Protester i Alger mot president Abdelaziz Bouteflika
Foto: ZOHRA BENSEMRA / Reuters

Valg i Algerie

Oppsummert

President Abdelaziz Bouteflikas (82) stiller ikke til valg for en femte periode i Algerie. Han har vært president siden 1999. Hovedstaden Alger har vært preget av protester mot Bouteflikas styre. Valget, som skulle vært holdt 18. april, er nå utsatt.

 • Nye demonstrasjonar i Algerie

  Protestane mot Algeries president Abdelaziz Bouteflika fortsatte i landets gater fredag. Bouteflika stiller ikkje til val for ein femte presidentperiode, men kritikarane meiner han klamrar seg til makta gjennom ei utsetjing av landets presidentval.

  Demonstrasjonar i Algerie.
  Foto: Anis Belghoul / AP
 • Protestene fortsetter i Algerie

  Tusenvis av demonstranter har for fjerde fredag på rad samlet seg i sentrum av Algeries hovedstad i protest mot president Abdelaziz Bouteflika. De anklager presidenten for å forsøke å spille dem et puss og vil ikke gå med på at han blir sittende.

 • Tror Bouteflikas løfte er et triks

  Demonstrasjonene i Algerie fortsatte tirsdag. Demonstrantene tror president Abdelaziz Bouteflikas beslutning om å utsette, og å trekke seg fra presidentvalget i Algerie er et triks for å få inn en president som kan styres av Bouteflika.

 • Over 100 skadd i Algerie

  Over 100 personar er skadde under protestar mot at president Abdelaziz Bouteflika stiller til attval i Algerie. Nokre er trefte av gummikuler, medan andre har pustevanskar etter tåregass. Protestane i landet har no vart i fleire veker.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no