NRK Meny
Lufthansa-flyver i uniform
Foto: DANIEL ROLAND / Afp

Flysikkerhet

Oppsummert

Flygere uten fast jobb sier det er vanskeligere å si fra når de gjør feil eller er syke, ifølge en ny stor undersøkelse om europeisk flybransje. Løse ansettelsesformer er et resultat av den harde konkurransen som foregår i luftfarten, sier forsker.

 • Strengere bagasjeregler i USA

  Fra helga innfører USA strengere regler for håndbagasje på fly, skriver nettstedet flysmart24.no. Sminke eller andre pulverartikler over 350 ml. må sendes i innsjekket bagasje. Myndighetene mener pulver kan skade eller irritere andre reisende.

 • Stadig flere nektes å fly

  Stadig flere flypassasjerer nektes å fly og må tas hånd om av politiet, skriver Adresseavisen. Uregjerlige passasjerer som røyker, trakasserer eller nekter å rette seg etter sikkerhetsinstrukser er et økende problem, ifølge Luftfartstilsynet.

 • Må besvare sikkerhetsspørsmål

  Flere store flyselskaper varsler at passasjerer som skal til USA, kan bli nødt til å besvare en rekke muntlige eller skriftlige spørsmål før avgang. Bakgrunnen er nye krav fra amerikanske myndigheter som skal styrke sikkerheten på flygninger til USA.

 • Forbyr droner ved flyplasser

  En ny forskrift gjør det forbudt å sende opp droner eller modellfly i nærheten av flyplasser. Alle norske flyplasser har fått en forbudssone med radius 5 km. Kart og regelverk for bruk av droner ved flyplasser ligger på Avinors nettsider.

  Droner i Frankrike
  Foto: CHARLES PLATIAU / Reuters
 • Fly mistet motordel i lufta

  Et passasjerfly fra Southwest Airlines mistet deler av en av motorene i lufta under en flygning over Florida i USA lørdag ettermiddag. Airlive.net har publisert et bilde som er tatt fra kabinen av en av passasjerene. Flyet landet trygt.

  Laster Twitter-innhold

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no