Hopp til innhold
Israeli self-propelled artillery guns
Foto: Jalaa Marey / AFP

Libanon og Israel

Oppsummert

Libanon og Israel er teknisk sett i krig. En FN-støttet våpenhvile trådte i kraft i 2006 etter en 33 dager lang krig som krevde over 1300 menneskeliv, de fleste av dem sivile i Libanon.

 • Israel angrep mål i Libanon

  Israel har angrepet mål i Libanon etter at det natt til mandag ble skutt en rakett over grensa. Det er ikke meldt om drepte eller sårede.

  Raketten fra Libanon landet på et jorde nord i Israel, uten å forårsake skade, opplyser det israelske forsvaret.

  Som et svar på rakettangrepet angrep israelsk artilleri et område i Sør-Libanon der raketten skal ha kommet fra, men heller ikke på libanesisk side er det meldt om skader. Ingen gruppe har tatt på seg ansvaret for rakettangrepet.

  Libanon og Israel har aldri inngått noen fredsavtale og er teknisk sett fortsatt i krig. Israel okkuperte Sør-Libanon i 18 år, men ble i 2000 drevet ut av området av Hizbollah-militsen.

  (NTB)

 • Prosjektil skutt fra Libanon mot Israel

  Et prosjektil som ble skutt fra Libanon, slo ned i den nordlige delen av Israel natt til mandag, opplyser det israelske forsvaret.

  – Prosjektilet landet i et åpent område, skriver forsvaret på Twitter.

  – Som svar på prosjektilet har IDF iverksatt artilleriangrep mot mål i Libanon, uttalte forsvaret videre, ifølge NTB.

 • Hizbollah skjøt ned israelsk drone

  Den libanesiske Hizbollah-militsen opplyser å ha skutt ned en israelsk drone over Sør-Libanon. Den israelske hærens talsmann Avichay Adraee bekrefter i en arabiskspråklig Twitter-melding at en av Israels droner har styrtet inne på libanesisk territorium under en «rutineoperasjon».

  Libanon og Israel er teknisk sett i krig. En FN-støttet våpenhvile trådte i kraft i 2006 etter en 33 dager lang krig som krevde over 1.300 menneskeliv, de fleste av dem sivile i Libanon. De siste månedene har det vært flere trefninger mellom Hizbollah og Israel.

 • Hizbollah-sjef: Nødvendig å svare

  Hizbollah-sjef Hassan Nasrallah sier ifølge Reuters at de siste dagenes hendelser er en farlig utvikling som ikke har skjedd på 15 år.

  Raketter har flydd mellom Libanon og Israel. Angrepene fra Libanon er det den sjiamuslimske militsgruppen Hizbollah som står bak.

  Nasrallah sier det var nødvendig å svare på Israels handlinger, og vise at luftangrep vil besvares, ifølge nyhetsbyrået.

 • Raketter skutt mot Israel

  Raketter har blitt skutt fra Libanon mot det nordlige Israel og Golanhøydene, som okkuperes av Israel.

  Det opplyser en kilde ved de libanesiske sikkerhetsstyrkene til Reuters. Ifølge nyhetsbyrået skal også luftvernsirene ha blitt hørt i de truede områdene.

  Den libanesiske sjiamuslimske militsgruppen Hizbollah sier de står bak rakettangrepene.

  Raketter avfyrt fra Libanon mot Israel for to dager siden utløste hevnangrep fra Israel.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no