Andres Manuel Lopez Obrador
Foto: Ramon Espinosa / AP

Mexico

Oppsummert

Mexicanerne er lei av korrupsjon og drapsbølger og satser for første gang på en president fra venstresiden. Myndighetenes håndtering av den brutale volden i Mexico var en viktig valgkampsak i forbindelse med presidentvalget 1. juli.

 • Fant 19 lik i Mexico

  Mexicansk politi har funnet 19 lik langs veien og hengende fra en bro i byen Uruapan. Trolig er det folk som er drept i oppgjør mellom narkobander. Et banner av plast som hang rett ved likene, viste en trussel fra narkokartellet Jalisco Ny Generasjon.

 • Over 30 drept i Mexico på to døgn

  31 personer ble drept i den mexicanske byen Tijuana forrige uke, skriver NTB. Over 1.300 personer er så langt i år blitt drept i byen. Byen har rundt 1,8 millioner innbyggere, og ligger ikke langt fra den amerikanske grensen.

 • Nye dystre drapstall i Mexico

  Antall drap i Mexico første halvår i år slår alle rekorder. Ifølge offisielle tall er 14.603 mennesker drept mellom januar og juni. Det er en klar stigning i forhold til samme periode i fjor, da tallet var 13.985 drepte, melder Reuters.

 • Journalist drept i Mexico

  En journalist som var meldt inn i beskyttelsesprogrammet for journalister og menneskerettighetsaktivister i Mexico, ble funnet drept i sin hjemby Playa del Carmen torsdag, ifølge AFP. Han er den femte journalisten som har blitt drept i Mexico i år.

 • Flere hundre lik funnet i Mexico

  I Mexico har det blitt funnet 337 lik i umerkede graver over hele landet i løpet av de siste fem månedene, opplyser mexicanske myndigheter. Det ble funnet 222 graver på 81 områder. De fleste antas å ha blitt drept av kriminelle grupper.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no