Hopp til innhold
Pressekonferanse med Ståle Solbakken

Landslaget i fotball, menn

Oppsummert

17.15:

  • Pressekonferanse med Ståle Solbakken før lørdagens kamp mot Danmark.
  • Lagerbäck kritisk til Norge: – Burde klare å kvalifisere seg

    – Jeg trodde det skulle gå mye bedre. I løpet av min tid dukket det opp en helt ny gruppe, som har fått mye erfaring.

    Det sier Lars Lagerbäck til Aftonbladet om det faktum at Norge ikke blir å se i sommerens EM.

    – De har så gode spillere at de burde klare å kvalifisere seg til sluttspillet. Nå er det så mange lag i både EM og VM. Det tror jeg absolutt de har spillermaterialet til, sier Lagerbäck sier Lagerbäck videre.

    75-åringen trente selv det norske landslaget fra 2017 til 2020, før Ståle Solbakken tok over.

    Han er nå ekspert for Viaplay i Sverige og sammenligner Norge med «søta bror», som også har sine største stjerner offensivt.

    – Det hjelper ikke om du slipper inn flere mål enn man scorer. Da vinner du ingen fotballkamper, så enkelt er det. Solbakken må nok prøve å finne en enda bedre balanse enn han har funnet så langt, sier Lagerbäck.

    Svensken forstår at forventningene blant det norske fotballpublikummet er høyt. Likevel mener han at Norge ikke har vært gode nok til å kunne spille i et mesterskap de siste 24 årene, selv om marginene har gått imot.

    Samtidig trekker han fram den noe merkelige situasjonen under koronapandemien, hvor landslaget ikke fikk spille fotball.

    – Vi hadde kanskje hatt en litt større sjanse hvis ikke pandemien hadde rammet på slutten av min tid. Myndighetene i Norge ga oss til og med spilleforbud, og på den måten ble det en veldig trist slutt.

    Euro 2020 Qualifier - Group F - Malta v Norway, landslagssjef Lars Lagerbäck.
    Foto: DARRIN ZAMMIT LUPI
  • Solbakken avslørte lagoppstilling

    Allerede dagen før landskampen mot Kosovo avslørte Ståle Solbakken overfor TV 2 hvilket lag han sender på banen på Ullevaal.

    Han har tidligere sagt at Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland etter planen skal spille begge kamper under samlingen, og han holder ord. Det er et stjernetungt lag der alle unntatt venstreback David Møller Wolfe (AZ Alkmaar) er fra en topp-fem-liga.

    Dette er laget (4-3-3): Ørjan Nyland – Kristoffer Ajer, Andreas Hanche-Olsen, Leo Østigård, David Møller Wolfe – Martin Ødegaard, Sander Berge, Kristian Thorstvedt – Oscar Bobb, Erling Braut Haaland, Jørgen Strand Larsen.

    – Vi må spre spilletiden litt i løpet av de to kampene mot Kosovo og Danmark (lørdag i Brøndby). Antonio Nusa kan for eksempel ikke spille 90 minutter, sier Solbakken til TV 2. (NTB)

    Trening Norge
    Foto: NTB
  • Ødegaard om Real Madrids suksess: – Det er kult

    Martin Ødegaards tidligere klubb vinner stadig vekk store trofeer. Forrige uke vant de Mesterligaen, for andre gang siden Ødegaard forlot klubben i 2021.

    Drammenseren er likevel ikke bitter over at han forlot storklubben.

    – Jeg er veldig fornøyd der jeg er nå. Jeg har kommet til en fantastisk klubb og funnet meg veldig godt til rette, så jeg kunne ikke hatt det så mye bedre. Det er kult at Real Madrid gjør det bra og jeg unner de suksess, men jeg er veldig happy der jeg er. Så det tenker jeg ikke noe på.

    Det sier Ødegaard til NRK på tirsdagens pressekonferanse i forkant av privatlandskampene mot Kosovo og Danmark.

    Arsenal har til gode å vinne noe i Ødegaards tid i klubben, og på spørsmål om han foretrekker trivsel foran trofeer er han klar:

    – Nei, jeg vil vinne trofeer. Det er det som er det store målet og en av grunnene til at jeg gikk til Arsenal. Jeg har veldig troen på prosjektet og det vi bygger. Nå har vi vært ekstremt nærme ved flere anledninger, og jeg er sikker på at det er rett rundt hjørnet.

    Landslagssjef Ståle Solbakken har bekreftet at Ødegaard kommer til å starte begge de kommende privatlandskampene.

    Martin Ødegaard
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Trapper opp jakten på landslagsanlegg

    Norges Fotballforbund trapper opp jakten på et nytt, nasjonalt treningsanlegg for landslagene i eller i nærheten av Oslo-området.

    – Anlegget skal brukes av alle våre landslag og være et viktig samlingspunkt som skal bidra til å utvikle norsk fotball, sier generalsekretær i NFF, Karl-Petter Løken (bildet).

    Han opplyser at prosjektleder nylig ble ansatt og at de jobber for å kunne fremme planene til forbundstinget i mars 2025.

    Mandag gikk det politiske flertallet i Nordre Follo ut og ønsket et slikt anlegg velkommen til kommunen.

    Løken setter stor pris på engasjementet og forteller at NFF har vært i dialog både med Nordre Follo og andre kommuner.

    – Vi er fortsatt i kartleggingsfasen, så lokalisering er ennå ikke bestemt. Vi tror et nasjonalt treningsanlegg vil gi positive ringvirkninger lokalt og håper flere kommuner vil være like positive til prosjektet som Nordre Follo, sier Karl-Petter Løken.

    Pressetreff med fotballpresident Lise Klaveness og generalsekretær Karl-Petter Løken.
    Foto: Emilie Holtet / NTB
Brentford-spilleren Kristoffer Ajer feiret som besatt etter en takling i det 91. minutt. Minutter senere var kampen snudd – dermed startet latterliggjøringen av feiringen.
Markus Solbakken og Ståle Solbakken

Solbakken tok ut sønnen Markus (23) på landslaget: – Kom som et lite sjokk

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal