Skadet person bæres bort etter uro i Najaf i Irak
Foto: Anmar Khalil / AP/NTB Scanpix

Irak

 • Partikontor tent på i Bagdad

  Støttespelarane til ein mektig sjiamilits tente laurdag på lokala til eit kurdisk parti i Bagdad i Irak. Det skjedde etter at ein tidlegare kurdisk minister hadde kritistert den Iran-støtta gruppa, melder AFP.

 • Rakettangrep i irakisk Kurdistan

  Seks raketter skal onsdag ha blitt skutt mot flyplassområdet i Erbil i den autonome Kurdistan nord i Irak, melder Reuters. Antiterrorbyrået i irakisk Kurdistan hevder iransk-støttede styrker sto bak, og at USA-ledede koalisjonsstyrker var målet.

 • Sivile drept i rakettangrep i Irak

  Tre sivile irakere ble drept og to alvorlig såret da en katjusja-rakett slo ned i nærheten av flyplassen i Bagdad, ifølge irakiske sikkerhetskilder. Raketten var rettet mot flyplassen i Iraks hovedstad, men rammet et bolighus i nærheten.

 • Vil betre handel og grensesamarbeid

  Iran og Irak, som begge er hardt råka av koronapandemien, erklærte laurdag å betre handelen og grensesamarbeidet seg imellom, melder Reuters. Den irakiske utanriksministeren kom fram til Teheran laurdag for samtalar iranske styresmakter.

 • SOHR: Ti drept i luftangrep

  Ti proiranske paramilitære, åtte irakere og to syrere, ble mandag drept i luftangrep øst i Syria, ifølge observatørgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). I tillegg ble flere lagre med ammunisjon og militære kjøretøy ødelagt, melder AFP

Den iranske generalen Qasem Soleimani ble drept i et amerikansk droneangrep natt til fredag. I dag blir han begravet i Bagdad i Irak.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no