Hellas

 • Drapsmann fikk nyresvikt

  Hellas' mest kjente venstreradikale fange, Dimitris Koufodinas, har fått akutt nyresvikt etter å ha sultestreiket i to måneder. Koufodinas soner 11 livstidsdommer. Han var med i 17. november-gruppen som sto bak en rekke politiske attentater.

 • Okkupert konsulat i Berlin

  Rundt ti demonstranter har trengt seg inn i og okkupert det greske konsulatet i Berlin, opplyser DPA. De demonstrerte først utenfor konsulatet til støtte for Dimitris Koufontinas, som sitter fengslet i Hellas. Koufontinas er dømt for å ha vært aktiv i den greske bygeriljaen.

 • Hellas vil ha vaksinepass

  Hellas vil ha fortgang i EUs arbeid med vaksinepass, i håp om at det skal opne for meir reising og få i gang igjen turistnæringa i landet. Innføringa av vaksinepass blir drøfta på eit EU-toppmøte denne veka. Hellas er blant pådrivarane for slike pass, men fleire land skal vere skeptiske, skriv NTB.

  Dei som er skeptiske fryktar at ei slik innføring skal føre til eit A- og eit B-lag når det gjeld retten til å reise.

 • To døde i gresk kuldebølge

  To mennesker har mistet livet i uventet strengt vintervær i Hellas. Det er mer enn ti år siden like mye snø falt i Athen, og koronavaksineringer ble avlyst i hovedstaden. Nord i landet er det målt 19 minusgrader, og flere steder er det sterk vind.

  Snø i Athen
  Foto: Louisa Gouliamaki / AFP
 • Hellas kjøper franske jagerfly

  Hellas har mandag signert en avtale med Frankrike om å kjøpe 18 Rafale jagerfly, skriver NTB. Avtalen er verdt 2,5 milliarder euro, tilsvarende 26 milliarder kroner. Frankrike skal levere 12 brukte og seks nye jagerfly produsert av Dassault Aviation.

  Rafale jagerfly
  Foto: Gonzalo Fuentes / Reuters

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no