Hopp til innhold
jGLjQzn0nmA
Foto: ISSOUF SANOGO / AFP

Niger

Oppsummert

USA trapper opp sitt antiterror-samarbeid med Niger. Niger er den nyeste fronten i USAs kamp mot militante islamistgrupper i den enorme Sahel-regionen i Afrika.

 • Ni drept i angrep mot flyktningleir i Niger

  Ni mennesker er drept etter at militante islamister stormet en leir med flyktninger vest i Niger.

  – Ni ble drept, en er såret og seks er savnet etter angrepet, sier en talsmann for lokale myndigheter i området.

  Ifølge ham ankom de tungt bevæpnede gjerningsmennene på motorsykkel og skjøt vilkårlig rundt seg i leiren, som ligger Tahoua-region nær grensa til Mali og Burkina Faso.

  Flyktningene i leiren kommer fra Mali, og det samme skal angriperne ha gjort.

  Militante islamister med bånd til al-Qaida og IS har et sterkt nærvær i området, der de har terrorisert lokalbefolkningen siden 2017. (NTB)

 • Tysk hjelpearbeidar sett fri i Niger

  Den tyske hjelpearbeidaren Jörg Lange er sett fri fire år etter at han blei teken til fange i Niger.

  Det seier arbeidsgjevaren hans, den humanitære organisasjonen Help, i ei pressemelding, ifølge Reuters.

  Lang skal ha blitt teken til fange vest i landet, like ved grensa til Mail.

 • 15 jihadister drept av regjeringsstyrker i Niger

  15 jihadister er drept i sammenstøt med nigerske regjeringsstyrker og fransk militære i Tillabéri-regionen nær grensen til Mali.

  Kampene fant sted nær landsbyen Anzourou og ble gjennomført i forrige uke, opplyser stabssjefen for den nigerske hæren i en uttalelse fredag.

  Etter tilbaketrekningen av franske styrker fra Mali i sommer, har regjeringen i Niger fryktet et sikkerhetsvakuum som kan forverre situasjonen langs de to landenes grense, som lenge har vært en høyborg for ytterliggående islamister.

  Frankrike har i dag rundt 3.000 soldater i Sahel, inkludert 1.700 i Niger, men tidligere denne uken varslet president Emmanuel Macron landets militæroperasjon mot jihadister i Sahel-regionen er over.

  (NTB)

 • 15 døde i regntiden i Niger

  15 personer har mistet livet og rundt 23.000 er berørt av flom og jordskred hittil i regntiden i afrikanske Niger, opplyser landets sivilforsvar.

  Regionen Zinder i sør er hardest rammet, fulgt av Maradi og Diffa, som også ligger sør i landet.

  Niger rammes ofte av oversvømmelser når det etterlengtede regnet begynner å falle i det tørre landet, som er en del av Sahel-regionen sør for Sahara. De siste årene har regntiden, som varer fra juni til august eller september, blitt mer dødelig, også i ørkenområdene i nord. I fjor døde 70 personer, mens over 200.000 ble berørt av problemene, ifølge tall fra FN og lokale myndigheter.

  Ifølge FNs utviklingsindeks HDI er Niger verdens fattigste land. (NTB)

 • Minst seks drept i angrep i Niger

  Seks personer, tre av dem sivile, ble drept og minst ti såret i et antatt jihadistangrep tidligere i uken, opplyser innenriksdepartementet i landet. Angrepet skjedde nær grensen til Burkina Faso, Ifølge myndighetene ble en politibetjent, to tollbetjenter og tre sivile drept. (NTB)

De fire franske gislene som ble frigitt etter tre år i fangenskap i Niger landet onsdag i Frankrike, der de ble møtt av familie og landets president Francois Hollande.
Gisler lander i Frankrike etter Niger-fangenskap

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no