Hopp til innhold
USAs president Joe Biden har lovet hevn etter angrepet der tre amerikanske soldater ble drept i Jordan.
Foto: AFP

Forholdet Iran – USA

 • USA sender kondolansar til Iran

  USA sender sine kondolansar til Iran etter at landets president Ebrahim Raisi omkom i eit helikopterstyrt saman med fleire andre tenestemenn søndag, melder Reuters.

  – No som Iran skal velje ein ny president, stadfestar vi støtta vår til det iranske folket og deira kamp for menneskerettar og grunnleggande fridom, sa talsperson for amerikansk UD, Matthew Miller, i ei fråsegn.

 • Axios: USA har hatt indirekte samtaler med Iran

  To høytstående tjenestefolk i president Joe Bidens administrasjon har hatt indirekte samtaler med Iran denne uken, ifølge nettstedet Axios.

  Samtalene ble holdt i et forsøk på å hindre at situasjonen i Midtøsten-regionen eskalerer, melder det amerikanske nettstedet.

  Ifølge Axios var det Bidens MIdtøsten-rådgiver Brett McGurk og USAs fungerende Iran-utsending Abram Paley som representerte USA i det som er den første runden med indirekte samtaler mellom USA og Iran siden januar i år.

  13. april utførte Iran et rakett- og droneangrep mot Israel.

  (NTB)

 • USA varsler sanksjoner mot Iran

  USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan varsler at USA vil innføre nye sanksjoner mot Iran de nærmeste dagene. Det skriver Reuters.

  Sanksjonene skal ifølge Sullivan ramme Irans missil- og droneprogram. De skal også ramme personer eller organisasjoner som støtter den islamske revolusjonsgarden eller Irans forsvarsdepartement.

  – Vi forventer at våre allierte og partnere vil følge etter med egne sanksjoner, sier Sullivan.

 • Blinken: USA støtter Israel mot Iran

  USAs utenriksminister Antony Blinken sier at USA står sammen med Israel mot trusler fra Iran. Det sa han i samtale med den israelske forsvarsministeren Yoav Gallant onsdag.

  Det amerikanske nettstedet Bloomberg siterte onsdag etterretningskilder på at USA og deres allierte venter et større rakett- og droneangrep mot Israel fra Iran eller Iran-støttede grupper som Hizbollah eller houthiene i løpet av de kommende dagene.

  Irans øverste leder Ali Khamenei sa onsdag at Israel «må og vil bli straffet» for angrepet på det iranske konsulatet i Syria tidligere i april.

 • USA forbereder seg på iransk angrep

  USA har høy beredskap og forbereder seg på et mulig iransk angrep mot amerikanske eller israelske interesser, ifølge en amerikansk tjenesteperson.

  Det skjer etter et luftangrep mot Syria der blant annet sju medlemmer av Irans mektige Revolusjonsgarde mistet livet. Det antas at Israel står bak angrepet.

  CNN melder at USA frykter et betydelig angrep, kanskje allerede i løpet av neste uke, mot amerikanske eller israelske interesser i regionen.

  (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no