Hopp til innhold
Israeli self-propelled artillery guns
Foto: Jalaa Marey / AFP

Libanon og Israel

Oppsummert

Krigen mellom Hamas og Israel har økt spenningen mellom Israel og Libanon igjen. Israel gjennomfører stadig nye angrep mot Hizbollah-mål i landet, Hizbollah har utført flere angrep mot mål i Israel.

 • Nye trefninger på grensa mellom Israel og Libanon

  Hizbollah-militsen angrep tirsdag en militærbase nord i Israel med flere raketter, men det er ikke meldt om drepte eller materielle ødeleggelser, skriver NTB.

  Ifølge den israelske hæren ble det avfyrt rundt 35 raketter mot flybasen, som ligger på toppen av det 1200 meter høye fjellet Har Meron.

  Ifølge Hizbollah var angrepet et svar på at to høytstående militsmedlemmer ble drept i et israelsk angrep nordøst i Libanon mandag.

  Israelske kampfly svarte på tirsdagens angrep med å angripe en militærbase og infrastruktur i Libanon, opplyser den israelske hærledelsen. Det er ikke meldt om drepte eller sårede etter angrepet.

 • FN i Libanon: Eskalering mellom Israel og Hizbollah setter våpenhvilen i fare

  FNs midlertidige styrker i Libanon (UNIFIL) sa tirsdag at den siste eskalering mellom Israel og Hizbollah har potensialet til å sette en politisk løsning på konflikten i fare. Det melder Reuters.

  UNIFIL oppfordret alle parter til å stoppe fiendtlighetene for å forhindre ytterligere opptrapping, og sikre sikkerheten til folk i dette region.

  Mandag angrep Israel mål i Baalbek i Øst-Libanon og drepte to Hizbollah-medlemmer. Etter angrepet svarte Hizbollah med å sende 60 raketter mot israelske mål.

  Minst 280 personer er drept i kamper mellom Israel og Hizbollah på libanesisk side. De fleste av disse er krigere, men 44 av de døde er sivile. På israelsk side er ti soldater og seks sivile drept.

 • Hizbollah sier de har avfyrt 60 raketter mot Israel

  Mandag angrep Israel mål i Baalbek i Øst-Libanon og drepte to Hizbollah-medlemmer. Nå sier Hizbollah at de har svart med 60 raketter mot israelske mål, skriver NTB.

  Det israelske angrepet skal ha vært et svar etter at Hizbollah skjøt ned en israelsk drone tidligere på dagen. Hizbollah har bekreftet at to av deres krigere ble drept i angrepene mot Baalbek, som ligger i Bekaadalen i Øst-Libanon.

  Det var det første israelske angrepet mot denne delen av Libanon siden det brøt ut krig mellom Israel og Hamas i Gaza 7. oktober. Israel har angrepet det sørlige Libanon, der Hizbollah har sitt kjerneområde, gjentatte ganger.

  Minst 280 personer er drept i kamper mellom Israel og Hizbollah på libanesisk side. De fleste av disse er krigere, men 44 av de døde er sivile. På israelsk side er ti soldater og seks sivile drept.

 • To luftangrep har rammet by sør i Libanon

  Reuters melder at to luftangrep ifølge vitner på stedet har rammet byen Ghaziyeh sør i Libanon. Byen ligger seks mil nord for Israel. Minst åtte personer skal være såret.

  Det er foreløpig usikkert om Israel står bak, men landet har gjennomført flere luftangrep langs grensen sør i Libanon den siste tiden, med mål om å ramme Hizbollah-militsen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no