NRK Meny
Skal ha forsøkt å påvirke amerikanske politiske prosesser og valg fra 2014 og frem til i dag.

Russisk innblanding i USA-valg

Oppsummert

13 russere og tre russiske selskaper er siktet for å stå bak innblanding i det amerikanske presidentvalget i 2016. Russland avviser anklagene. President Donald Trump sier at han ikke har hatt noe med dette å gjøre.

  • Senator: Uroa over valtryggleiken

    Den republikanske senatoren Richard Burr seier at det hastar å sikre valtryggleiken før valet i 2020. Burr, leiar i etterretningskomiteen i senatet, seier at sjølv om noko blir utbetra no er det ikkje sikkert det er tidsnok til å trygge valet i 2020.

  • Vil ha utleverte russere tilbake

    Demokratene i USA ber president Donald Trump ble om å få utlevert de 13 russerne som ble utvist i februar etter anklager om at de hadde blandet seg inn i valget i 2016. De 13 bør stilles for retten i USA, sier minoritetsleder Nancy Pelosi til NBC.

  • Putin nektar utlevering til USA

    Vladimir Putin slår fast at Russland ikkje kjem til å utlevere dei 13 amerikanarane som er sikta av spesialetterforskar Robert Mueller for innblanding i det amerikanske valet. Han påpeika også at dei 13 ikkje representerer russiske styresmakter

Spesialetterforsker Robert Mueller har siktet 13 russere og tre russiske selskaper for å ha blandet seg inn i presidentvalget i USA

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no