Skrottar på slakteriet
Foto: Brit Jorunn Svanes / NRK

Norsk matproduksjon

Oppsummert

I 2018 ble det produsert 352.000 tonn kjøtt, og det er en økning på 0,4 prosent fra året før. Økningen var størst for storfekjøtt som økte med 4,9 prosent, ifølge Statistisk sentralbyrå.

  • Bøndene går mot Coop si potetplan

    Coop vil samle pakking og lagring av potet på eitt stort lager nær Gardermoen. Bondelaga er redd det betyr slutten for norsk potetdyrking i distrikta. Lars Petter Bartnes i Noregs Bondelag trur konkurransen i matmarknaden vil gå ut over bøndene.

  • Bollestad slaktar MDG-forbod

    Landbruksminister Olaug Bollestad slaktar MDGs forslag om å halvere kjøtforbruket. Ho seier til Nationan at halvering av kjøtspisinga vil bety at mange bønder må slutte med matproduksjon, og at vi må importere mer mat.

  • Rekord for julebrunost

    I år setter meieriet i Lom & Skjåk rekord for Julebrunost. Siden de overtok produksjonen i 2017 har de hatt en økning på over 60 prosent, og i år produserer de over 300.000 julebrunoster. For ti år siden sto meieriet i fare for å bli nedlagt.

    Frode Aurmo, leder for meieriet i Lom og Skjåk
    Foto: Even Lusæter / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no