Demonstrasjon i Mexico by under besøket til USAs utenriksminister Mike Pompeo
Foto: GUSTAVO GRAF / Reuters

USA og Mexico

Oppsummert

Forholdet mellom USA og Mexico har vært svært anstrengt siden Donald Trump under sin valgkamp i 2016 kalte mexicanere voldtektsmenn og kriminelle, og varslet at han ville bygge en mur mot Mexico, som Mexico skulle betale

 • Mexico godkjenner handelsavtale

  Parlamentet i Mexico har godkjent frhandelsavtalen med USA og Canada, som det første av de tre landene. Ifølge AP gikk den igjennom med 114 stemmer for og fire mot. Tre representanter stemte blankt.

 • Færre mexicanere ulovlig i USA

  Antallet mexicanere som oppholder seg ulovlig i USA, har falt kraftig de siste årene viser en ny undersøkelse. Tallet var 4,9 millioner mexicanere i 2017, 2 millioner færre enn i 2007 og det laveste antallet siden 2001, ifølge Pew Research Center.

 • Tre migrantdødsfall i USA

  En 40 år gammel kvinne fra Honduras har blitt den tredje migranten som har mistet livet i amerikansk varetekt de siste tre dagene. Kvinnen kollapset 25 minutter etter at hun ble anholdt ved Eagle Pass i delstaten Texas, melder CNN.

 • Trump får medhold om migrantplan

  En føderal ankedomstol i USA gir Trump-administrasjonen medhold i at migranter kan sendes tilbake til Mexico mens asylsøknadene deres behandles. Det reverserer en kjennelse fra en San Francisco-dommer, som blokkerte administrasjonens asylpolitikk.

 • Trump truer med å stenge grensen

  USAs president Donald Trump truer med å stenge hele eller deler av grensen til Mexico, dersom ikke nabolandet gjør mer for å stanse strømmen av personer som tar seg ulovlig inn i USA. Advarselen kom på Twitter fredag kveld.

  Laster Twitter-innhold

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no