Trump hosts Trudeau to discuss trade, China�s detention of two Canadians
Foto: Mandel Ngan / AFP

Forholdet mellom Iran og USA

Oppsummert

Forholdet mellom USA og Iran har blitt ekstra spent etter nedskytingen av en amerikansk drone 20. juni. I tillegg har USA trukket seg fra atomavtalen fra 2015 og innført flere sanksjoner mot Iran. Iran har trukket seg fra deler av avtalen.

 • Sender soldater til Saudi-Arabia

  USA sender flere hundre soldater, samt fly og luftvernraketter, til Saudi-Arabia i forbindelse med konflikten med Iran. Det var Saudi-Arabias regjering som fredag kunngjorde utplasseringen, og sa den har som mål å styrke sikkerheten i regionen.

 • Mener de har bevis på at USA lyver

  Irans statlige tv-kanal sendte en video som de mener motbeviser USAs president Donald Trumps påstand om at USAs marine skjøt ned en iransk drone ved Hormuz-stredet. Tidsnotering viste at dronen filmet etter tidspunktet USA sa de skjøt den ned. (REU)

 • Mener USA skjøt ned egen drone

  – Iran mangler ingen drone. Jeg er redd USA kan ha skutt ned sin egen drone ved en feil, sier Irans viseutenriksminister Abbas Araqchi. Trump tvitret at USA hadde skutt ned en iransk drone, fordi den kom for nær et amerikansk fartøy i Hormuzstredet.

 • Trump: – Selvforsvar

  Donald Trump beskriver nedskytingen av en av en iransk drone over Hormuzstredet som en selvforsvarshandling. Han sier dronen unnlot å endre kurs til tross for gjentatte advarsler. – Dronen truet sikkerheten til skipet og skipets besetning.

 • USA har skutt ned iransk drone

  President Donald Trump sier at et amerikansk fartøy har skutt ned en iransk drone over Hormuzstsredet, melder nyhetsbyrået Reuters. Ifølge Trump skal dronen ha vært rundt 900 meter nærme det amerikanske fartøyet «USS Boxer»

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no