Hopp til innhold
Knivstikking på T-banen i Oslo
Foto: Munevver Yildiz / NRK

Knivstikking i Oslo

Oppsummert

Tallet på anmeldelser for knivbruk har økt, og Oslo-poliitiet har iverksatt en rekke tiltak for å få ned tallet på knivstikkinger. De planlegger flere massekontroller på offentlig sted, på leting etter våpen.

 • Knivsiktet student fengsles i fire nye uker

  Studenten som er siktet for drapsforsøk og kroppsskade etter knivangrepet på to ansatte ved Universitetet i Oslo (UiO), er fengslet i fire nye uker.

  – Politiet har bedt om varetektsfengsling i ytterligere fire uker, og han har samtykket til dette, skriver studentens forsvarer Petar Sekulic i en SMS til Khrono.

  Mannen ble siktet for både drapsforsøk og grov kroppsskade etter at han knivstakk to kvinnelige ansatte ved Universitetet i Oslo på ettermiddagen torsdag 24 august.

  (NTB)

 • Knivsiktet student fengsles i fire nye uker

  Studenten som er siktet for drapsforsøk og kroppsskade etter knivangrepet på to ansatte ved Universitetet i Oslo (UiO), er fengslet i fire nye uker.

  – Politiet har bedt om varetektsfengsling i ytterligere fire uker, og han har samtykket til dette, skriver studentens forsvarer Petar Sekulic i en SMS til Khrono.

  Mannen ble siktet for både drapsforsøk og grov kroppsskade etter at han stakk to ansatte ved Universitetet i Oslo med kniv på ettermiddagen torsdag 24. august.

  Den ene, en 63 år gammel førsteamanuensis, ble stukket i mageregionen og påført alvorlige skader. Den andre kvinnen, som er i 30-årene og ansatt som universitetslektor, fikk lettere skader i angrepet.

  Bakgrunnen skal være at studenten nylig hadde strøket på eksamen. Politiet bekreftet samme dag at de etterforsket om eksamensstryk kunne være et motiv. 23-åringen var helt ukjent for politiet før knivangrepet.

  (NTB)

 • 22-åring tiltalt for drapsforsøk etter knivstikking på Lambertseter i Oslo

  En 22 år gammel mann er tiltalt for drapsforsøk etter en knivstikking på Lambertseter i Oslo i fjor. Neste uke må mannen møte i Oslo tingrett.

  Det var natt til tirsdag 22. mars i fjor at politiet fikk inn en melding om at en mann hadde blitt stukket ned på Lambertseter i Oslo.

  Fornærmede var ved bevissthet da han ble tatt hånd om av ambulansepersonell. Vedkommende døde ikke av skadene, blant annet fordi han fikk nødvendig helsehjelp på Ullevål sykehus, ifølge tiltalebeslutningen fra Statsadvokatene i Oslo.

  Mannen som nå er tiltalt, ble pågrepet få timer etter at hendelsen fant sted.

  22-åringen må møte i Oslo tingrett tirsdag neste uke. Det er satt av to dager til rettssaken.

  (NTB)

 • Fornærmede etter voldsepisode på Grønland er stabil

  Mannen som ble innlagt på sykehus etter voldsepisoden på Grønland tirsdag ettermiddag blir skrevet ut fra sykehus i dag.

  Både han og gjerningspersonen ble lettere skadet.

  – Gjerningspersonen og fornærmede er kjent for politiet fra tidligere, og hendelsen skal ha skjedd på bakgrunn av en relasjon mellom partene, sier politiadvokat Nikolai Ruen til NRK.

  De jobber fremdeles med å finne ut hva som har skjedd, og årsaken til hendelsen.

  – Politiet har avhørt flere vitner på stedet, foretatt kriminaltekniske undersøkelser og har sikret video av hendelsen. Politiet arbeider nå med å avhøre partene og relevante vitner, samt sikre og gjennomgå innhentede tekniske bevis, sier Ruen.

 • Skal gå gjennom sikkerhetsrutiner etter knivstikkingen

  De siste dagene har Universitetet i Oslo fulgt opp ansatte og studenter ved Farmasøytisk institutt, hvor knivstikkingen skjedde.

  En førsteamanuensis, en kvinne i 60-årene, ble alvorlig skadd. En lektor, kvinne i 30-årene, ble lettere skader.

  Nå skal universitetet gå gjennom sikkerhetsrutinene sine, skriver Khrono.

  – Vi vil se på hendelsesforløpet og vurdere hvordan vi kan skjerpe opplæring og rutiner, samt gå gjennom vår beredskap, sier universitetsdirektør Arne Benjaminsen til Khrono.

  Han mener det er for tidlig å si noe om hvilke tiltak som kan bli satt inn.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no