Hopp til innhold
Massevaksinering av influensavaksinen i Bodø.
Foto: Bente H. Johansen

Influensa

Oppsummert

Under en tredel av helseansatte har vaksinert seg mot influensa i år, viser tall fra Helsedirektoratet. I fjor vaksinerte over halvparten seg. Helsemyndighetene sier at vaksinen er viktig for å redusere risikoen for at sårbare pasienter blir smittet.

  • FHI: Færre får RS-virus og korona

    Influensaaktiviteten er stabil etter at en ganske moderat topp ble passert i julen, heter det i Folkehelseinstituttets ukerapport om covid-19, influensa og andre luftveisinfeksjoner.

    Videre venter FHI at vinterferieperioden vil føre til nedgang i influensasmitten framover.

    Antallet nye influensainnleggelser er stabilt med 225 innleggelser i uke 6 etter 234 i uke 5. Det var 6 nye innleggelser i intensivavdeling med influensa i uke 6 etter 10 i uke 5.

    RS-virusinfeksjoner, som ofte rammer barn, er ikke lenger økende. I uke 6 var det 185 nye innleggelser etter 241 uken før.

    Innleggelser av koronasmittede har gått ned siden uke 50 med 76 nye i uke 6, etter 117 i uke 5. FHI skriver at vinterbølgen så å si er over.

    (NTB)

  • FHI: Influensautbruddet stabilt

    Etter noen uker med nedgang i smittetilfeller, har sesongens influensautbrudd nå stabilisert seg, skriver Folkehelseinstituttet (FHI) i sin ukerapport.

    Økningen i RS-infeksjoner øker fremdeles og i uke 4 ble like mange innlagt med RS som med influensa.

    Koronabølgen er fremdeles på retur, viser rapporten.

  • FHI: Influensasesongen fortsetter

    Sesongens influensautbrudd fortsetter. Aktiviteten er relativt stabil etter nedgang de siste ukene, viser FHIs ukesrapport.

    Vinterens bølge av covid-19 er på retur, mens det de siste ukene har vært en økning av RS-virus infeksjoner, melder Folkehelseinstituttet.

    Antallet nye innleggelser med laboratoriebekreftet covid-19 har gått ned siden uke 50. I uke 3 var det registrert 165 innleggelser, etter 228 i uke 2, ifølge FHI.

    Det ble registrert 40 covid-19 assosierte dødsfall i uke 2, mot 39 i uke 1. Midlertidige problemer med data fra Dødsårsaksregisteret medfører at data om covid-19-assosierte dødsfall fra uke 2 må «må tolkes med varsomhet», mens data for uke 3 er ukomplette, står det i rapporten.

    Etter at en topp i influensaaktivitet ble passert i julen, har aktiviteten som vanlig gått ned i de første par ukene på nyåret. Fallet har nå flatet ut, og for enkelte indikatorer kan det anes en ny stigning.

    – Vi kan ikke se bort fra en ny tilvekst mot en andre topp på senvinteren, slik det har vært i mange tidligere influensasesonger, skriver FHI.

    (NTB)

     Forkjøla person
    Foto: Gorm Kallestad / NTB
  • FHI: Vinterens covid-19-bølge er på retur

    Både influensa og covid-19 er på retur, og det er blitt færre positive prøver og innleggelser siden nyttår, viser FHIs ukesrapport.

    Antallet nye innleggelser med laboratoriebekreftet covid-19 har gått ned siden uke 50. I uke 2 var det registrert 211 innleggelser, etter 345 i uke 1, opplyser Folkehelseinstituttet.

    Det ble registrert 39 covid-19-assosierte dødsfall i uke 1. Midlertidige problemer med data fra Dødsårsaksregisteret gjør at tallene «må tolkes med varsomhet», ifølge FHI, mens tall for uke 2 ikke er å få tak i.

    Influensaaktiviteten har gått noe ned de to første ukene av året, etter å ha hatt en topp i jula. Det er to influensavirus i omløp samtidig.

    – Den videre utviklingen er usikker. Vi kan ikke se bort fra en ny tilvekst senere i januar og ny topp på senvinteren, slik det har vært i mange tidligere influensasesonger, skriver FHI.

    (NTB)

  • FHI: covid-19-bølgen på retur

    I sin ukerapport skriver Folkehelseinstituttet (FHI) at influensautbruddet i landet er godt i gang, men at tallene har gått noe ned i uke 1. Det har vært en nedgang i antall nye influensainnleggelser den siste uken med 224 i uke 1 etter 393 i uke 52. FHI understreker at uvaksinerte eldre, personer i risikogrupper og ansatte i helsetjenesten som ennå ikke er vaksinert, tar vaksine så raskt som mulig.

    Covid-19-utbruddet er på retur. Det var 9 nye innleggelser på intensivavdeling med covid-19 i uke 1, etter 24 uken før.

    Antall innleggelser med luftveisinfeksjon er på et betydelig lavere nivå enn på samme tid i fjor, men fremdeles høyere enn de siste sesongene før pandemien, skriver FHI i ukerapporten, .

    Smittevernrådene er å holde seg hjemme ved nyoppståtte luftveissymptomer dersom man føler seg syk.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no