Johan Sverdrup slik oljeselskapene ser for seg utbyggingen.
Foto: Statoil

Johan Sverdrup-feltet

Oppsummert

Kværner og amerikanske KBR har sikret seg en milliardkontrakt i utbyggingen av Johan Sverdrup-feltet. Feltet er et av de fem største oljefeltene som noen gang er funnet på norsk sokkel.

 • Får jobb til 700 mill av Equinor

  Equinor tildeler Kaefer Energy jobber for 700 millioner kroner på Johan Sverdrup-feltet. Tildelingen skjer innenfor en allerede inngått rammeavtale for driften på feltet, og omfatter blant annet drifts- og vedlikeholdsarbeid.

 • Ny Sverdrup-kontrakt

  Equinor har gitt TechnipFMC kontrakten for produksjonsanlegget på havbunnen for fase to av Johan Sverdrup-utbyggingen. Verdien på kontrakten er ukjent, men Technip FMC melder at den er betydelig for selskapet.

  Johan Sverdrup
  Foto: Rolv Christian Topdahl / NRK
 • Ny Sverdrup-kontrakt for Aibel

  Leverandørselskapet vant kontrakten med å få bygge den siste broa på Johan Sverdrup-feltet. Broa skal binde sammen to plattformer. Dette er den sjuende strake kontrakten Aibel får av Equinor på feltet. Kontrakten er verdt rundt 200 millioner kroner.

 • Sverdrup-kontrakt til Kværner

  Equinor har tildelt Kværner Verdal kontrakten for bygging av stålunderstellet til den andre prosessplattformen på Johan Sverdrup. Kontrakten er verdt 900 millioner kroner. Equinor venter en enda større del av jobbene går til norske verft i fase to.

 • Johan Sverdrup får strøm fra land

  Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen skal de neste 50 årene drives med strøm fra land. Resultatet er et av feltene med lavest klimautslipp i verden. Åpningen av strømforsyningen fra land ble gjort av olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg

Liv Kari Eskeland, ordfører

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no