Flyktninger i lastebil ved Idlib i Nord-Syria
Foto: AAREF WATAD / AFP

Krigen i Syria

Oppsummert

Syria har gått inn i sitt tiende år med borgerkrig. Over 400.000 mennesker er drept siden 2011, ifølge tall fra FN. I Nord-Syria er hundretusener på flukt fra bombing i Idlib-provinsen der opprørere og syriske regjeringsstyrker står mot hverandre.

 • 16 drept på sykehus i Syria

  Minst 16 mennesker er drept i et granatangrep i den opprørskontrollerte byen Afrin i Syria, opplyser observatørgruppen SOHR.

  Et sykehus var blant bygningene som ble truffet.

  Blant de drepte er en lege, tre andre ansatte ved sykehuset, tre kvinner og et barn.

 • SOHR: våpenhvilen brutt i Idlib

  Syriske regjeringsstyrker bombarderte den opposisjonskontrollerte byen Idlib og drepte ti mennesker torsdag, ifølge eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Det har vært våpenhvile i regionen siden mars 2020, og med unntak av en rekke mindre brudd har den holdt.

 • Luftangrep mot Damaskus

  Syrias luftforsvar ble iverksatt for å svare på israelske luftangrep nær hovedstaden Damaskus. Angrepet skal ha funnet sted sent tirsdag kveld, melder statlige syriske medier. De skriver at det syriske forsvaret «svarte» på angrepene, uten å presisere nærmere.

 • Vestlig kritikk mot Syria-valg

  USA og flere europeiske land kritiserte tirsdag det kommende valget i Syria. De sier det verken blir fritt eller rettferdig. I en felles uttalelse krever utenriksministrene i Frankrike, Tyskland, Italia, Storbritannia og USA at valget holdes under FN-kontroll.

  Syrias president Bashar al-Assad er nærmest garantert å bli gjenvalgt til en fjerde periode som president, slik valget er lagt opp.

 • Assad ventes å vinne Syria-valg

  Onsdag holdes det valg i Syria, og det er ventet at president Bashir al-Assad vinner. Gatene i hovedstaden Damaskus domineres av Assad-portretter. To andre kandidater stiller i onsdagens valg, men de representerer ikke noe reelt alternativ til Assad-familien som har styrt Syria i over 50 år.

  Valgplakat i Damaskus for presiednt Bashir al-Assad. Valg i Syria onsdag.
  Foto: Hassan Ammar / AP / NTB

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no