En plakat med teksten bruk munnbind korrekt på gata i Mexico by.
Foto: CLAUDIO CRUZ / AFP/NTB

Mexico

Oppsummert

Tallet på døde av covid-19-sykdom har passert 250.000 i Mexico. Landet er preget av høy kriminalitet og vold. Under valgkampen i 2021 er minst 88 politikere drept i ulike angrep fra organiserte kriminelle.

 • Over 20 utlendinger funnet i Mexico

  Over 20 utlendinger fra Haiti og Cuba er funnet i live langs en vei kant, angivelig forlatt av gjerningsmenn som hadde bortført dem fra et hotell i Mexico.

  Påtalemyndigheten i delstaten San Luis Potosi opplyste natt til onsdag norsk tid at 22 utlendinger, blant dem tre barn og en gravid kvinne, er funnet i live. I tillegg var det 16 mexicanere i gruppen som ble funnet langs en veikant.

 • Migranter bortført fra hotell

  Væpnede menn har bortført rundt 20 migranter, flesteparten fra Haiti og Venezuela, fra et hotell i Mexico, opplyser myndighetene.

  – Et søk ble igangsatt umiddelbart for å finne ut hva som hadde skjedd og for å finne dem, heter det i en uttalelse fra påtalemyndighetens kontor i delstaten San Luis Potosi.

 • Tidlegare kartell-boss dømd

  Ein domstol i Mexico har dømd Vicente Carrillo Fuentes til 28 år i fengsel, opplyser kontoret til riksadvokaten til AFP.

  Fuentes var kjent under kallenamnet «El Viceroy», og var tidlegare øvste sjef i det mektige meksikanske Juarez-narkotikakartellet.

 • 200 miljøaktivister drept i fjor

  Minst 227 miljøvernaktivister ble drept verden rundt i fjor, ifølge en rapport fra organisasjonen Global Witness. Men organisasjonen antar at det reelle antallet miljøvernere som er blitt drept, er betydelig høyere. Flest ble drept i Colombia og i Mexico med henholdsvis 65 og 30 drap. På Filippinene ble 29 miljøvernere drept, ifølge rapporten.

 • Orkan har truffet land i Mexico

  Orkanen Olaf har truffet land lengst sør på Baja California-halvøya på Mexicos stillehavskyst. Orkanen traff land tidlig fredag morgen norsk tid med en vindstyrke på opptil 44,4 meter i sekundet.

  Olaf er en kategori to-orkan, det vil si det nest laveste av fem nivåer på Saffir-Simpson-orkanskalaen. Som kategori to anses en orkan for å være i stand til å forårsake omfattende ødeleggelser.

  Myndighetene i delstaten Baja California Sur har etablert sentre der folk kan søke tilflukt. Skoler holdes stengt fredag, mens flygninger er innstilt og havneanlegg stengt for mindre båter.

  Mexico Tropical Weather
  Foto: AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no