Trump hosts Trudeau to discuss trade, China�s detention of two Canadians
Foto: Mandel Ngan / AFP

Forholdet mellom Iran og USA

Oppsummert

Forholdet mellom USA og Iran har blitt ekstra spent etter nedskytingen av en amerikansk drone 20. juni. I tillegg har USA trukket seg fra atomavtalen fra 2015 og innført flere sanksjoner mot Iran. Iran har trukket seg fra deler av avtalen.

 • Gibraltar sier nei til USA

  Gibraltar sier de ikke vil følge en oppfordring fra USA om å ta en iransk oljetanker i arrest. Skipet har vært holdt i Gibraltar i seks uker, men ble frigitt torsdag. USA sier skipet, som har 2,1 million fat olje, bryter med USAs sanksjoner mot Iran.

 • Truer mannskap med visumforbud

  USA truet torsdag med visumforbud for mannskapet på den iranske oljetankeren som Gibraltar har besluttet å løslate, melder AFP. Begrunnelsen er at USA mener skipet bistår den iranske revolusjonsgarden, som de anser som en terrororganisasjon.

 • USA vil hindre løslatelse av skip

  USA forsøker å sette en stopper for den varslede løslatelsen av den iranske oljetankeren som ble tatt i forvaring av britiske myndigheter. Det er justisdepartementet som har bedt om at tankeren Grace 1 ikke løslates torsdag, ifølge gibraltiske medier

 • Ber skip varsle myndighetene

  USA ber kommersielle skip sende reiseplanene sine til amerikanske og britiske myndigheter før de legger ut på tur i Persiabukta, melder AFP. Dette ber de om på grunn av den økte spenningen mellom USA og Iran i området de siste månedene.

 • USA med advarsel om iranske trusler

  USA advarer mot iranske trusler mot kommersiell skipstrafikk i Hormuzstredet og Persiabukta, inkludert GPS-forstyrrelser, melder CNN. Det er sjøfartsavdelingen i det amerikanske samferdselsdepartementet som skal ha utstedt den nye advarselen onsdag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no