Trump
Foto: Saul Loeb / AFP

Forholdet Iran – USA

Oppsummert

Natt til onsdag avfyrte Iran raketter mot amerikanske styrker i Irak, som et svar på USAs likvidering av generalen Qasem Soleimani forrige uke. President Donald Trump ber Nato om å engasjere seg mer i Midtøsten.

 • Khamenei: Slag mot USA

  Den iranske leiaren ayatolla Ali Khamenei sa at missilangrepet mot amerikanske soldatar i Irak var eit slag mot USA. Det sa han i sin første fredagspreken sidan 2012. Han sa også at Donald Trump er ein «klovn» som latar som han bryr seg om iranarar.

 • Elleve amerikanske soldater såret

  Minst elleve amerikanske soldater ble skadet i Irans hevnangrep mot en militærbase i Irak 8. januar. Det innrømmer USAs sentralkommando, ifølge nyhetbyrået AFP. USAs militære har tidligere sagt at ingen amerikankere ble skadet i angrepet.

 • Søreide saknar svar frå USA

  Utanriksminister Ine Eriksen Søreide (H) ønsker meir informasjon om likvideringa av general Qasem Soleimani. Noreg har vore på fleire brifingar i Pentagon og amerikansk UD om likvideringa, men fleire spørsmål er framleis ikkje svarte på.

 • Frykter utenrikspolitisk hengemyr

  Bernie Sanders sier han frykter president Trumps handlinger i Midtøsten vil føre landet inn i en utenrikspolitisk hengemyr. Senatoren uttrykte bekymringen i TV-debatten mellom de seks ledende kandidatene fra Det demokratiske partiet tirsdag kveld.

 • Trump forsvarte Soleimani-drapet

  I en tale på et valgkamparrangement i Milwaukee i Wisconsin forsvarte president Donald Trump igjen droneangrepet på generalen Qasem Soleimani. – Dersom jeg ikke drepte ham, så la oss si at vi hadde mistet tre, fire, fem ambassader, sa Trump i talen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no