Hopp til innhold
Store protester i Tunisia mot president Kais Saied.
Foto: Hassene Dridi / AP

Tunisia

Oppsummert

Tunisia har vært preget av dyp økonomisk krise og store protestert etter at president Kais Saied i 2021 sparket statsministeren, oppløste nasjonalforsamlingen og overførte all utøvende makt til seg selv.

  • Tegneserieskaper arrestert i Tunisia

    En tegnerserieskaper er arrestert i Tunisia fordi påtalemyndigheten mener en tegning gjør narr av landets statsminister.

    Det fortalte Tawfiq Omrane advokat til Reuters torsdag.

    Omrane er kjent for sine satiriske tegninger av landets president.

  • Tunisisk dommer etterlyser 12 politiske skikkelser internasjonalt

    Det melder Reuters. Blant de etterlyste er tidligere statsminister Youssef Chahed i Tunisia. De 12 anklages for terrorallianse og for å ha konspirert mot staten, skriver byrået.

  • Opposisjonsledere pågrepet i Tunisia

    To av lederne i det moderate islamistpartiet Ennahda i Tunisia er pågrepet, opplyser partiet. Ennahdas fungerende leder Mondher Ounissi og lederen av shurarådet i partiet, Abdel Karim Harouni, ble pågrepet av tunisisk politi tirsdag kveld.

    De to er de siste i rekken av opposisjonsledere som er pågrepet etter å ha kritisert regimet og landets president Kais Saied. Flere aktivister og dommere er også pågrepet, anklaget for korrupsjon og for å undergrave regimet og sikkerhetsstyrkene.

    (NTB)

  • Tunisia og Libya enige om migrantavtale

    Tunisia og Libya har blitt enige om å dele ansvaret med å gi husly til hundrevis av migranter og flyktninger som er strandet ved grensa mellom landene.

    Migrantene befinner seg for tiden i ørkenområdet Ras Jedir etter å ha blitt sendt dit av tunisiske myndigheter. Rundt 300 mennesker er fremdeles strandet der, og noen har vært der i opp mot en måned.

    Ifølge National Human Rights Committee har migrantene vært etterlatt i den glovarme ørkenen uten vann, mat eller medisin. Menneskerettighetsaktivister har funnet 27 døde migranter der, hvorav noen er barn.

    (NTB)

  • 27 migranter funnet døde i ørkenen mellom Tunisia og Libya

    Menneskerettighetsaktivister har funnet 27 migranter omkommet i grenseområdet mellom Tunisia og Libya, angivelig etter at tunisiske myndigheter forlot dem.

    Ifølge National Human Rights Committee i Libya ble migrantene etterlatt i den glovarme ørkenen uten vann, mat eller medisin. Det skal være barn blant de døde.

    Aktivistene hevder tunisiske myndigheter tvinger migranter til å krysse grensen til Libya til fots. Det har blitt meldt om slike tilfeller i en lengre periode, og nærmere 200 personer ble reddet i juli av internasjonale organisasjoner.

    Human Rights Watch anklager tunisiske sikkerhetsstyrker for å ha kollektivt utvist hundrevis av migranter og asylsøkere i retning grensen, deriblant barn og gravide kvinner. Tunisia og Libya er de viktigste transittlandene for afrikanske migranter som forsøker å krysse Middelhavet og nå Europa.

    (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no