Bryan C. Black, Jeremiah W. Johnson, David Johnson og Dustin M. Wright
Foto: AP

Niger

Oppsummert

USA trapper opp sitt antiterror-samarbeid med Niger. Niger er den nyeste fronten i USAs kamp mot militante islamistgrupper i den enorme Sahel-regionen i Afrika.

 • 18 IS-medlemmer skal være drept

  18 militante med tilknytning til IS er drept i Niger, i en militæraksjon støttet av Frankrike og USA, opplyser landets forsvarsminister. Operasjonen, som foregikk mellom 8. og 18. juni, var rettet mot islamistgruppas gren i Vest-Afrika.

 • 55 omkom da tankbil eksploderte

  55 mennesker er bekreftet omkommet etter at en tankbil med bensin eksploderte nær flyplassen i Nigers hovedstad Niamey natt til mandag. I tillegg er 36 personer skadd.

 • Niger: 280 Boko Haram-krigere drept

  Minst 287 antatte medlemmer av Boko Haram er drept i en offensiv i Niger den siste uken, opplyser landets forsvarsdepartement. Militæroperasjonen skjedde på øyer i innsjøen og langs elven Komadougou, en naturlig grense mellom Niger og Nigeria.

 • 42 døde i flom i Niger

  42 mennesker har dødd i flom i Niger siden regnsesongen begynte i juni, ifølge FN. De fleste menneskene har dødd i de nordlige ørkenområdene i landet, skriver NTB. Nesten 205.000 mennesker er rammet av flommen.

 • 22 omkom i flom i Niger

  I tillegg til dette er tusenvis hjemløse etter at kraftig regn har ført til flom i det vestafrikanske landet. 49.845 mennesker er rammet, og 22 mennesker har uheldigvis mistet livet, opplyser landets nødhjelpsminister Laouan Magadji.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no