Hopp til innhold

Landslaget i fotball, menn

Oppsummert

12.15:

 • Pressekonferanse med Ståle Solbakken etter torsdagens 2-0-seier over Færøyene.
 • Haaland starter på benken – slik starter Norge

  Erling Braut Haaland starter som forventet på benken i privatlandskampen mot Færøyene på Ullevaal. Landslagssjef Ståle Solbakken bekrefter imidlertid at Haaland kommer inn fra start i andre omgang.

  – Han får du se hele andre omgang, sier Solbakken til TV 2.

  Norges lag: Mathias Dyngeland – Marcus Holmgren Pedersen, Kristoffer Ajer, Leo Østigård, David Møller Wolfe – Kristian Thorstvedt, Sander Berge, Fredrik Aursnes – Oscar Bobb, Jørgen Strand Larsen, Aron Dønnum.

  Haaland er Norges soleklare hovedattraksjon. Han står med 27 mål på 28 landskamper, og det er kun Jørgen Juve (33 mål) som er foran ham på lista over landslagets toppscorere.

  Fotball menn A-landslaget
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Israel reddet uavgjort - slik påvirker det Norges playoff-sjanser

  Israel klarte 1-1 mot Sveits etter en sen innbytterscoring onsdag kveld. Det betyr at situasjonen for Norge fortsatt er uendret med tanke på sjansene om EM-playoff.

  Norge er nemlig avhengige av at Israel går direkte til EM uten at det skjer på bekostning av Sveits.

  Sveits og Romania har begge 16 poeng nå, mens Israel har 12. 1-1-scoringen mot Sveits betyr at Israel trenger litt mindre hjelp for å komme til EM, noe som er godt nytt for Norge.

  Norge må nå håpe på at Israel slår Romania og Andorra. I tillegg må Sveits ta poeng mot Romania.

  Onsdagens kamp var den siste av to som ble utsatt i oktober på grunn av krigen i Midtøsten. Oppgjøret ble spilt i ungarske Felcsút på grunn av sikkerhetssituasjonen i Israel.

  Hungary Israel Switzerland Euro 2024 Soccer
  Foto: Denes Erdos / AP
 • Norges EM-håp lever videre etter israelsk utligning

  Israel klarte 1-1 mot Sveits etter en sen innbytterscoring. Det gjør at det fortsatt er spenning for Norge i håpet om EM-spill neste sommer.

  Etter åtte kamper ligger israelerne på tredjeplass. Sveits og Romania er begge på 16 poeng.

  Norge trenger at Israel går direkte til EM uten at det skjer på bekostning av Sveits. Ståle Solbakkens landslag ble forrige måned slått ut i den ordinære kvalifiseringen etter hjemmetapet for Spania.

  Israelerne må bli blant de to beste i sin kvalifiseringspulje dersom Norge skal kunne få en ekstrasjanse til å løse EM-billett gjennom et omspill i nasjonsligaen neste år.

  Onsdagens oppgjør ble spilt i ungarske Felcsút på grunn av sikkerhetssituasjonen i Israel. Lørdag kommer Romania til samme arena, mens Israel avslutter kvalifiseringen borte mot Andorra borte 21. november.

  Hungary Israel Switzerland Euro 2024 Soccer
  Foto: Denes Erdos / AP
 • Solbakken og Berge møter pressen

  Torsdag venter Færøyene på motsatt banehalvdel for Norge. Senere onsdag, klokken 14.15, stiller landslagstrener Ståle Solbakken og midtbanespiller Sander Berge opp på en pressekonferanse før kampen.

  Den kan du følge i videoevinduet over.

 • Gir seg hvis VM går uten Norge

  Ståle Solbakken er tydelig på at han er ferdig som norsk landslagssjef dersom Norge ikke kvalifiserer seg til fotball-VM i 2026, ifølge TV 2. 55-åringen har kontrakt ut 2025-sesongen, som blir forlenget hvis Norge kvalifiserer seg til VM.

