Trump
Foto: Saul Loeb / AFP

Forholdet Iran – USA

Oppsummert

Iran har mandag utstedt arrestordre mot Donald Trump i et titall andre de mener bisto i droneangrepet som drepte general Qasem Soleimani.

 • Iran med øvelse i Hormuzstredet

  Den iranske revolusjonsgarden har drevet øvelsesskyting mot en modell av et hangarskip i Hormuzstredet, melder statlig fjernsyn. Øvelsen omfattet så mye ildgiving at det amerikanske forsvaret straks satte to regionale baser i Midtøsten i beredskap.

 • Vurderer rettslege steg mot USA

  Iran seier landet vurderer å gå til rettslege steg mot USA etter at eit amerikansk jagarfly skal ha vore særs nære eit iransk passasjerfly over Syria. Dei meiner at å forstyrre eit passasjerfly er eit brot på tryggingsreglane for sivil luftfart.

 • Vil hevne seg på generaldrap

  Iran vil hevne seg på USA for drapet på den høytstående generalen Qasem Soleimani i januar. Det sier Irans leder Ayatollah Khamenei i et møte med Iraks statsminister, melder Reuters.

 • Avretta mann for CIA-spionasje

  Iran avretta måndag ein tidlegare omsettar som var skulda for å ha spionert for USA og Israel, melder AFP. Ein iransk domstol hevdar at mannen blant anna hjelpte med å finne ein iransk toppgeneral som blei drepen i eit amerikansk droneangrep.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no