Trump
Foto: Saul Loeb / AFP

Forholdet Iran – USA

Oppsummert

Natt til onsdag avfyrte Iran raketter mot amerikanske styrker i Irak, som et svar på USAs likvidering av generalen Qasem Soleimani forrige uke. President Donald Trump ber Nato om å engasjere seg mer i Midtøsten.

 • Avviser ikke forhandlinger med USA

  Den iranske utenriksministeren, Mohammed Javad Zarif, utelukker ikke forhandlinger med USA. Han setter imidlertid som krav at USA skal trekke de økonomiske sanksjonene mot Iran. President Donald Trump avviser det derimot kontant.

 • Behandles etter Iran-angrepet

  Flere amerikanske soldater blir undersøkt for skader etter det iranske angrepet mot en amerikansk base i Irak 8. januar. Soldatene ble fløyet et sykehus i Tyskland med mistanke om hjernerystelse. Det er ikke kjent hvor mange soldater det er snakk om.

 • Trump advarer Khamenei

  USAs president Donald Trump advarte fredag Irans øverste leder, ayatolla Ali Khamenei, om å være veldig forsiktig med ordvalget sitt. Khamenei sa i sin fredagspreken at Trump er en klovn som dolker iranere i ryggen.

 • Khamenei: Slag mot USA

  Den iranske leiaren ayatolla Ali Khamenei sa at missilangrepet mot amerikanske soldatar i Irak var eit slag mot USA. Det sa han i sin første fredagspreken sidan 2012. Han sa også at Donald Trump er ein «klovn» som latar som han bryr seg om iranarar.

 • Elleve amerikanske soldater såret

  Minst elleve amerikanske soldater ble skadet i Irans hevnangrep mot en militærbase i Irak 8. januar. Det innrømmer USAs sentralkommando, ifølge nyhetbyrået AFP. USAs militære har tidligere sagt at ingen amerikankere ble skadet i angrepet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no