NRK Meny
Sammenstøt i Tunisia
Foto: ZOUBEIR SOUISSI / Reuters

Tunisia

Oppsummert

Tirsdag morgen ble opposisjonslederen Chokri Belaid drept utenfor sitt hjem. Hendelsen har ført til demonstrasjoneri hovedstaden Tunis.

 • Nasjonalt krisemøte i Tunisia

  Den tunisiske presidenten Beji Caid Essebsi samlet ledere for politiske partier, fagforeninger og arbeidsgivere til et nasjonalt krisemøte lørdag. Der diskuterte de hvordan de skal møte misnøyen med den økonomiske politikken og tilstandet i landet.

 • 200 pågrepet i Tunisia

  Over 200 personer er pågrepet og mange skadd i sammenstøt i flere deler av Tunisia, opplyser myndighetene. Protestene er rettet mot regjeringens budsjettkutt. Ifølge en innenriksdepartementets talsmann er 49 politifolk skadd og 206 personer pågrepet.

 • Landingsforbud for Emirates-fly

  Tunisia har innført landingsforbud for Emirates-fly i protest mot måten flyselskapet har behandlet kvinnelige tunisiske reisende på.

 • 31 dømt til døden i Tunisia

  En tunisisk domstol har dømt 31 personer til døden for å ha gått til angrep på boligen til daværende innenriksminister Lotfi Ben Jeddou i 2014.

 • Soldater drepte to menn

  Den tunisiske regjeringen sier sikkerhetsstyrker har drept to drapsetterlyste menn i en by nær grensen til Libya. Mennene skal ha stått bak et angrep tidligere denne måneden. Fire personer ble skadd da de to åpnet ild i Ben Guerdan lørdag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no