Hopp til innhold
Svartkledde kvinnelige velgere foran en plakat av syrias president Assad
Foto: OMAR SANADIKI / Reuters/ NTB Scanpix

Syria

Oppsummert

Krigen i Syria har siden 2011 kostet 500.000 mennesker livet og drevet over halvparten av befolkningen på 23 millioner på flukt. President Bashar al-Assad har ved hjelp av russiske luftangrep gjenerobret kontrollen over mesteparten av landet.

 • Kinas president Xi møter Syrias president Assad fredag

  President Xi Jinping skal fredag ha et møte med Syrias president Bashar al-Assad, melder statlige kinesiske medier.

  Assad innledet torsdag sitt første offisielle besøk til Kina på nesten 20 år. Utenriksdepartementet i Beijing sa torsdag at besøket vil ta forholdet mellom de to land til et nytt nivå.

  – Kina og Syria har et langvarig og dypt vennskap, sa departementets talsmann Mao Ning på en presseorientering.

 • Syrias president på besøk i Kina

  Syrias president Bashar al-Assad ankom Kinas østlige by Hangzhou torsdag, melder Reuters.

  Assad skal være i byen for å delta på åpningsseremonien til de asiatiske lekene. I en uttalelse fra Assads presidentkontor tidligere, ble det opplyst om at han skal delta på flere møter i Kina. Det inkluderer et toppmøte med Kinas president Xi Jinping.

 • Syrias Assad reiser på Kina-besøk

  Syrias president Bashar al-Assad reiser til Kina denne uken etter å ha blitt invitert av president Xi Jinping, opplyser kontoret hans.

  Det er første gang Assad besøker Kina siden krigen i Syria brøt ut for over tolv år siden.

  – Som svar på en offisiell invitasjon fra den kinesiske presidenten Xi Jinping skal Assad og hans kone besøke Kina fra og med torsdag, heter det i en uttalelse tirsdag.

  (NTB)

 • 14 drept i kamper i Syria

  En kurdisk opprørsgruppe angrep et område kontrollert av protyrkiske grupper i det nordlige Syria mandag. Minst 14 ble drept, ifølge observatørgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

  De som angrep, er kurdiske opprørere som ble presset ut av nordvestlige Syria i en tyrkisk offensiv for flere år siden. De holder hovedsakelig til i Aleppo-regionen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no