Influensavaksine
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Influensa

Oppsummert

Stadig flere ønsker å vaksinere seg mot influensa. Denne sesongen har helsevesenet og landets apoteker bestilt over én million doser med influensavaksine. Interessen for vaksine er økende, bekrefter Folkehelseinstituttet.

 • To unge døde av influensa i Norge

  To ungdomsskoleelever har den siste tida mistet livet etter å ha hatt vanlig influensa, en i Skien og en i Sarpsborg. Det er sjelden at folk under 18 år dør etter influensa. Ingen av dem var smittet av koronaviruset som ennå ikke er påvist i Norge.

 • Ungdomsskoleelev døde av influensa

  En elev ved Kongerød ungdomsskole i Skien døde i dag på Rikshospitalet på grunn av komplikasjoner av vanlig influensa. Kommuneoverlege Vegard Høgli i Skien sier det er sjelden ungdommer dør av influensa, men det hender av og til.

 • Influensautbrotet har stagnert

  Årets influensautbrot nådde ein topp i veke 1, men har stagnert i veke 2. Folkehelseinstituttet ventar likevel ei auke i talet på sjuke i tida framover. Utbrot som startar i jula, har ofte utbrotstopp i februar/mars, opplyser FHI, ifølgje NTB.

 • Én million influensa-vaksiner

  810.000 doser er bestilt til personer med økt risiko for alvorlig influensasykdom og til helsepersonell. I tillegg har Folkehelseinstituttet og de andre legemiddelgrossistene sendt over 190.000 doser til landets apotek, skriver Aftenposten.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no