NRK Meny
Demonstrasjoner i Romania
Foto: Vadim Ghirda / AP

Korrupsjon i Romania

Oppsummert

Styresmaktene i Romania har trekt det omstridde direktivet som avkriminaliserte korrupsjon for beløp under 400 000 kroner. Dekretet vart trekt etter kraftige protestar. Fleire høgtståande ekspolitikarar er under etterforsking for korrupsjon.

 • Protester mot korrupsjon i Romania

  Mer enn 10.000 mennesker har troppet opp i flere byer i Romania for å demonstrere mot planlagte endringer i rettssystemet. Demonstrantene mener de planlagte endringene i rettssystemet vil tillate blant annet korrupsjon, skriver NTB.

  Foto: Vadim Ghirda / AP
 • Store protester i Romania

  Titusenvis av mennesker samlet seg søndag foran parlamentet i Romanias hovedstad Bucuresti i protest mot en ny lov som kan gjøre korrupsjon lovlig. Også i Cluj, Timisoara, Iasi, Brasov, Sibiu og Constanta var det heftige protester.

  Demonstrasjoner foran nasjonalforsamlingen i Bucuresti i Romania
  Foto: Vadim Ghirda / AP
 • Romanias statsminister blir

  Den sosialdemokratiske rumenske statsministeren blir sittende etter at et mistillitsforslag ble nedstemt i nasjonalforsamlingen. Forslaget ble fremmet av den borgerlige opposisjonen, men fikk ikke nok stemmer til å felle regjeringen, skriver NTB.

 • Presidenten: – Full krise i Romania

  Romanias president Klaus Iohannis sier landet er i full krise, melder Reuters. De siste dagene har hundretusener demonstrert i gatene i protest mot regjeringen.

Regjeringen i Romania trekker tilbake vedtaket som avkriminaliserte handlinger som tidligere er blitt regnet som korrupsjon. I flere dager på rad har hundretusenvis av rumenere markert sin avsky mot regjeringen med massive protester.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no