Hopp til innhold
Politi i Storgata etter knivstikking, Oslo
Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix

Knivstikking i Oslo

Oppsummert

Dette er en samlehistorie for knivstikkinger, -trusler og andre knivsaker i Oslo.

 • Kvinne arrestert for vold i Oslo

  Politiet har pågrepet en kvinne i 30-årene etter en voldshendelse på Grünerløkka i Oslo natt til lørdag. En mann i 40-årene får behandling for kuttskader. Volden skal ha skjedd inne i en leilighet og det skal ha vært en konflikt mellom de to. et har vært en konflikt mellom de to, skriver NTB.

 • Én til sykehus etter knivstikking

  En person er kjørt til sykehus etter å ha blitt knivstukket på Grønland, melder Oslo-politiet. Skadeomfanget er foreløpig uavklart, men det skal trolig ikke være snakk om livstruende skader. Én person er pågrepet.

  Det var en politipatrulje som tilfeldigvis kom over slagsmålet og fikk raskt kontroll på tre personer. Det ble også funnet en kniv på stedet.

  – Slik det ser ut nå, er det to personer som har slåss, og en av dem ble da knivstukket. Det var en tredje person på stedet som ser ut til å ha vært der tilfeldig og prøvd å bryte opp slagsmålet, sier operasjonsleder Kim Vindsland til NTB.

  Foreløpig vet politiet lite om hva som var foranledningen til slagsmålet. Rundt klokken 21.00 var politiet ferdig på stedet.

 • Erkjenner knivstikking, men ikkje straffeskuld

  I avhøyr har 40-åringen knytt til knivdrapet utanfor Anker Apartments erkjent å ha stukke med kniv, men ikkje straffeskuld, skriv Avisa Oslo. Han hevdar å ha handla i nødverje. Drapet skjedde i november 2021, og etterforskinga nærmar seg no slutten. Politiet håpar å kunne sende saka til statsadvokaten før sommaren.

 • Ingen mistenkte etter voldshendelse på Sørenga

  Fortsatt er ingen mistenkt eller pågrepet etter en voldshendelse på Sørenga i Oslo natt til 17. mai. En mann ble sendt til sykehus for alvorlige, men ikke livstruende skader.

  – Det er ingen pågrepet, og vi har ingen mistenkte per nå, sier politiinspektør Renate Myhre Medby til NRK.

  De vet foreløpig heller ikke hva slags redskap eller våpen som er brukt.

 • Ingen pågrepet etter vold på Sørenga

  En mann i 20-årene er innlagt på Ullevål sykehus, etter at han ble stukket med en skarp gjenstand på Sørenga i Oslo natt til 17. mai. Ingen er pågrepet i saken. Mannen får behandling på sykehus for alvorlige, men ikke livstruende kuttskader, forteller operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt til NTB.

  Han sier politiet har en teori om hvem gjerningsmannen er. Hva slags spiss gjenstand som er brukt, ønsker ikke politiet å gå ut med. Det var mange vitner til hendelsen som politiet fikk melding om klokken 1.01. Voldsepisoden skjedde innendørs.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no