Hopp til innhold
Skadet person bæres bort etter uro i Najaf i Irak
Foto: Anmar Khalil / AP/NTB Scanpix

Irak

 • Seks drept i droneangrep i Irak

  Minst seks mennesker, tre av dem sivile, er drept i droneangrep rettet mot kurdiske opprørere nord i Irak, ifølge lokale myndigheter og PKK-geriljaen.

  Lokale tjenestemenn i den irakiske Kurdistan-regionen gir Tyrkia skylda for angrepet lørdag.

  Tyrkiske myndigheter har ikke kommentert påstandene. Den tyrkiske hæren gjennomfører jevnlig angrep i det nordlige Irak, der det terrorlistede kurdiske arbeiderpartiet PKK har baser og treningsleirer. (NTB)

 • UD fraråder reiser til Irak

  Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til Irak, bortsett fra til de tre provinsene Dahuk, Erbil og Suleimania i de kurdiske områdene. Til disse områdene fraråder UD alle reiser som ikke er strengt nødvendige.

  Sikkerhetssituasjonen generelt i Irak er krevende, og Den islamske stat i Irak og Levanten (Isil) er en trussel i noen provinser.

  Norske borgere som allerede er i Irak oppfordres til å gjøre grundige vurderinger av egen sikkerhet.

  Generelt anbefaler vi alle norske borgere som planlegger en reise å laste ned appen Reiseklar. Her finner du oppdatert informasjon om rundt 200 land. Vi anbefaler videre at du registrerer reisen din i appen, eller på reiseregistrering.no, slik at du kan motta viktige meldinger fra norske myndigheter, skriver UD i en pressemelding

 • Kurdiske styrker skal ha tatt oljebrønner i Nord-Irak

  Kurdiske, væpnede styrker skal ha tatt kontroll over oljebrønner i nordre Kirkuk, som kontrolleres av irakiske myndigheter. Det opplyser det statlige oljeselskapet North Oil CO, mleder Reuters.

 • Tusenvis til sykehus i Irak etter sandstorm

  Det er registrert minst 5.000 tilfeller av pusteproblemer som følge av en sandstorm som har rammet store deler av Irak, skriver NTB.

  Stormen startet onsdag kveld, og har rammet fem provinser i landet.

  I Bagdad er det registrert at 2.000 har fått pusteproblemer, og én person har mistet livet, sier helsedepartementets talsmann Saif al-Badr, ifølge det statlige nyhetsbyrået INA.

  – Alle sykehus, helseinstitusjoner og kriseetater har økt beredskapen, sier han ifølge NTB.

  Sandstormer er vanlige i Irak, men eksperter mener at klimaendringene kan føre til at de inntreffer oftere, skriver BBC.

  Helsemyndighetene oppfordrer astmapasienter og andre til å holde seg innendørs.

  Irak sandstorm
  Foto: ASAAD NIAZI / AFP
 • FN: Mange barn er drepe eller såra av landminer

  Minst 519 barn er drepe eller såra som følge av landminer og udetonerte eksplosiv i Irak dei siste fem åra, seier FN. Over 80 prosent av barna som er ramma er gutar, ifølge Unicef og FNs mineryddingsteam Unmas. Grunnen til at gutar er overrepresentert er at dei ofte arbeider som gjetarar eller med å samle inn skrapmetall for å selje det, ifølge organisasjonane.

Minst 92 personer har mistet livet og Over 100 er skadd etter at en brann brøt ut på et i Irak mandag kveld . Se de dramatiske bildene etter brannen her.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no