Trump hosts Trudeau to discuss trade, China�s detention of two Canadians
Foto: Mandel Ngan / AFP

Forholdet mellom Iran og USA

Oppsummert

Forholdet mellom USA og Iran har blitt ekstra spent etter nedskytingen av en amerikansk drone 20. juni. I tillegg har USA trukket seg fra atomavtalen fra 2015 og innført flere sanksjoner mot Iran. Iran har trukket seg fra deler av avtalen.

 • Trump: – Selvforsvar

  Donald Trump beskriver nedskytingen av en av en iransk drone over Hormuzstredet som en selvforsvarshandling. Han sier dronen unnlot å endre kurs til tross for gjentatte advarsler. – Dronen truet sikkerheten til skipet og skipets besetning.

 • USA har skutt ned iransk drone

  President Donald Trump sier at et amerikansk fartøy har skutt ned en iransk drone over Hormuzstsredet, melder nyhetsbyrået Reuters. Ifølge Trump skal dronen ha vært rundt 900 meter nærme det amerikanske fartøyet «USS Boxer»

 • Frp: FN-mandat ikke et krav

  Det er en fordel, men ikke et krav, med FN-mandat for deltagelse i militære operasjoner i Persiabukta, sier Per-Willy Amundsen (Frp) til Klassekampen. Norge er blitt bedt av USA om å delta militært for å øke sikkerheten på skip i området.

 • Iran kan trappe opp atomprogram

  Iran kan komme til å trappe opp sitt atomprogram til det omfanget det hadde før atomavtalen i 2015, sier det iranske atomenergibyrået, ifølge NTB. Advarselen øker presset mot de land som fortsatt vil beholde atomavtalen USA trakk seg ut av i 2018.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no