Demonstrasjon i Mexico by under besøket til USAs utenriksminister Mike Pompeo
Foto: GUSTAVO GRAF / Reuters

USA og Mexico

Oppsummert

Forholdet mellom USA og Mexico har vært svært anstrengt siden Donald Trump under sin valgkamp i 2016 kalte mexicanere voldtektsmenn og kriminelle, og varslet at han ville bygge en mur mot Mexico, som Mexico skulle betale

 • Mexico har halvert antall migranter

  Mexico har mer enn halvert antall migranter som reiser gjennom landet etter at USA truet med å innføre toll på mexicanske varer. Mexico har sendt soldater for å sikre grensa mot sør, og akseptert å ta imot migranter mens asylsøknadene deres behandles.

 • 122 mexicanere tatt i raid

  122 av de 680 papirløse arbeiderne som onsdag ble pågrepet i en serie raid mot den amerikanske næringsmiddelindustrien, var mexicanere, opplyser utenriksminister Marcelo Ebrard i Mexico. De som blir deportert vil få støtte fra Mexico, sa Ebrard.

 • Pompeo roser Mexico

  Under et møte med Mexicos utenriksminister Marcelo Ebrard i Mexico, takket USAs utenriksminister Mike Pompeo Mexico for å ha bremset strømmen av migranter og asylsøkere til USA, skriver NTB. Møtet viser at tonen mellom de to landene har blitt bedre.

 • Samtaler mellom USA og Mexico

  I dag møtes utenriksministrene fra USA og Mexico. Blant temaene som skal diskuteres er migrantstrømmen nordover og landenes handelsavtaler, skriver Reuters. USA truer Mexico med sanksjoner om de ikke stanser strømmen av migranter fra Sør-Amerika.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no