Kongressbygningen i Washington
Foto: Zach Gibson / AFP

Mellomvalg i USA

Oppsummert

Demokratene har tatt over flertallet i Representantenes hus med 235 av 435 seter, etter mellomvalget i november 2018. Republikanerne økte samtidig sitt flertall i Senatet fra 51 til 53 av 100 plasser.

 • Vant omvalg i krets i Nord-Carolina

  Republikaneren Dan Bishop vant omvalget i en krets i delstaten Nord-Carolina i USA. Omvalget ble holdt fordi kongressvalget i fjor ble underkjent på grunn av juks. Bishop fikk 50,8 prosent av stemmene, mens Demokraten Dan McCready fikk 48,6 prosent.

  Omvalg Nord-Carolina
  Foto: Nell Redmond / AP
 • Russisk trollbyrå angrep USA-valg

  USAs Cyber Command avbrøt forsøk fra en russisk trollfabrikk som prøvde å påvirke amerikanske velgere på valgdagen 6. november i fjor, melder Washington Post. Angrepet skal ha kommet fra byrået i St. Petersburg som også var aktivt ved 2016-valget.

 • Demokratene knep mandat i USA

  Resultatet av valget i USA i november er ennå ikke klart. I California har Demokratene har vunnet nok et sete i Representantenes hus. I Nord-Carolina er resultatet så hårfint at det må granskes før det kan godkjennes.

 • Motarbeider demokratisk guvernør

  Republikanerne i Wisconsin bruker flertallet de har i delstatsforsamlingen til å vingeklippe den nyvalgte demokratiske guvernøren. Flertallet går inn for reformer som vil begrense guvernør Tony Evers makt allerede før han tiltrer.

  Wisconsin demonstrasjoner utenfor delstatsforsamlingen
  Foto: John Hart / AP
 • Datainnbrudd hos Republikanerne

  Ukjente hackere skal ha gjennomført et datainnbrudd hos den republikanske valgkampkomiteen i Representantenes hus i forbindelse med mellomvalget tidligere i år. Etterforskning er iverksatt, og det er ukjent hvem som står bak, melder NTB.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no