Hopp til innhold

USA vil ikke utelukke angrep i Iran

Fredagens hevnangrep mot pro-iranske grupper i Syria og Irak var bare første steg, opplyser sikkerhetspolitiske talspersoner for Det hvite hus. Det melder flere amerikanske medier.

Flere angrep vil følge, sier nasjonal sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan for Det hvite hus til NBC.

Samtidig vil ikke Sullivan utelukke at angrep også kan bli utført i selve Iran.

– Jeg skal ikke gå inn på hva vi har utelukket og ikke utelukket når det kommer til militære mål, sier Sullivan til kanalen på spørsmål om han vil utelukke angrep i Iran.

– Men det jeg vil si er at presidenten er fast bestemt på å reagere kraftig på angrep mot våre folk. Presidenten ønsker heller ikke en større krig i Midtøsten, legger Sullivan til.

Lørdag kveld norsk tid ble det også meldt om at USA sammen med Storbritannia innledet et nytt angrep mot pro-iranske mål i Jemen.

Houthi-gruppens talsperson Mohammed Abdulsalam svarte søndag med å si at de amerikanske og britiske angrepene ikke ville forhindre gruppen i å fortsatt støtte palestinere og at de ikke vil forbli ustraffet.

Abdulsalam la til at det ikke vil bli lett å tilintetgjøre det jemenske militæret, som har vokst seg sterkere gjennom flere år med konflikt.

Iran har så langt unngått å ta en direkte rolle i konflikten, skriver Reuters.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no