Flyktninger i lastebil ved Idlib i Nord-Syria
Foto: AAREF WATAD / AFP

Krigen i Syria

Oppsummert

Syria har gått inn i sitt tiende år med borgerkrig. Over 400.000 mennesker er drept siden 2011, ifølge tall fra FN. I Nord-Syria er hundretusener på flukt fra bombing i Idlib-provinsen der opprørere og syriske regjeringsstyrker står mot hverandre.

 • Går fra fire til én grenseovergang

  Det er nå kun én grenseovergang for nødhjelp tilgjengelig i Syria. Natt til søndag vedtok FNs sikkerhetsråd en ny resolusjon for grensekryssende nødhjelp til Syria, og vedtok å stengte tre av fire grenseoverganger.

 • Russisk forslag om Syria falt

  Et russisk resolusjonsforslag i FNs sikkerhetsråd om å redusere nødhjelp over grensa til Syria har falt. Russland trengte ni stemmer av 15 stemmer og ingen stemmer imot blant vetomaktene for å få forslaget igjennom. Men det fikk bare fire stemmer.

 • La ned veto mot Syria-resolusjon

  Russland og Kina la tirsdag ned veto mot en resolusjon om å forlenge den internasjonale nødhjelpen til Syria gjennom to grenseoverganger. Resolusjonsforslaget ble lagt fram av Tyskland og Belgia. Bare Russland og Kina stemte imot.

 • Ber om å forlenge humanitær hjelp

  Tyskland og Belgia har bedt FNs sikkerhetsråd om å stemme for å forlenge autorisasjonen til å krysse grensen til Syria med humanitær hjelp, melder AFP. Russland er ifølge nyhetsbyrået ventet å legge ned veto mot forslaget.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no