Hopp til innhold
Jubel i Hellas
Foto: ARIS MESSINIS / AFP

Hellas

  • Hellas tilbyr «gratis» ferietur til de som ble rammet av fjorårets branner

    Rundt 25.000 feriereisende, de fleste britiske, som måtte rømme fra skogbrannene på Rhodos i fjor, får tilbud om kuponger som dekker ny ferie i Hellas.

    Alle som bodde på hoteller som måtte evakueres under brannene i juli i fjor, får tilbud om kuponger til en verdi av 300 til 500 pund som skal dekke hotellopphold i en uke på ny feriereise i år, skriver The Guardian.

    Over 5000 personer har allerede tatt imot tilbudet, som gjelder i to perioder – fra nå til 31. mai og fra 1. oktober til 15. november.

  • Redda 17 migrantar

    Den greske kystvakta har redda 17 menneske, inkludert åtte barn, frå den steinete kysten utanfor øya Khíos, etter at migrantbåten dei sat i forliste.

    Tre menneske er hittil funne døde.

    Migrantane nådde truleg øya i Egeerhavet, i nærleiken av Tyrkia, på ei jolle, ifølge ein tenesteperson i kystvakta.

    Det er ikkje klart kor mange menneske som har vore om bord i båten.

    (NTB)

  • Hellas kjøper sju nye brannfly fra Canada

    Hellas og Canada skal samarbeide i å bekjempe skogbranner. Begge land har hatt kraftige branner de siste årene. Nå har Hellas kjøpt sju kanadiske brannfly av typen DHC-515, melder AFP.

    – Disse flyene vil bidra til å bekjempe de ødeleggende skogbranner som i økende grad herjer områder i Sør-Europa, sier de to landenes statsministre i en felles uttalelse.

  • 30.000 i demonstrasjon i Hellas

    Mer enn 30.000 demonstrerte i Hellas onsdag, ett år etter en togulykke som krevde 57 menneskeliv.

    Det var 28. februar 2023 at to tog frontkolliderte i høy hastighet på strekningen mellom Aten og Thessaloniki. Mange av de omkomne var unge studenter, skriver NTB.

    Demonstrantene, som i befant seg både i Aten og Thessaloniki, krever rettferdighet for ofrene.

    Noen timer etter ulykken ble en stasjonsmester pågrepet. Saken er under etterforskning, men mange overlevende og pårørende mener imidlertid at politikere også må ta sin del av ansvaret.

    Protester i Hellas ett år etter togulykken som krevde 57 menneskeliv.
    Foto: AP / Michael Varaklas
  • Turistrekord for Hellas tross skogbranner og ekstremvarme

    Over 32,7 millioner mennesker besøkte Hellas i fjor, viser foreløpige tall. Turismen brakte inn nærmere 20,5 milliarder euro i inntekter, skriver NTB. Det tilsvarer omtrent 230 milliarder kroner.

    Rekorden kom på tross av alvorlige skogbranner som krevde minst 26 menneskeliv, samt en voldsom hetebølge med opp mot 46 grader enkelte steder.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no