Malika Bayan og Merete Hodne
Foto: NRK/NTB SCANPIX

Hijab-nekt hos frisør på Bryne

Oppsummert

Frisør Merete Hodne ble i både ting- og lagmannsretten dømt for å nekte en hijabkledd kvinne adgang til salongen på Bryne. Hodne anket videre til høyesterett, men anken ble forkastet.

  • Hijab-saken: – Politisk avgjørelse

    Merete Hodnes advokat mener Høyesteretts ankeutvalg gjorde en politisk, ikke juridisk, avgjørelse da de avviste anken i hijab-saken. – Det er mer politisk korrekt av Høyesterett å avvise denne anken, enn å ta den inn, sier Linda Ellefsen Eide.

  • Hodne tar ikke saken videre

    Merete Hodne sier til NRK at hun nå er ferdig med hijab-striden. Hun har tidligere snakket om å anke til menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg, men sier nå at hun ønsker å sette punktum av hensyn til familien.

  • Hodne anker til Høyesterett

    Frisør Merete Hodne anker dommen hun fikk for å ha nektet hijab-kledde Malika Bayan adgang til salongen. Det bekrefter Hodne selv overfor NRK. Både tingretten og lagmannsretten dømte Hodne for å ha brutt diskrimineringsloven.

Merete Hodne dømt i hijabsaken. NRKs reporter Kjersti Hetland rapporterer
Merete Hodne dømt i hijabsaken. NRKs reporter Kjersti Hetland rapporterer
Høsten 2015 kom Malika Bayan inn i Metere Hodnes frisørsalong på Bryne. Da skal hun ha blitt nektet inngang. Torsdag forklarte hun seg om episoden i Jæren tingrett