Hopp til innhold

– Høyesterett avviste i tråd med det politisk korrekte Norge

Dommen fra lagmannsretten blir stående. Merete Hodne må betale boten på 7000 kroner for å ha nektet hijab-kledte Malika Bayan adgang til frisørsalongen sin.

Merete Hodne og Linda Ellefsen Eide i Jæren tingrett

Nå er det satt et endelig punktum i rettsstriden om hijab-nekt på Jæren. her er Merete Hodne og hennes advokat Linda Ellefsen Eide i Jæren tingrett.

Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

Høyesterett har avvist å behandle anken i saken mellom frisør Merete Hodne og Malika Bayan, nå Malika Faviano, melder Stavanger Aftenblad.

Merete Hodne sier til NRK at hun nå er ferdig med hijab-striden. Hun har tidligere snakket om å anke til menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg, men sier nå at hun ønsker å sette punktum av hensyn til familien.

– En politisk korrekt avvisning

​– Jeg er skuffet over at Høyesterett ikke vil realitetsprøve denne prinsipielle saken. Vi mener denne avgjørelsen er politisk, og ikke så juridisk som vi hadde ønsket, sier Hodnes advokat Linda Ellefsen Eide til NRK.

Hun kritiserer at Høyesteretts ankeutvalg ikke gjorde annet enn å henvise til tingretten da de avviste saken.

– Både Stortinget og Statsministeren har gått hardt ut om hvordan vi skal se på mennesker som bærer hijab. Dermed ser vi på dette som en politisk avgjørelse i tråd med det det politiske Norge ville sagt var korrrekt. Det er mer korrekt av Høyesterett å avvise denne anken, enn å ta den inn, sier Eide.

Nektet adgang med hijab

Bakgrunnen for saken er at Malika Favianohøsten 2015, ikledd hijab, gikk inn i frisørsalongen til Merete Hodne på Bryne og spurte hva det kosta å farge håret. Faviano fikk beskjed om at Hodne «ikke ville ta på sånne som henne».

Hodne nekter for å ha sagt dette, og ville ikke betale den 8000 kroner store boten hun ble ilagt. Dermed endte saken i Stavanger tingrett. Der ble hun dømt til å betale 10.000 kroner pluss saksomkostninger på 5.000. Hun anket saken til Gulating lagmannsrett, der boten ble redusert med 3000 kroner. Merete Hodne anket saken til Høyesterett, men i dag ble det klart at de ikke vil behandle den.

Til sak mot revygruppe

Hijab-striden på Jæren har fått stor oppmerksomhet i landet og Merete Hodne har også gått til sak mot revygruppa Løgnaslaget i Stavanger som parodierer henne som «nazifrisør» i revyen sin. Hun fikk ikke medhold i Stavanger tingrett.