Kvinne stemmer under valg i Libanon 6. mai 2018
Foto: Bassem Mroue / AP

Libanon

Oppsummert

Den sjiamuslimske Hizbollah-bevegelsen og deres allierte ligger an til å få flertall i nasjonalforsamlingen, melder Reuters. I valget søndag, som var det første på ni år, deltok bare 49 prosent av de stemmeberettigede, opplyser myndighetene.

 • Får tilbake stemmeretten i FN

  Libanon har betalt for utestående kontingent til FN og har igjen fått retten til å stemme i den internasjonale organisasjonen. Betalingen skal ha vært på 1,3 millioner dollar, om lag 11,5 millioner norske kroner.

 • Betaler ut militærhjelp til Libanon

  USA lar Libanon få militær bistand etter å ha holdt den tilbake siden i sommer. Sperringen på utbetaling av militær bistand verdt i alt 100 millioner dollar er nå opphevet av budsjettkontoret i Det hvite hus, opplyser kilder til nyhetsbyrået AFP.

 • Blokkerer veier med brennende dekk

  Libanesiske krigsveteraner blokkerer motorveier som leder inn til hovedstaden Beirut med brennende dekk. De protesterer mot regjeringens foreslåtte store budsjettkutt, som fører til kutt i lønninger, pensjoner og andre velferdsordninger.

  A Lebanese army veteran holds a Lebanese flag as he takes part in a protest over a state budget that includes a provision taxing their pensions, in Naameh
  Foto: Aziz Taher / Reuters
 • Protester mot barnebruder i Libanon

  Flere hundre personer demonstrerte lørdag i Libanon med krav om at politikerne forbyr ekteskap for personer under 18 år. Enkelte religiøse grupper i landet – både kristne og muslimer – tillater at jenter gifter seg allerede når de er 14 år gamle.

  Protester mot barnebryllup i Libanon
  Foto: ANWAR AMRO / AFP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no