Skuter
Foto: Arne Egil Tønset / NRK

Forholdet Norge – Russland

Oppsummert

Forholdet mellom Norge og Russland er kjøligere etter Russlands annektering av Krim-halvøya i Ukraina, og Norge følger EUs sanksjoner mot Russland. Norge har foreløpig ikke invitert Russland til 75-årsmarkeringen av frigjøringen av Finnmark i 2019.

 • «Spionhval» trolig en terapihval

  Hvithvalen som i april ble oppdaget utenfor kysten av Finnmark, er trolig en russisk terapihval. Hvalen ble anklaget for å være en spion. Trolig heter hvalen Semjon og er brukt til terapi for vanskeligstilte barn i Russland, ifølge Fiskeribladet.

 • Undersøker selen til spionhval

  PST er i gang med undersøkelser av selen som var på hvithvalen som ble oppdaget utenfor finnmarkskysten, ifølge TV2. Selen var utstyrt med feste for GoPro-kamera, og på spennen står det at den er produsert i St. Petersburg.

 • Solberg nøgd etter Putin-møte

  Statsminister Erna Solberg syntes tysdagens møte med Russlands president Vladimir Putin var vellukka. – Vi diskuterte næringssamarbeid, barentssamarbeid og arktisk samarbeid. Eg meiner vi har eit godt samarbeid trass i usemje i fleire saker, sa ho.

 • Solberg i Russland

  Statsminister Erna Solberg ankom i kveld Sankt Petersburg i Russland, i forkant av morgendagens møte med Russlands president Vladimir Putin. Møtet er det første mellom Norge og Russland siden russerne annekterte Krim for fem år siden.

  Erna Solberg i Russland
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no