Bryan C. Black, Jeremiah W. Johnson, David Johnson og Dustin M. Wright
Foto: AP

Niger

Oppsummert

USA trapper opp sitt antiterror-samarbeid med Niger. Niger er den nyeste fronten i USAs kamp mot militante islamistgrupper i den enorme Sahel-regionen i Afrika.

 • Niger: 280 Boko Haram-krigere drept

  Minst 287 antatte medlemmer av Boko Haram er drept i en offensiv i Niger den siste uken, opplyser landets forsvarsdepartement. Militæroperasjonen skjedde på øyer i innsjøen og langs elven Komadougou, en naturlig grense mellom Niger og Nigeria.

 • 42 døde i flom i Niger

  42 mennesker har dødd i flom i Niger siden regnsesongen begynte i juni, ifølge FN. De fleste menneskene har dødd i de nordlige ørkenområdene i landet, skriver NTB. Nesten 205.000 mennesker er rammet av flommen.

 • 22 omkom i flom i Niger

  I tillegg til dette er tusenvis hjemløse etter at kraftig regn har ført til flom i det vestafrikanske landet. 49.845 mennesker er rammet, og 22 mennesker har uheldigvis mistet livet, opplyser landets nødhjelpsminister Laouan Magadji.

 • USA med dronebase i Niger

  USA har i det stille begynt å bygge en dronebase i Niger, der vestlige land trapper opp innsatsen mot islamistopprøret. Basen er ventet å være i drift i begynnelsen av neste år. Tre hangarer og de første delene av en rullebane er allerede på plass.

 • Drept USA-soldat ble ikke bortført

  Den amerikanske soldaten som var antatt bortført i Niger i oktober, døde av rifleskudd og maskingeværild da troppen hans ble angrepet av islamistiske opprørere. Han ble ikke bortført og så skutt, viser en granskning. I alt ble fire amerikanere drept.

  La David Johnson
  Foto: AFP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no