Andres Manuel Lopez Obrador
Foto: Ramon Espinosa / AP

Mexico

Oppsummert

Mexicanerne er lei av korrupsjon og drapsbølger og satser for første gang på en president fra venstresiden. Myndighetenes håndtering av den brutale volden i Mexico var en viktig valgkampsak i forbindelse med presidentvalget 1. juli.

 • Journalist drept i Mexico

  En journalist som var meldt inn i beskyttelsesprogrammet for journalister og menneskerettighetsaktivister i Mexico, ble funnet drept i sin hjemby Playa del Carmen torsdag, ifølge AFP. Han er den femte journalisten som har blitt drept i Mexico i år.

 • Flere hundre lik funnet i Mexico

  I Mexico har det blitt funnet 337 lik i umerkede graver over hele landet i løpet av de siste fem månedene, opplyser mexicanske myndigheter. Det ble funnet 222 graver på 81 områder. De fleste antas å ha blitt drept av kriminelle grupper.

 • Ny massegrav funnet i Mexico

  Levninger fra minst 35 døde personer er funnet i en massegrav ved en gård i delstaten Jalisco i Mexico. Minst 27 av personene ble bundet fast og drept. To personer er identifisert. Over 40.000 er savnet siden krigen mot narkotika startet i 2006.

 • Ingen overlevde flystyrt i Mexico

  Alle dei 13 om bord i privatflyet som styrta i Coahuila i Mexico søndag, er omkomne, ifølgje styresmaktene. Passasjerane var mellom 19 og 57 år, blant dei to foreldre og deira tre barn, melder nyheitsbyrået Reuters.

 • Journalist drepen i Mexico

  Ein journalist og ein professor som fronta eit radioprogram blant urbefolkning i det sørlege Mexico er blitt skotne og drepne, ifølgje landets ombodsmann, skriv AFP. Den drepne journalisten er den fjerde som har mista livet i Mexico i 2019.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no