Hopp til innhold
Greece Ferry Fire
Foto: Petros Giannakouris / AP

Hellas

Oppsummert

Et passasjerskip som gikk mellom Italia og Hellas begynte å brenne i Det ioniske hav. Nesten alle passasjerene om bord ble reddet, men flere lastebilsjåfører er savnet.

 • Dagbladet: Nordmann dømt til livstid i Hellas

  En nordmann i 40-årene ble i Hellas fredag dømt til livstid i fengsel for drap. Det bekrefter mannens forsvarer Giannis Parasyris til Dagbladet.

  Retten fant nordmannen skyldig i overlagt drap. Det var ingen formildende omstendigheter, skriver den greske avisen Haniotika.

  Mannen ble i januar 2021 pågrepet for drapet på sin samboer, ei kvinne i 50-åra, i en landsby utenfor Chania på Kreta. Han har sittet i varetekt siden da.

  Mannen har innrømmet å ha drept samboeren opplyser forsvareren til avisa.

  – Rettssaken var i dag, og han fikk lovens strengeste straff, sier Parasyris.

 • Hellas trapper opp letingen etter gass

  For å bli mindre avhengig av energiimport, skal Hellas trappe opp jakten på gass og undersøke fem mulige felter neste år, sier landet statsminister.

  De fem områdene som skal undersøkes, ligger under havbunnen vest for det greske fastlandet og sørvest for Kreta. I tillegg kan det være mulig å finne gassfelter på fastlandet, sier statsminister Kyriakos Mitsotakis.

  Han sier greske forbrukere merker prisstigningen på gass som følge av krigen i Ukraina og de påfølgende sanksjonene. Hellas importerer i dag rundt 40 prosent av gassen sin fra Russland, men ønsker å gjøre seg mindre avhengig av denne importen.

  (NTB)

 • Grekarane streikar mot høge prisar

  Den greske fagrørsla har oppfordra til generalstreik onsdag. Streiken gjeld både privat og offentleg sektor, men flytrafikken er så langt ikkje ramma. Grunnen for protestaksjonen er prisstiginga, ikkje minst på energi. Det er venta demonstrasjonar i fleire greske byar i løpet av dagen.

 • Rasjonering på mel og solsikkeolje i Hellas

  Greske matbutikker på nett innfører rasjonering på mel og solsikkeolje. Flere av dem har satt et tak på hvor mange pakker av de to varene man kan bestille. Dette for å hindre hamstring som følge av krigen i Ukraina. Flere grossister har begynt å merke at det er vanskeligere å få tak i mel og solsikkeolje og at prisene har steget veldig på disse varene, skriver Ekathimerini. Russland står for 18 prosent og Ukraina for 8 prosent av global hveteeksport.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no