Poteter for for mye lys i norske butikker
Foto: Nils Mehren / NRK

Norsk matproduksjon

Oppsummert

Mye regn og våte jorder har ført til tapte avlinger høsten 2017. Allerede tidlig i august ropte bønder varsku. Forholdene har aldri vært vanskeligere, ifølge Norsk Landbruksrådgiving.

  • Nordmenn mer usikre på norsk mat

    Nordmenn er blitt mer usikre på om norsk mat er tryggere enn utenlandsk mat. Kun 61 prosent av de spurte mener norsk storfe, svin, kylling og kalkun er tryggere enn utenlandsk, viser en undersøkelse utført for kjøttnæringen, skriver Bondebladet.

  • Føler seg presset bort fra buregg

    Norges største merkevarehus innen kjøtt- og eggprodukter, Nortura, vil legge om til nærmere 100 prosent burfri produksjon innen 2024. De begrunner omleggingen med etterspørsel fra industrien, dagligvarekjeder, skriver Nationen.

    .

  • Nordnorske grønnsaker er bedre

    Grønnsaker og bær som dyrkes i de tre nordligste fylkene er ofte søtere, sunnere og friskere enn mat som dyrkes lengre sør. Det slår ny rapport fra Norsk Institutt for Bioøkonomi Tromsø fast. – Det er det unike klimaet med lange dager med mye lys og lave temperaturer som gir disse kvalitetene, sier forsker Tor J. Johansen ved NIBIO.

    Gulrot
    Foto: DEADLINE MEDIA/IRIS

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no