Benny Gantz
Foto: Menahem Kahana / AFP

Israel

Oppsummert

Den israelske presidenten Reuven Rivlin har bedt opposisjonsleder Benny Gantz om å danne en ny regjering. Klarer Gantz oppgaven vil det være første gang siden 2009, at landet har en annen leder en Benjamin Netanyahu.

 • Kan bli uventa koalisjon i Israel

  Opposisjonsleiar Benny Gantz vart vald til parlamentsleiar i Israel. Det blir tolka som at han og statsminister Netanyahuhar vorte einige om å danne ei koalisjonsregjering. Gantz seier at koronakrisa gjer det nødvendig å ta uvanlege avgjerder.

 • Gantz blir leder av parlamentet

  Benny Gantz ble torsdag valgt til parlamentspresident i Israel, melder AP. De kaller det en overraskende vending, som åpner for maktdeling i landet. Gantz var hovedutfordreren til statsminister Benjamin Netanyahu i valget tidligere denne måneden.

 • Mulig ny statsminister i Israel

  Den israelske presidenten Reuven Rivlin har bedt opposisjonsleder Benny Gantz om å danne en ny regjering. Klarer Gantz oppgaven vil det være første gang siden 2009, at landet har en annen leder en Benjamin Netanyahu, melder AP.

 • Netanyahu vil ha korona-regjering

  Israels statsminister Benjamin Netanyahu mener landet trenger en samlingsregjering for å bekjempe koronaviruset. Israel har til nå 193 smittede. Alle tilreisende får to ukers karantene. Nå stenges også spisesteder, kinoer og en rekke butikker.

 • Nye forsøk på å danne regjering

  I Israel blir det forsøkt å danne ei regjering. Statsminister Benjamin Netanyahu og samarbeidspartia fekk 58 seter i parlamentsvalet førre måndag, noko som er tre for lite for eit fleirtal. Det har vore tre val i Israel det siste året.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no