Skal ha forsøkt å påvirke amerikanske politiske prosesser og valg fra 2014 og frem til i dag.

Russisk innblanding i USA-valg

Oppsummert

En rekke russiske borgere er tiltalt i USA for å ha forsøkt å påvirke valget i 2016 og for å ha hacket demokratenes e-postserver. Amerikanske myndigheter sier det i 2018 er avslørt nye russiske forsøk på å påvirke amerikanske politikere og velgere.

 • Mattis hudflettet Putin

  Russlands president ble hudflettet av USAs forsvarsminister på en konferanse i California lørdag. Jim Mattis hevder Vladimir Putin prøvde å blande seg i mellomvalget og ikke kan stoles på.

 • Sikter russer for valginnblanding

  En russisk kvinne er siktet for innblanding i amerikanske valg, inkludert neste måneds mellomvalg til Kongressen, opplyser justisdepartementet, ifølge AP. Falske innlegg i sosiale medier skal ha blitt brukt til å skape splittelse blant velgere.

 • Trump hardt ut mot Sessions

  – Jeg har ingen justisminister, sa Donald Trump i et intervju med Hill TV. Trump legger i intervjuet ikke skjul på at han føler seg sveket av Sessions etter at justisministeren besluttet å erklære seg inhabil i Russland-granskingen.

  Donald Trump og Jeff Sessions
  Foto: Nicholas Kamm / AFP
Spesialetterforsker Robert Mueller har siktet 13 russere og tre russiske selskaper for å ha blandet seg inn i presidentvalget i USA

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no