Hopp til innhold
Togpassasjerer Oslo S
Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Vy (tidlegare NSB)

Oppsummert

Vy aukar på sikt til seks daglege togavgangar frå Oslo og Bergen. NSB og Nettbuss byttet namn til Vy 24. april 2019.

 • Overskudd for Vy etter to negative år

  Med passasjervekst kunne Vy i fjor levere et årsresultat på 133 millioner kroner etter skatt. Økte priser på elektrisitet og drivstoff trakk resultatet ned.

  Resultatet etter skatt i koronaårene 2021 og 2020 var henholdsvis minus 1.026 og minus 858 millioner kroner.

  (NTB)

 • Tilsyn med Bane Nor, Flytoget og Vy

  Statens jernbanetilsyn (SJT) vil undersøke om Bane NOR, Flytoget og Vy ivaretar sikkerhet og beredskap tilfredsstillende. Det melder SJT i en pressemelding.

  Tilsyn med henholdsvis Bane NOR, Flytoget og Vy vil pågå fra uke 3 og inntil et par uker fremover. Bakgrunnen for tilsynene er hendelsen i Romeriksporten 12. desember 2022 og stengingen av Follobanen fra 19. desember 2022.

  Tilsynene vil blant annet omfatte gjennomgang av dokumentasjon og intervjuer med relevant personell i virksomhetene.

  Det overordnede temaet er beredskap i tunneler, særskilt når tog blir stående i tunneler. Å undersøke hvordan togpassasjerene blir ivaretatt når hendelser inntreffer i tunneler, er en vesentlig del av tilsynene.

  – Vi vil undersøke om Bane NOR, Flytoget og Vy har beredskapsplaner som ivaretar sikkerhet og beredskap tilfredsstillende, både for ulykkeshendelser og driftsavbrudd som kan ha betydning for sikkerheten, sier direktør Erik Ø. Reiersøl-Johnsen i SJT.

 • Vy inngikk forlik om navnet

  Vy-gruppen har inngått et forlik med hytteprodusenten Leve Hytter i Gudbrandsdalen. Siden 2017 har de hatt patent på varemerket «Vy» for hyttene sine. Vy-gruppen overtar rettighetene til å bruke «Vy» om overnatting og booking av overnatting.

 • Gro Bakstad ny Vy-sjef

  Gro Bakstad blir ny sjef i Vy, skriver Aftenposten. Dette får avisen bekreftet fra kilder med innsikt i toppledelsen av norsk jernbane. Avgjørelsen tas formelt i et styremøte i kveld. Bakstad er styreleder i Posten Forbrukerkontakt.

  Gro Bakstad
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Trekker tilbake permitteringer

  Vy har trukket tilbake alle permitteringer for konduktører og lokførere i nord og i øst, fordi de ser for seg å gå tilbake til normal togtrafikk fra 4. mai. Det sier pressevakt i Vy, Nina Schage. Hun sier at det ser ut til at de vil øke togtrafikken fra mandag, men de holder fortsatt på å planlegge for hvordan det vil foregå. Tirsdag meldte Ruter at rutene deres vil gå som normalt fra mandag 27. april.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no