  – Det er såpass langt fram i tid, at da tror jeg vi skal være ekstremt uheldig. Da skal det virkelig store overtalelser til. Det er den følelsen jeg har nå, sier landslagssjefen. (NTB)

  Pressekonferansen om herrelandslagets i fotball
  Foto: Javad Parsa / NTB
Brentford-spilleren Kristoffer Ajer feiret som besatt etter en takling i det 91. minutt. Minutter senere var kampen snudd – dermed startet latterliggjøringen av feiringen.

Siste nytt

 • Marerittdebut for Per-Mathias Høgmo i Japan

  Per-Mathias Høgmo fikk ingen god start i den japanske J-ligaen da Urawa Red Diamonds tapte 0-2 borte for Sanfrecce Hiroshima.

  Yuki Ohashi ble matchvinner da han scoret begge kampens mål. 27-åringen sendte gjestene i ledelsen på overtid av første omgang, før han fastsatte resultatet ti minutter etter hvilen. Minuttet før misbrukte også Pieros Sotiriou en gyllen mulighet da han fikk sjansen fra straffemerket.

  Marius Høibråten spilte hele kampen for gjestene, mens Ola Solbakken ikke var i Høgmos tropp. Trønderen gikk på lån fra Roma til japanerne i januar, men har fortsatt til gode å debutere.

  Høgmo kom også til Urawa Red Diamonds i januar etter å ha ledet Häcken siden sommeren 2021.

  Urawa Red Diamonds ble nummer fire i J-ligaen i fjor og kvalifiserte seg ikke til den asiatiske mesterligaen.

  (NTB)

  Häcken-trener Per-Mathias Høgmo.
  Foto: NTB
 • Riiber revurderer skulderoperasjon

  Jarl Magnus Riiber legger seg ikke nødvendigvis under kniven for å operere sin plagsomme skulder foran VM-sesongen likevel. Nå er kombinertstjernen i tenkeboksen.

  – Jarl er er veldig i lupen på om han skal operere etter ikke. Etter rennene i Otepää var han veldig klar på at han skulle operere, men siden da har han nok blitt usikker etter å ha fått noen råd, sier sportssjef Ivar Stuan til NTB.

  Han forteller videre at Riiber nå skal «stressteste skuldra», før en endelig avgjørelse etter alle solemerker tas.

  – Dette har vært et sånt hjerte-i-halsen-prosjekt, sier kombinertsjefen, som understreker at det er hovedpersonen alene som tar den endelige avgjørelsen rundt operasjon.

  Riibers skulder, som ved gjentatte anledninger gjennom karrieren har hoppet ut av ledd, har skapt utfordringer for 26-åringen også denne sesongen. Under verdenscupåpningen i Ruka gjentok historien seg da han løftet armen for å feire et strålende skihopp.

  I etterkant ble det åpnet for at Riiber kunne bli operert både underveis i sesongen – nærmere bestemt etter verdenscuprennene i Otepää nylig – eller etter sesongslutt.

  (NTB)

  gAsk8FZcX88
  Foto: AP
 • Casper Ruud til semifinale i Los Cabos-turneringen i tennis

  Casper Ruud tok seg greit videre til semifinalen i ATP-turneringen i Mexico med å slå Nuno Borges fra Portugal i strake sett.

  Kampen endte 6-3, og 6-2 etter 67 minutter og 22 sekunders spill. Fjerdeseedede Ruud hadde aldri møtt Borges før torsdagens kvartfinale. Portugiseren slo australske Max Purcell i sin kamp i 2. runde, men Ruud tok seg greit av Marcos Giron med 6-1, 6-0.

  I semifinalen møter Ruud vinneren av greske Stefanos Tsitsipas og amerikanske Aleksandar Kovacevic.

  Etter en liten pause var Ruud nok en gang i aksjon i kvartfinalen i double med amerikanske William Blumberg.

  Og også der ble det avansement for nordmannen da de vant 6-3, 6-3 over det amerikanske paret Evan King/Reese Stalder.

  (NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal