Landslaget i fotball, menn

Oppsummert

 • Klokken 18.00: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og Martin Ødegaard.
 • Norge trener på De Kuip i Rotterdam etter pressekonferansen.
 • Solbakken forsterker støtteapparatet

  Landslagssjef Ståle Solbakken ruster ytterligere opp støtteapparatet rundt Erling Braut Haaland og de norske landslagsstjernene. Bård Wiggen kommer inn.

  Det bekrefter Norges Fotballforbund på sine nettsider onsdag.

  Wiggen var Solbakkens assistenttrener i FC København og Köln.

  Han får en rolle som fagkoordinator, mens Bjørn Vidar Stenersen er hentet inn som fysisk trener på full tid. Det oppgis at ansettelsene skal forbedre den daglige oppfølgingen av aktuelle A-landslagsspillere.

  Bjørn Vidar Stenersen var del av støtteapparatet også under fjorårets samlinger, men vil nå inngå i fagmiljøet i eliteavdelingen også mellom samlingene.

   Ståle Solbakken
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Belgia topper Fifa-ranking for fjerde årsskifte på rad

  For fjerde år på rad feirer Belgia nyttår på toppen av Fifa-rankingen i fotball. Canada hedres som mest forbedrede landslag.

  Det var det viktigste da årets siste ranking ble offentliggjort torsdag. Ett år etter at koronapandemien sørget for at det ble spilt bare 352 landskamper i 2020, ble det i år spilt rekordmange 1116 kamper.

  Siden forrige ranking ble publisert i november er det spilt bare 58 kamper, og få av dem med betydelige fotballnasjoner involvert. Derfor var det ingen endringer for de beste.

  Belgia topper 2,9 poeng foran Brasil, med Frankrike og England på de neste plassene. Copa América-vinner Argentina er nummer fem og europamester Italia nummer seks.

  Norge er fortsatt på 41.-plass. I første år med Ståle Solbakken som sjef tok landslaget seg i september inn blant de 40 beste for første gang på nesten seks år, og laget var oppe på 37.-plass før novemberkampene mot Latvia (0-0) og Nederland (0-2) sendte laget ut av VM-dansen og nedover på lista.

  Belgias landslag
  Foto: JOHN THYS / AFP
 • Norge innleder nasjonsligaen med tøffe bortekamper

  Ståle Solbakkens landslag får en svært tøff start på neste års nasjonsliga-spill i fotball. Bortekamper mot Serbia og Sverige venter.

  Det framgår av kampoppsettet for Norges gruppe som er publisert på Det svenske fotballforbundets nettsider.

  Torsdag ble det kjent at Norge møter Sverige, Serbia og Slovenia i B-divisjonen. Trekningen kunne knapt vært mer vrien. Det spilles fire kamper i juni og to i september.

  Fotball, VM-kvalifisering: Norge - Gibraltar
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Kneoperert Jarstein ute til nyåret

  Rune Almenning Jarstein må vente en stund til på sitt comeback på fotballbanen. Han har vært gjennom en kneoperasjon, melder Hertha Berlin.

  Klubben skriver på sitt nettsted at operasjonen var vellykket, men at Jarstein må belage seg på et treningsavbrekk og at han først over nyttår kan være tilbake på treningsfeltet.

  Jarstein har ikke spilt siden han testet positivt på koronaviruset like etter landslagssamlingen i mars. Hans covidsykdom fikk et alvorlig forløp, og han pådro seg også en hjertemuskelbetennelse.

  Veien tilbake til full fotballaktivitet har vært lang, men Jarstein var veldig nær før kneet begynte å krangle.

  Fotball, VM-kvalifisering: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Geir Olsen / NTB
Ødegaard

Solbakken varsler grep før storkampen

Sportsnyheter

Ronaldo tydelig misfornøyd med å bli byttet ut: – Det er forkastelig

Manchester United slo Brentford komfortabelt, men det var Cristiano Ronaldo-bilder som skulle stjele mye oppmerksomhet da han virket tydelig misfornøyd med å bli byttet av.

Siste nytt

 • Sørloth scoret da Real Sociedad senket Atlético

  Alexander Sørloth scoret det siste målet da Real Sociedad slo Atlético Madrid 2-0 og tok seg til kvartfinale i den spanske cupen.

  Han spilte fra start på topp sammen med David Silva hjemme i San Sebastian. Adnan Januzaj scoret det første målet da han vant i lufta og nikket inn høyreback Joseba Zalduas innlegg etter en drøy halvtime.

  I det 47. minutt nølte Atlético-stopper med ballen da han ble presset av Sørloth og Mikel Oyarzabal. Nordmannen vant ballen fra ham, satte full fart mot mål og plasserte ballen kaldt til side for keeper Jan Oblak. Dermed var kampen punktert.

  Sørloth ble byttet ut i sluttminuttene, men jobben var gjort.

  Sørloth
  Foto: ANDER GILLENEA / AFP
 • Tottenham med ellevill snuoperasjon

  Det så lenge mørkt ut for Tottenham da hjemmelaget Leicester først ledet 1-0 og så 2-1.

  Men så skrudde Spurs og Steven Bergwijn på turboen. Først satte nederlenderen inn 2-2 i det 96. minutt etter et flott forarbeid av Matt Doherty.

  Da det så ut til å bli poengdeling, var Bergwijn frempå igjen og satte inn 3-2 til Tottenham i det 97. minutt.

  Dermed ble det tre knallsterke poeng til Antonio Contes menn.

  Premier League - Leicester City v Tottenham Hotspur
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Graham Hansens Barcelona til supercupfinale

  Barcelonas kvinnelag slet med å få ballen i mål mot Real Madrid i den spanske supercupens semifinale, men Alexia Putellas ordnet 1-0-seier på overtid.

  Alexia har fått både Ballon d'Or (gullballen) og Fifas The Best-pris som årets spiller i verden. Onsdag frelste hun Barcelona med scoring på en stolperetur.

  Caroline Graham Hansen startet angrepet da hun sendte Jennifer Hermoso i fullt firsprang nedover høyresiden. Innlegget nådde Asisat Oshoala, som fra kort hold skjøt i stolpen. Ballen spratt ut til Alexia, som satte inn kampens enste mål på Spanias fotballforbunds anlegg i Madrid. (NTB)

  Treningskamp: Rosenborg - Barcelona (0-3).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal