Demonstrasjon i Mexico by under besøket til USAs utenriksminister Mike Pompeo
Foto: GUSTAVO GRAF / Reuters

USA og Mexico

Oppsummert

Forholdet mellom USA og Mexico har vært svært anstrengt siden Donald Trump under sin valgkamp i 2016 kalte mexicanere voldtektsmenn og kriminelle, og varslet at han ville bygge en mur mot Mexico, som Mexico skulle betale

 • Trump tilbyr Mexico militærhjelp

  USAs president Donald Trump tilbyr Mexico militærhjelp etter at ni mennesker ble drept i nord i landet, skriver Washington Post. Det var seks barn og tre kvinner som ble drept. De skal alle ha vært del av et amerikanske mormon-miljø.

  Laster Twitter-innhold
 • Nesten 1 million stoppet på grensa

  USAs grensepoliti har det siste året pågrepet eller bortvist nesten 1 million mennesker på grensa til Mexico, ifølge amerikanske myndigheter. Antallet er det høyeste på nesten ti år, opplyser toll- og grenseetaten CBP.

 • Amerikansk journalist skutt

  En amerikansk journalist ble skutt i benet lørdag mens han intervjuet en narkotika-selger i den meksikanske byen Ciudad Juarez, på grensen til USA. Journalisten, som arbeider for National Geographic, har reist tilbake til USA.

 • Tidligere statsadvokat dømt

  Tidligere statsadvokat Edgar Veytia i Nayrit er dømt til 20 års fengsel for narkotikalovbrudd av en domstol i New York i USA. Han har erkjent seg skyldig i å ha samarbeidet med et narkokartell i hjemlandet Mexico om å smugle narkotika til USA.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no