Hopp til innhold

Stanley ble nest tregeste ordfører

Det så lenge lovende ut for Sandnes-ordfører Stanley Wirak i Top Pedal, men det var før han møtte motbakken.

Stanley Wirak i Top Pedal.

Her sliter Sandnes-ordfører Stanley Wirak seg opp motbakken rett før mål i Top Pedal.

– Det skal nok mye til for å slå Guse, ja. Han springer mye og er voldsomt sprek, sier en syden-brun Sandnes-ordfører Stanley Wirak (Ap).

Han har akkurat satt seg i tråbilen for å gjøre seg klar til Top Pedal og er betinget optimist. Glem Forsand-ordfører Ole Tom Guse (KrF), som nylig tråkket inn til foreløpig årsbeste.

Nei, her siktes det langt lavere. Klarer Wirak å slå den saktetrøende Stavanger-ordføreren Christine Sagen Helgø (H)? Eller hva med den tregeste ordføreren til nå – Petter Steen Jr. (H) i Haugesund?

Møtte motbakken

Startskuddet går. Over den flate parkeringsplassen går det ganske fort – det ser lovende ut, men så treffer Wirak motbakken.

– Nå sliter han! kommenterer radiovert Bjørn Olav Skjæveland.

Det går voldsomt seint. Den populære ordføreren bruker armene for å få beina til å trø. NRKs utsendte kan spasere ved siden av.

Wirak ruller inn på tiden 46,70 og er dermed den nest tregeste ordføreren i Top Pedal – hittil. Bare Petter Steen Jr. har prestert dårligere i NRKs røde tråbil.

– Men jeg kom i mål, konkluderer Wirak.

En av de mest populære

Kanskje er det de to ukene i Spania som har skylda. Uansett: Stanley Wirak er bedre til å samarbeide over politiske skillelinjer enn til å kjøre tråbil.

En fersk meningsmåling fra Sentio viser at Wirak er blant landets ti mest populære ordførere, og den eneste utenom Drammen-ordføreren som er blant topp ti.

56 prosent av de spurte mener koalisjonen gjør en god eller meget god jobb, 27 prosent lander på middels, mens bare åtte prosent svarer at den gjør en dårlig jobb.

– Folk synes det har gått bra

– Hvordan har du fått til dette?

– Jeg vet ikke hva det er. Folk var jo veldig skeptiske når vi dannet koalisjon med Frp, men kanskje vi har levert og det slår ut nå – folk synes at dette har gått bra.

I 2015 stiller også varaordfører og koalisjonspartner Pål Morten Borgli (Frp) som ordførerkandidat.

– Alle partiene har sine ordførerkandidater, det er helt normalt. Så får vi se etter forhandlingene hva det blir, men vi er i alle fall veldig innstilt på å fortsette, sier Stanley Wirak.