Hopp til innhold
Storskog grensestasjon
Foto: Ksenia Novikova / NRK

Storskog grense

 • Russer tatt med drone på Storskog hadde tre pass

  Den russiske mannen som ble stanset på Storskog er varetektsfengslet i to uker. Det viser kjennelsen fra tingretten. Mannen hadde hadde tre pass med seg – to russiske og ett israelsk.

  I kjennelsen vises det til at det er fare for at han unndrar seg straff for forholdet. Han hadde lagret 4 terabyte med film og bilder.

 • Russland innfører forbud mot internasjonal varetransport over Storskog

  Russiske myndigheter innfører forbud mot internasjonal varetransport over Storskog, opplyser det russiske generalkonsulatet i Kirkenes.

  Generalkonsulatet skriver dette i et innlegg på sine Facebook-sider mandag.

  Forbudet trer i kraft fra mandag 10. oktober og gjelder kjøretøy registrert i Norge, EU, Storbritannia og Ukraina.

  – Levering av varer vil bli utført ved omlasting på russiske eller belarusiske kjøretøy (eller omkobling av semitrailer) på Storskog, skriver generalkonsulatet.

  Det blir gitt unntak av omlasting dersom varene står i fare for å bli ødelagt av dette, for eksempel medisinske varer og lignende, heter det videre.

  Norge sluttet seg tidligere i år til EUs sanksjoner, blant annet ved forbud av russisk veitransport over grensen. Nå blir et lignende forbud altså gjengjeldt fra russisk side. Det har også vært uenigheter knyttet til russisk varelevering til Barentsburg på Svalbard i lys av sanksjonene. Russiske varer får likevel lov til å komme gjennom mot at de blir undersøkt av norske myndigheter. (NTB)

  Russlands konsulat i Kirkenes
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • 164 har krysset grensen til Norge på Storskog

  I dag 01.10 har 164 personer innpasserte over Storskog. 100 personer har reist over til Russland melder politiet i Finnmark på Twitter.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no