Protester i Libanon, unge kvinner med flagg
Foto: JOSEPH EID / Scanpix

Libanon

Oppsummert

Libanon er en republikk i Midtøsten som grenser til Syria i nord og øst, og Israel i sør, med kyststripe mot Middelhavet i vest. Hovedstad er Beirut. Landet preges av korrupsjon og økonomisk krise, som i 2020 er forverret av koronapandemien.

 • Libanons hær sulter

  Den libanesiske hæren har desperat behov for økonomisk hjelp. Det ble gjort klart under en FN-støttet innsamlingskonferanse for den libaneiske hæren.

  Libanon befinner seg i en av de værste økonomiske krisene siden 1950-tallet, ifølge Verdensbanken. Og hæren mangler både mat, helsehjelp og lønn til soldatene.

 • Økonomisk krise i Libanon

  Apotek i Libanon har stengt dørene i protest mot alvorlig mangel på forsyninger samtidig som bilister må stå i timelange køer for å fylle drivstoff.

  Libanon sliter med sin verste økonomiske krise siden borgerkrigen, og den akutte mangelen er en konsekvens av landets mangel på valutareserver, som er nødvendig for å importere viktige varer.

  Den libanesiske valutaen har tapt 90 prosent av verdien mot dollar siden 2019. Siden da har prisene, arbeidsledigheten og inflasjonen i landet fortsatt å stige.

 • I gang med avhør av Carlos Ghosn

  Franske etterforskere har startet avhøret av den tidligere sjefen for bilprodusenten Nissan-Renault. Ghosn er siktet for grove underslag og misbruk av firmaets finansielle midler. Avhøret foregår i Libanon, der Ghosn har søkt tilflukt etter å flyktet på spektakulært vis fra Japan i en instrumentkoffert.

  Carlos Ghosn
  Foto: Lee Jin-man / AP

Kraftige eksplosjoner i Beirut – over 100 døde

Over 200 personer er såret i voldsomme sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker i Beirut.

Nesten 400 såret i sammenstøt i Libanon

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no