SVINESUND
Foto: Øijord, Thomas Winje / NTB scanpix

Grensehandel

Oppsummert

Seks av ti nordmenn har handlet dagligvarer i Sverige det siste året, ifølge en undersøkelse utført av Norges Handelshøyskole (NHH). Kjøtt, mineralvann, ost, godteri og alkohol er øverst på listen over hva vi handler hos söta bror,

 • Grensehandel – snus, sprit og øl

  Snus, sprit og øl lokker folk til Sverige for å handle. Det viser en undersøkelse Opinion har gjort for Swedish Match Norge. Undersøkelsen omfatter personer over 18 år som bodde i Østfold, Akershus, Oslo, Hedmark og Trøndelag. Det skriver NA24.

 • Vil lage grensehandelsbarometer

  I 2017 la norske forbrukere igjen 15,1 milliarder kroner utenfor landets grenser. Det er en økning på 9,1 prosent fra 2016. Utover disse tallene er det lite vi vet om grensehandelen. Regjeringen vil derfor lage et grensehandelbarometer, skriver NHO.

  Grensehandel
  Foto: Anette Torjusen / NRK
 • Grensehandelen øker igjen

  Nordmenn grensehandlet for 15,1 milliarder kroner fra sommeren 2017 til sommeren 2018. Det er 571 millioner mer enn den forrige tolvmånederseperioden. Grensehandelen på dagsturer til utlandet økte med fire prosent.

 • Stor økning i grensehandelen

  Nordmenns grensehandel på dagsturer til utlandet har økt med 4 prosent til 15,1 milliarder kroner det siste året. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Antallet dagsturer gikk opp 11 prosent, fra 7,8 til 8,7 millioner turer i 2017.

 • Økt alkoholsalg langs norskegrensa

  Svenske alkoholutsalg ved norskegrensa slår alle salgsrekorder. I første kvartal økte omsetningen ved grensenære Systembolag med 8,9 prosent, sammenlignet med i fjor, skriver VG. NHO mener den norske sukkeravgiften, innført høsten 2017, er årsaken.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no