Landslaget i fotball, menn

Oppsummert

 • 12.00: Ståle Solbakken presenteres som ny landslagstrener.
 • Tommelen opp for kvalik-kamp

  Kulturminister Abid Raja (V) sier at VM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Tyrkia kan spilles i Oslo, forutsatt at smittesituasjonen ikke er endret.

  Dermed går regjeringen imot Helsedirektoratet, som har anbefalt at karanteneunntaket for fotballen bør oppheves.

  På direkte spørsmål fra NTB er kulturministeren klar på at det per nå ikke er aktuelt å inndra unntaket fotballen har fra karantene- og innreisereglementet. Kampen 27. mars kan dermed gå som planlagt.

  – Ja, forutsatt at smittevernprotokollen følges, at smittesituasjonen på det tidspunktet er håndterlig og at kampen går uten publikum eller med det publikumsantallet som gjelder på det tidspunktet, sier Raja.

  Landslaget i fotball trener
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Håper å se Omar på banen igjen

  Landslagssjef Ståle Solbakken har snakket med Omar Elabdellaoui etter fyrverkeriulykken som skjedde på nyttårsaften.

  29-åringen fikk en annengradsforbrenning i ansiktet og skader på øynene etter ulykken, og det er fortsatt usikkert hvor mye synet er påvirket.

  Forrige uke snakket landslagssjef Ståle Solbakken med Elabdellaoui for første gang etter ulykken.

  – Det var en fin samtale. Jeg merket det var litt emosjonelt, men han har en fin fremgang. Det jeg kan si er at det går fremover og at det er mulig at vi ser en Omar på banen i fremtiden. Så må tiden vise når det blir, sier Solbakken til TV 2.

  Landslagssjefen er klar på at Elabdellaoui skal få den tiden han trenger for å bli bra igjen.

  – Han må ikke stresse med fotball fra min side, eller fra landslagets side. Nå er det andre ting som er viktigere for ham, sier Solbakken.

  Ståle Solbakken er ny landslagssjef i fotball for Norge
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Elabdellaoui i fyrverkeriulykke

  Norges visekaptein i fotball, Omar Elabdellaoui ble kjørt til sykehuset etter at fyrverkeri skal ha gått av mens han holdt det. Det melder den tyrkiske avisen Cumhuriyet.

  De skriver videre at 29-åringen umiddelbart ble fraktet til et sykehus og at han kan ha pådratt seg synsskader.

  – Omar Elabdellaoui ble ført til sykehus etter en ulykke i sitt hjem. Han har brannskader i ansiktet og en øyenskade som er i ferd med å undersøkes grundigere. Mer informasjon vil bli gitt etter hvert, men spilleren vår er ved bevissthet, og skadene er ikke livstruede, står det i en uttalelse fra klubben, gjengitt av NTB.

  – Han er ikke i livsfare, understrekes det.

  Omar Elabdellaoui
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Elabdellaoui skadd av fyrverkeri

  Noregs visekaptein på landslaget, Omar Elabdellaoui, skal vere sendt til sjukehus med augeskader etter ei ulukke med fyrverkeri under nyttårsfeiringa, skriv Cumhuriyet. Nordmannen bur i Tyrkia, der han spelar for klubben Galatasaray SK.

 • Haaland årets idrettsnavn i Norge

  Sportsjournalistene i Norge har kåret Erling Braut Haaland til årets idrettsnavn, melder NTB. Borussia Dortmund-spilleren vant foran skiskytteren Marte Olsbu Røiseland og golfspilleren Viktor Hovland.

  Dermed fortsetter prisene å renne inn for Haaland, som nylig både mottok Kniksens herderspris og Golden Boy-trofeet som Europas beste fotballspiller under 21 år.

  – Det ble gitt stemmer til mange utøvere fra et bredt utvalg idretter, men Haalands seier var malmklar, sier Reidar Sollie, som er leder av Norske Sportsjournalisters Forbund.

  Ada Hegerberg vant i 2016, men det er første gang siden Tom Lund i 1981 at en mannlig norsk fotballspiller har vunnet avstemningen. De tre siste årene har prisen gått til løperstjerner. Karsten Warholm vant i 2017 og 2019, Jakob Ingebrigtsen i 2018.

  La5oWmF732I
  Foto: Martin Meissner / AP

Siste nytt

 • Mikkelsen leder sin klasse

  Andreas Mikkelsen leder WRC2-klassen klart etter fredagens etappe i Rally Monte-Carlo. Totalt er Elfyn Evans i ledelsen, men Sébastien Ogier kjører fortest.

  Mikkelsen er på 7.-plass i sin Skoda Fabia, men han er klart best av deltakerne i WRC2-klassen.

  – Jeg nyter dette. Jeg har en god luke nå, og det gir en god følelse, for vi føler ikke at vi presser særlig hardt. Jeg synes bilen er fantastisk under disse forholdene, sa Mikkelsen ifølge WRCs nettsted etter fullført dagsetappe.

  Oliver Solberg, som konkurrerer på svensk lisens, er på 13.-plass totalt etter fredagens kjøring.

  Rallyet fortsetter lørdag og avsluttes søndag.

  Andreas Mikkelsen
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Bare nesten for Island

  Seier til Island over Frankrike i hovedrunden i VM ville gi Norge hjelp, og oppgjøret ble av den spennende sorten. Lagene fulgte hverandre tett hele veien, og til pause ledet franskmennene med to. Island slo tilbake i andre omgang, men helt på tampen mistet de overtaket. Da vant Frankrike 28-26 og er med det oppe på åtte poeng i gruppa i Egypt.

  – Jeg er av den tro at det franske laget vil spille bra nok til å slå Portugal på søndag, men jeg er litt skeptisk nå, sier NRKs ekspert Håvard Tvedten.

  For Norge må først slå Algerie, og er avhengig av fransk poeng mot Portugal, eller at portugiserne vinner med sju mål eller mer for å nå kvartfinalen.

  w5rr7HxYzFE
  Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / Reuters
 • V-cupseier til Saltvik Pedersen

  Paraalpinisten Jesper Saltvik Pedersen vant fredagens slalåmrenn i verdenscupen i Veysonnaz i Sveits, etter tre 2.-plasser på rad i storslalåm.

  – Det er veldig digg å være i gang med seier. Jeg har hatt noen 2.-plasser, og det er herlig å være tilbake på toppen, sa Pedersen.

  – Den første omgangen var litt rotete, men jeg ledet med noen hundredeler. I finaleomgangen gikk det bedre, og jeg økte ledelsen.

  Han seiret 0,26 sekund foran nederlenderen Jeroen Kampschreur, som slo ham i storslalåm både onsdag og torsdag. Tirsdag kjørte Kampschreur ut, men da var det italienske René De Silvestro som henviste Pedersen til 2.-plassen.

  Det skal være slalåmrenn også lørdag.

  Jesper Saltvik Pedersen
  Foto: Thomas Brun / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal