Poteter for for mye lys i norske butikker
Foto: Nils Mehren / NRK

Norsk matproduksjon

Oppsummert

Mye regn og våte jorder har ført til tapte avlinger høsten 2017. Allerede tidlig i august ropte bønder varsku. Forholdene har aldri vært vanskeligere, ifølge Norsk Landbruksrådgiving.

  • Føler seg presset bort fra buregg

    Norges største merkevarehus innen kjøtt- og eggprodukter, Nortura, vil legge om til nærmere 100 prosent burfri produksjon innen 2024. De begrunner omleggingen med etterspørsel fra industrien, dagligvarekjeder, skriver Nationen.

    .

  • Nordnorske grønnsaker er bedre

    Grønnsaker og bær som dyrkes i de tre nordligste fylkene er ofte søtere, sunnere og friskere enn mat som dyrkes lengre sør. Det slår ny rapport fra Norsk Institutt for Bioøkonomi Tromsø fast. – Det er det unike klimaet med lange dager med mye lys og lave temperaturer som gir disse kvalitetene, sier forsker Tor J. Johansen ved NIBIO.

    Gulrot
    Foto: DEADLINE MEDIA/IRIS
  • Nortura-underskudd på 126 millioner

    Matvareprodusenten Nortura fikk et underskudd før skatt på 126 millioner kroner i første tertial. Det er en nedgang på 90 millioner sammenlignet med samme periode i fjor. året før. Utviklingen skyldes lavere marginer på salget av rødt kjøtt.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no