Flere tusen mennesker demonstrerte utenfor parlamentsbygget i Bulgarias hovedstad Sofia onsdag. Minst 60 er pågrepet og flere er skadd.
Foto: Valentina Petrova / AP

Bulgaria

Oppsummert

Etter måneder med politiske skandaler, korrupsjonsanklager og store demonstrasjoner mot regjeringen, går bulgarerne til urnene 11. juli – for andre gang på tre måneder.

 • Seier for Borisov i Bulgaria

  Statsminister Bojko Borisov og det konservative regjeringspartiet GERB taper oppslutning, men ligger an til knapp seier i Bulgaria. Da 95 prosent av stemmene fra søndagens valg i landet var talt opp, hadde GERB 23,9 prosents oppslutning.

  Utfordreren, rockestjernen og talkshow-verten Slavi Trifonov og hans nydannede protestparti ITN, har fått 23,7 prosent av stemmene, ifølge valgkommisjonen i landet.

 • Lavt frammøte i Bulgaria-valg

  Regjeringspartiet GERB ligger an til å få mellom 22,1 og 23,5 prosent av stemmene i søndagens valg i Bulgaria. Det nye partiet ITN (Det er slikt et folk) får i følge prognosene mellom 21,5 og 22,3 prosent, noe som er en solid framgang fra forrige valg da partiet fikk 17 prosent.

  Valgdeltakelsen var søndag laber, melder NTB. Klokka 16 sto den på 27 prosent, ned fra 40 prosent på samme tid i valget i april.

  Tomislav Donchev og ledelsen i GERB-partiet på en pressekonferanse 11. juli. Bulgaria
  Foto: Visar Kryeziu / AP / NTB
 • Dødt løp før valget i Bulgaria

  Et nytt protestparti i Bulgaria ledet av en underholdningsartist ligger an til å få nesten like stor oppslutning som Bojko Borisovs regjeringsparti GERB, melder NTB. Borisov har sittet med makten i nesten ti år, og søndagens valg er det andre på tre måneder.

  Slavi Trifonov
  Foto: AP / NTB
 • Skriver ut nyvalg i Bulgaria

  Bulgarias president Rumen Radev oppløser nasjonalforsamlingen og har skrevet ut nyvalg, melder NTB. Valget skal holdes 11. juli. Tirsdagen beslutning kommer etter at de folkevalget ikke klarte å stemme fram en koalisjonsregjering i april. Det er første gang siden kommunistregimets fall at ingen partier har klart å danne regjering.

 • Mot nyvalg i Bulgaria

  Det må holdes nyvalg i Bulgaria i juli etter at soslalistpartiet takket nei til å lede regjeringen. Det var valg i Bulgaria 4. april og etter det har to andre partier takket nei til å prøve å sette sammen en styringsdyktig regjering.

Amatørvideo om opplevingar i Bulgaria.

Hamna midt i flaumen – Bulgaria-ferien eit mareritt

Flom i Bulgaria
Minst 10 døde funnet. Byen Varna ved Svartehavet ble særlig hardt rammet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no