Hopp til innhold
Tog
Foto: Marit Aaby Vebenstad / NRK

Bane Nor

 • Utbyggingsdirektør slutter i Bane Nor

  Etter snart 16 år i Jernbaneverket og Bane Nor har konserndirektør for Utbygging, Stine Undrum, valgt å si opp sin stilling, skriver Bane Nor i en pressemelding.

  – Konklusjonen er at jeg mangler motivasjonen som kreves til å fortsette å lede og utvikle Utbyggingsdivisjonen i Bane Nor videre, sier Undrum.

  – Utbyggingsdivisjonen og Bane Nor fortjener en topp motivert leder fremover, og jeg har derfor gitt beskjed om at jeg ønsker å fratre, sier hun.

 • Bane Nor-sjefen går av

  Det skriver selskapet i en børsmelding.

  – Sammen med styret i Bane Nor har Gorm Frimannslund besluttet at han går av som konsernsjef i statsforetaket, heter det i børsmeldingen.

  Henning Bråtebæk, som for øyeblikket er sjef i Spordrift, konstitueres som ny konsernsjef fra og med i dag.

  - Gorm Frimannslund er en flott person som jeg har satt stor pris på å samarbeid med, sier Cato Hellesjø, styreleder i Bane Nor, i en pressemelding fra selskapet.

 • Rødt vil legge ned Bane Nor – ønsker full gjennomgang av jernbanen i Norge

  Rødt-leder Bjørnar Moxnes har fått nok av problemene med Follobanen, og ønsker å legge ned Bane Nor.

  Partileder i Rødt, Bjørnar Moxnes, mener Bane Nor må legges ned i sin nåværende form, og at hele jernbanen må samles i én integrert organisasjon.

  – Kaoset i Bane Nor er et ektefødt barn av jernbanereformen, sier Moxnes til Frifagbevegelsen.

  – Regjeringa må slutte å se på dette som enkelthendelser. Det er åpenbart at noe ikke fungerer som det skal. Tida er overmoden for en full gjennomgang av norsk jernbane, fortsetter han.

  Rødt-lederen ønsker seg en organisering av jernbanen som ligner på for eksempel Sporveien i Oslo, bare i en større skala.

  Jane Sæthre, forbundsleder i Norsk Jernbaneforbund, har hele veien vært kritisk til jernbanereformen, og ønsker endringer. Men hun tar ikke til orde for å legge ned Bane Nor.

  – Forslaget om å legge ned Bane Nor er ingen god løsning. Det blir som å dele ut kortene på nytt og håpe på en bedre jernbane, kommenterer hun til samme nettsted.

  (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no