Sammenstøt i Tunisia
Foto: ZOUBEIR SOUISSI / Reuters

Tunisia

Oppsummert

Tirsdag morgen ble opposisjonslederen Chokri Belaid drept utenfor sitt hjem. Hendelsen har ført til demonstrasjoneri hovedstaden Tunis.

 • Kvinner får arvereform i Tunisia

  Presidenten i Tunisia har annonsert at han vil legge fram forslag til endring i arveloven slik at kvinner og menn vil arve like mye, melder AFP. Dagens lov sier at menn skal arve det dobbelte av kvinner.

  Laster Twitter-innhold
 • Tunisia vil gi kvinner lik arverett

  Tunisias president Beji Caid Essebsi kunngjorde mandag planer om å legge fram et lovutkast som skal gi kvinner de samme arverettighetene som menn. I Tunisisk lov heter det at menn skal arve det dobbelte av hva en kvinne av samme slektskap gjør.

 • Seks soldater drept i Tunisia

  Seks medlemmer av de tunisiske sikkerhetsstyrkene ble drept i et angrep nær grensen til Algerie søndag morgen. Det melder innenriksdepartementet i landet som sier at de var et terrorangrep.

 • Islamister vant i Tunisia

  Det moderate islamistpartiet Ennahda har erklært seier i lokalvalget i Tunisia, hvor valgdeltakelsen bare var på 34 prosent. En valgdagsmåling tyder på at Ennahda fikk 27,5 prosent, mens det sekulære partiet Nidaa Tounes lå an til å få 22,5 prosent.

 • Nasjonalt krisemøte i Tunisia

  Den tunisiske presidenten Beji Caid Essebsi samlet ledere for politiske partier, fagforeninger og arbeidsgivere til et nasjonalt krisemøte lørdag. Der diskuterte de hvordan de skal møte misnøyen med den økonomiske politikken og tilstandet i landet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no