Hopp til innhold
Svartkledde kvinnelige velgere foran en plakat av syrias president Assad
Foto: OMAR SANADIKI / Reuters/ NTB Scanpix

Syria

Oppsummert

Krigen i Syria har siden 2011 kostet 500.000 mennesker livet og drevet over halvparten av befolkningen på 23 millioner på flukt. President Bashar al-Assad har ved hjelp av russiske luftangrep gjenerobret kontrollen over mesteparten av landet.

 • Sju barn skal være drept i eksplosjon i Syria

  Sju barn skal være drept i en eksplosjon sør i Syria, melder statlige medier ifølge nyhetsbyrået Reuters.

  To barn skal også være skadd.

  Reuters meldte først at eksplosjonen fant sted nord i Syria, men rettet det senere til sør i Syria.

 • Syria: Åtte drept av bilbombe

  Åtte personer ble drept da en bilbombe gikk av på et marked i byen Azaz, nord i Syria. Det melder AFP som siterer overvåkningstjenesten Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). 23 personer skal være skadet. Krigen i Syria startet i 2011, og over en halv million mennesker er drept.

 • Syriske myndigheter: Flere skal være drept i israelsk angrep mot Aleppo

  Flere sivile og soldater skal være drept i et luftangrep mot byen Aleppo i Syria. Det opplyser det syriske forsvarsdepartementet tidlig fredag.

  Ifølge nyhetsbyrået AFP, som siterer en overvåkningsside, skal 42 være drept. Al Jazeera skriver at minst 38 personer, både soldater og sivile, er drept.

  De skriver også at angrepet var rettet mot et våpenlager nær flyplassen i Aleppo. Disse opplysningene er ikke bekreftet av syriske eller israelske myndigheter.

  I uttalelsen fra forsvarsdepartementet står det at flere israelske luftangrep hadde områder rundt Aleppo som mål og at det skjedde rundt 01.45 lokal tid. Det skal også ha vært droneangrep mot Idlib.

  Hæren sier at Israel, og det hæren omtaler som terrorgrupper står bak angrepet mot Aleppo. Dette er ikke bekreftet av Israel.

  Aleppo
 • Minst ni drept i angrep i Syria

  Minst ni proiranske krigere ble drept i et luftangrep øst i Syria tirsdag, ifølge observatørgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

  Blant de drepte var det én leder og en syrer, melder SOHR tirsdag morgen.

  Luftangrepet var rettet mot en bolig og minst 20 andre ble såret i angrepet. Det er ikke kjent hvem som står bak angrepet.

  (NTB)

 • Sverige vil ikke hente hjem svensker fra al-Hol-leiren

  Den svenske regjeringen vil ikke hjelpe svensker som sitter i flyktningleiren al-Hol nordøst i Syria med å ta seg hjem, melder TV4.

  – Vi har gjort analysen fra utenriksdepartements side, og det er ikke et ansvar for Sverige eller den svenske regjeringen å ta grep for at disse personene skal komme hjem, sier utenriksminister Tobias Billström til kanalen.

  Leiren huser stort sett koner, andre kvinnelige slektninger og barn av mannlige IS-mistenkte. Fem barn med svensk tilknytning sitter stadig i al-Hol sammen med mødrene sine, ifølge kanalen.

  (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no