten Borgli.

Foto: NRK

Frp: Pål Morten Borgli

Pål Morten Borgli (48) er fra 2011 varaordfører i Sandnes for andre gang. Han har permisjon fra sin stilling som salgsingeniør i Securalift, en del av Seabrokers-gruppen. Han har sittet i bystyret siden 1995.

Sp: Sofie Margrethe Selvikvåg

Thor Magne Seland

Thor Magne Seland.

Foto: Eirin Margrethe Fidje / NRK

Høyre: Thor Magne Seland

Thor Magne Seland (48) ble valgt inn i Bystyret i Sandnes i 2007. Han satt som leder av Sandnes Høyre fra 2009–2011, og er i perioden 2011–2015 gruppeleder og medlem av formannskapet. Han er utdannet optometrist og har en mastergrad i klinisk optometri.

Partiet de kristne: Terje Øgreid

Sosialistisk venstreparti: Heidi Bjerga

Heidi Bjerga

Heidi Bjerga.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Heidi Bjerga (57) beskriver seg slik: «SV-representant i Sandnes. Blomster i hagen og rettferdig fordeling av godene. Og Neda hjem!» Hun har de siste årene vært leder av støttegruppen for Neda . Det var Rune Kloster Tvedt som var instilt på førsteplass før SVs årsmøte, men Bjerga endte på topp. Ifølge Tvedt er årsaken at han ikke stemte for Gandsfjord bru .

Kristelig Folkeparti: Oddny Helen Turøy

Miljøpartiet De Grønne: Erlend Kristensen

Venstre: Tove Frantzen

Tove Frantzen (53) er Venstres toppkandidat i Sandnes.

Pensjonistpartiet: Jakob Ivar Grude

Rødt: Elin Bekkebråten Sjølie

Elin Sjølie

Elin Bekkebråten Sjølie.

Foto: Privat

Elin Bekkebråten Sjølie (40) bor i Sandnes og er biblioteksjef ved Hå folkebibliotek i Hå kommune. Bibliotek, sammen med kollektivtrafikk er en av fanesakene hennes. «Bibliotek er grunnsteinen i demokratiet. Vi ser at forskjellene stadig øker mellom rike og fattige. Biblioteket er med på å jevne ut forskjeller, også det nye digitale klasseskillet.» sier hun.