Philip Manshaus
Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

Terrorsiktede Philip Manshaus

Oppsummert

Politiet konkluderer med at Philip Manshaus var alene om terrorangrepet mot Al-Noor Islamic Centre i Bærum, melder Dagbladet. 22-åringen er siktet for terror etter angrepet mot moskeen og drapet på 17 år gamle Johanne Zhangjia Ihle-Hansen i august.

 • Sakkyndigrapport utsatt

  Asker og Bærum tingrett har utsatt fristen for innlevering av den sakkyndige erklæringen til 2. desember.– De rettspsykiatrisk sakkyndige har bedt om noe mer tid til sine undersøkelser av siktede, sier politiadvokat Hilde Strand i Oslo politidistrikt.

 • Terrorsiktet forklarer seg

  I dag møtte terrorsiktede Philip Manshaus nok en gang i fengslingsmøte i Oslo tingrett, hvor han forklarte seg for åpen rett for første gang. Manshaus gjorde nok en gang nazihilsen i det han kom inn i rettssalen.

 • Manshaus aleine om terrorangrep

  Draps- og terrorsikta Philip Manshaus var aleine om terrorangrepet mot Al-Noor-moskeen i Bærum, melder Dagbladet. Påtalejurist Hilde Strand seier til avisa at det ikkje har kome fram noko som tilseier at han hadde medhjelparar eller støttespelarar.

 • To nye uker i isolasjon

  Oslo tingrett har besluttet at Philip Manshaus skal sitte i fullstendig isolasjon i to nye uker. 7. oktober ble den draps- og terrorsiktede 22-åringen varetektsfengslet i fire uker, de to første i full isolasjon. Mandag ble isolasjonen forlenget.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no