Hopp til innhold
Pressekonferanse om koronasituasjonen
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Smittevern

Oppsummert

WHO oppfordrer til bruk av munnbind på steder der det ikke er mulig med sosial avstand, som på offentlig transport og i butikker. I rundt 130 land ber myndighetene folk bruke munnbind på offentlig sted.

 • Støre: Fulgte smittevernreglene

  – Jeg skjønner at bildene fra valgvakene så tett ut, men det som var prinsippene hos Arbeiderpartiet var at vi fulgte reglene med bordsetting, avstand og distanse. Det sa Jonas Gahr Støre torsdag, i en kommentar til kritikken som er kommet i forbindelse med valgvakene og brudd på smittevernreglene.

  – Men det er klart at når folk står og jublerm så kan det bli tett.

  – Det var mye i valgkampen som både jeg og Erna Solberg snakket om som ble veldig nært, så vi får jobbe og gjøre det vi kan for å holde de distansene, sa Støre.

 • Smitte i Malvik kommune

  En person har i dag testet positivt på koronavirus i Malvik kommune. To personer er satt i karantene og smittesporing er nå avsluttet. Det melder Rolf Martin K. Krey i Malvik kommune i en pressemelding.

 • Får fengsel for falsk korona-attest

  En mann er dømt til 40 dagers fengsel for bruk av forfalsket koronaattest. Det skriver politiet Øst på Facebook. Retten mener mannen forfalsket dokumentasjonen med vilje, til tross for å ha vært klar over de viktige smittevernreglene. Grensekontrollen oppdaget at attesten var falsk da mannen ankom Gardermoen med fly i januar.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no