Hopp til innhold
Skadet person bæres bort etter uro i Najaf i Irak
Foto: Anmar Khalil / AP/NTB Scanpix

Irak

 • Kurdiske styrker skal ha tatt oljebrønner i Nord-Irak

  Kurdiske, væpnede styrker skal ha tatt kontroll over oljebrønner i nordre Kirkuk, som kontrolleres av irakiske myndigheter. Det opplyser det statlige oljeselskapet North Oil CO, mleder Reuters.

 • Tusenvis til sykehus i Irak etter sandstorm

  Det er registrert minst 5.000 tilfeller av pusteproblemer som følge av en sandstorm som har rammet store deler av Irak, skriver NTB.

  Stormen startet onsdag kveld, og har rammet fem provinser i landet.

  I Bagdad er det registrert at 2.000 har fått pusteproblemer, og én person har mistet livet, sier helsedepartementets talsmann Saif al-Badr, ifølge det statlige nyhetsbyrået INA.

  – Alle sykehus, helseinstitusjoner og kriseetater har økt beredskapen, sier han ifølge NTB.

  Sandstormer er vanlige i Irak, men eksperter mener at klimaendringene kan føre til at de inntreffer oftere, skriver BBC.

  Helsemyndighetene oppfordrer astmapasienter og andre til å holde seg innendørs.

  Irak sandstorm
  Foto: ASAAD NIAZI / AFP
 • FN: Mange barn er drepe eller såra av landminer

  Minst 519 barn er drepe eller såra som følge av landminer og udetonerte eksplosiv i Irak dei siste fem åra, seier FN. Over 80 prosent av barna som er ramma er gutar, ifølge Unicef og FNs mineryddingsteam Unmas. Grunnen til at gutar er overrepresentert er at dei ofte arbeider som gjetarar eller med å samle inn skrapmetall for å selje det, ifølge organisasjonane.

 • Irak mislyktes igjen i å velge ny president

  Folkevalgte i Irak mislyktes nok en gang i å velge ny president under en avstemning lørdag fordi for få representanter møtte opp for å avgi stemme.

  Det er andre gang de folkevalgte i Irak ikke klarer å gjennomføre valg av ny president siden februar. Kun 202 representanter, mindre enn de to tredeler av parlamentets medlemmer som kreves, møtte opp for å stemme lørdag.

  Nasjonalforsamlingen må holde avstemninger fram til en ny president er valgt, sier parlamentspresident Mohammed al-Halbusi. (NTB)

 • Kilde: Presidentvalg utsatt i Irak

  Nasjonalforsamlingen i Irak har utsatt avstemningen der de folkevalgte skulle valgt ny president, ifølge nyhetsbyrået AFP.

  Avstemningen skulle funnet sted lørdag. En ikke navngitt ansatt ved nasjonalforsamlingen sier at for få representanter møtte opp.

  Dermed ble avstemningen utsatt til onsdag.

  (NTB)

Minst 92 personer har mistet livet og Over 100 er skadd etter at en brann brøt ut på et i Irak mandag kveld . Se de dramatiske bildene etter brannen her.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no