To menn kjøler seg ned i en fontene i Brussel, Belgia.
Foto: Francisco Seco / AP

Varmerekorder i Europa

Oppsummert

Flere land i Europa setter nå varmerekorder. I Tyskland, Belgia, Nederland og Frankrike er det målt godt over 40 grader. Myndighetene i Frankrike advarer blant annet mot sportsaktiviteter, unødvendige reiser og alkohol på grunn av varmen.

 • Hetebølgen drepte 1500 i Frankrike

  Nesten 1.500 mennesker døde som et resultat av sommerens hetebølge i Frankrike, opplyser helseminister Agnes Buzyn. Rundt halvparten av dem var over 75 år gamle. Ti mennesker døde mens de jobbet, og også barn ble berørt, sa helseministeren søndag.

 • Hetebølgen kan ha tatt 400 liv

  Under hetebølgen i Nederland i juli ble det registrert 400 flere dødsfall enn normalt. De fleste som mistet livet, var eldre mennesker.De nye tallene ble offentliggjort av det nederlandske statistiske sentralbyrået CBS i dag, melder Reuters.

 • Hetebølger den nye normalen

  Hetebølger som den opplevd i Europa de siste dagene vil i fremtiden være normalen heller enn unntaket, ifølge klimaeksperter. Det melder NPK. Varmerekord på varmerekord har blitt slått de siste dagene.

 • Varmerekord i Belgia

  Torsdag så rekordhøye temperaturer flere steder i Europa. I Belgia nådde temperaturen 41.8 grader. De siste dagene har også Paris og Tyskland sett rekordtemperaturer i det som er den varmeste julimåneden noensinne målt.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no