NRK Meny
Sammenstøt i Tunisia
Foto: ZOUBEIR SOUISSI / Reuters

Tunisia

Oppsummert

Tirsdag morgen ble opposisjonslederen Chokri Belaid drept utenfor sitt hjem. Hendelsen har ført til demonstrasjoneri hovedstaden Tunis.

 • Seks soldater drept i Tunisia

  Seks medlemmer av de tunisiske sikkerhetsstyrkene ble drept i et angrep nær grensen til Algerie søndag morgen. Det melder innenriksdepartementet i landet som sier at de var et terrorangrep.

 • Islamister vant i Tunisia

  Det moderate islamistpartiet Ennahda har erklært seier i lokalvalget i Tunisia, hvor valgdeltakelsen bare var på 34 prosent. En valgdagsmåling tyder på at Ennahda fikk 27,5 prosent, mens det sekulære partiet Nidaa Tounes lå an til å få 22,5 prosent.

 • Nasjonalt krisemøte i Tunisia

  Den tunisiske presidenten Beji Caid Essebsi samlet ledere for politiske partier, fagforeninger og arbeidsgivere til et nasjonalt krisemøte lørdag. Der diskuterte de hvordan de skal møte misnøyen med den økonomiske politikken og tilstandet i landet.

 • 200 pågrepet i Tunisia

  Over 200 personer er pågrepet og mange skadd i sammenstøt i flere deler av Tunisia, opplyser myndighetene. Protestene er rettet mot regjeringens budsjettkutt. Ifølge en innenriksdepartementets talsmann er 49 politifolk skadd og 206 personer pågrepet.

 • Landingsforbud for Emirates-fly

  Tunisia har innført landingsforbud for Emirates-fly i protest mot måten flyselskapet har behandlet kvinnelige tunisiske reisende på.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no