President Abdelmadjid Tebboune avlegger presidenteden i desember 2019.
Foto: RAMZI BOUDINA / Reuters/NTB

Algerie

Oppsummert

Algerie holder 1. november folkeavstemning om grunnlovsreformer. Reformene er foreslått av president Abdelmadjid Tebboune som tiltrådte i desember 2019, etter at tidligere president Abdelaziz Bouteflika gikk av.

 • Ja til omstridd grunnlovsendring

  Eit klart fleirtal har stemt for den omstridde grunnlovsendringa i Algerie, men oppslutninga om folkeavstemminga var svært låg med berre 23,7 prosent av veljarane, melder AFP. 66,8 prosent av desse sa ja til endringa, syner dei offisielle resultata.

 • Bare 1 av 4 stemte i Algerie

  Bare 23.7 prosent stemte i folkeavstemningen om ny grunnlov i Algerie, opplyser valgkommisjonen. Protestbevegelsen Hirat hadde bedt folk boikotte valget. Dermed får ikke regjeringa til president Abdelmadjid Tebboune den avklaringa den hadde håpet på.

 • Folkeavstemning i Algerie

  Algerie har søndag folkeavstemning om en grunnlovsendring som blant annet gjør at presidenten kun kan sitte to femårsperioder. Presidenten håper dette vil stoppe protestene mot myndighetene. Kritikere mener loven gir presidenten for vide fullmakter.

 • Algeries president innlagt

  Algeries president Abdelmadjid Tebboune (75) er innlagt på sykehus, men det er uklart hva han lider av.Tebboune gikk lørdag i karantene etter at flere rådgivere var koronasmittet. Algerie skal 1. november ha folkeavstemning om grunnlovsreformer.

 • 10 års fensel for ateisme-spredning

  Et ledende medlem av gruppen som har arrangert demonstrasjoner mot myndighetene i Algerie, er dømt til 10 års fengsel etter anklager om å spre ateisme. Yacine Mebarki ble også funnet skyldig i å ha fornærmet islam.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no