Hopp til innhold
Blomster ved Blindheimstunnelen etter dødsulykka.
Foto: Øyvind Sandnes / NRK

Trafikkulykker

Oppsummert

Neste 50 prosent fleire mista livet i trafikken i 2022, samanlikna med året før. 118 personar mista livet i trafikken i fjor, med heile 67 dødsfall i sommarmånadane. I 2021 døde 80 personar i trafikken.

 • Bussjåfør siktet

  Bussjåføren er siktet etter frontkollisjonen med et vogntog i Folldal onsdag kveld. Lastebilsjåføren omkom, skriver VG.

  En lokalbuss og et vogntog frontkolliderte på fylkesveg 29 i Folldal onsdag ettermiddag. Nødetatene og luftambulanse rykket ut.

  Lastebilsjåføren ble samme kveld bekreftet omkommet. – Vi har tatt ut siktelse mot bussjåføren for uaktsom forvoldelse av død, opplyser påtaleansvarlig ved Innlandet politidistrikt Edith Maria Smith til VG.

  Ulykke på Folldalsvegen i Folldal
  Foto: Geir Olav Slåen / NRK
 • Trafikkulykke i Follotunnelen på E6 – flere biler involvert

  Litt over klokken 18 er tunnelen åpnet.

  Det har vært en trafikkulykke i Follotunnelen på E6.

  Flere biler er involvert, og veien var sperret i begge løp. Det er store materielle skader.

  De involverte blir sjekket av ambulanse på stedet, de fremstår uskadd.

 • Trygg Trafikk advarer: Sommeren er den farligste tida i trafikken

  Nesten halvparten av alle som mistet livet i trafikken i fjor døde mellom juni og august, i alt 47 stykker. Trygg Trafikk ber bilistene kjøre forsiktig.

  – Folk må være klar over at det er sommeren, ikke vinteren, som er på ulykkestoppen både når det gjelder antall omkomne og hardt skadde. Ikke la deg lure av fint vær og gode kjøreforhold, sier pressesjef Christoffer Solstad Steen i Trygg Trafikk i en pressemelding.

  Han forklarer at faren for å miste livet eller bli skadd i trafikken øker med opp mot 50 prosent om sommeren, og at høy fart er mye av årsaken.

  – I perioden 2012 til 2021 var høy fart en medvirkende årsak i 33 prosent av alle dødsulykkene. Høy fart øker sjansen for at en ulykke skjer og skadeomfanget når det først er et faktum, avslutter han.

  Trygg Trafikk har disse enkle tipsene til din sommertur: Hold farta, hold oppmerksomheten, hold avstand, hold deg i køen og ta pauser.

 • Nedgang i antall døde i trafikken

  Elleve personer mistet livet på norske veier i juni i år. Det er sju færre enn samme måned i fjor.

  Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

  Også i et lengre perspektiv er det nedgang i antall døde i trafikken. I løpet av årets seks første måneder omkom 51 personer, mot 54 i 2022.

  Begynnelsen på sommeren har vært bedre enn fjorårets dystre start. 24 omkomne i mai og juni i år mot 37 i de samme månedene i fjor.

  -Nå kan det se ut som om vi er tilbake til en ny «normal», sier avdelingsdirektør Guro Ranes. Vi slår oss ikke til ro med dette, men det viser at målene vi jobber mot og tiltakene som iverksettes, bærer frukter.

  Sommeren er, historisk sett, tiden med flest alvorlige ulykker. Vi er flere på veiene, vi er mange i bilene og det blir flere distraksjoner.

  - Uoppmerksomhet og høy fart tar flest liv i sommertrafikken, sier Ranes, og oppfordrer: Å kjøre er det eneste du skal gjøre. Og hold fartsgrensen, for å ta vare på deg selv og andre trafikanter.

  For motorsyklistene var det også en nedgang i antall dødsulykker første halvår. Det var 14 motorsykkel-dødsfall første halvår i fjor. Til nå i år er det 8 omkomne på MC.

  -Det er fortsatt for mange som dør på MC, og fire av 11 omkomne i juni var på mc sier Guro Ranes. Men det er gledelig å se at utviklingen går riktig vei.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no