Sammenstøt i Tunisia
Foto: ZOUBEIR SOUISSI / Reuters

Tunisia

Oppsummert

Tirsdag morgen ble opposisjonslederen Chokri Belaid drept utenfor sitt hjem. Hendelsen har ført til demonstrasjoneri hovedstaden Tunis.

 • Tunisia med rapport om diktaturet

  Sannhets- og verdighetskommisjonen i Tunisia har offentliggjort en 2000 sider lang rapport om mer enn 50 år med overgrep, tortur og menneskerettighetsbrudd under diktaturet i landet. Dette er første slike rapport i et arabisk land.

 • 11 babyer døde - helseminister går

  Tunisias helseminister Abdel-Raouf El-Sherif går av etter at elleve nyfødte døde i løpet av 24 timer på et sykehus i hovedstaden Tunis. Myndighetene mistenker at spedbarna, som døde torsdag og fredag, omkom som følge av blodinfeksjon.

 • 41 jihadister dømt til døden

  En domstol i Tunisia har dømt 41 jihadister til døden for et angrep i 2014, som kostet 15 soldater livet. Kun to av de 41 dødsdømte er i myndighetenes varetekt på nåværende tidspunkt, opplyser domstolens talsmann Sofiene Sliti til nyhetsbyrået AFP.

 • Opptøyer i Tunisia

  Etter at en journalist satte fyr på seg selv og døde av skadene mandag kveld, har det vært opptøyer i Tunisia, melder AFP. Sikkerhetsstyrker rykket inn. Seks medlemmer av sikkerhetsstyrkene er skadd, og tolv demonstranter er pågrepet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no