NRK Meny
Lufthansa-flyver i uniform
Foto: DANIEL ROLAND / Afp

Flysikkerhet

Oppsummert

Flygere uten fast jobb sier det er vanskeligere å si fra når de gjør feil eller er syke, ifølge en ny stor undersøkelse om europeisk flybransje. Løse ansettelsesformer er et resultat av den harde konkurransen som foregår i luftfarten, sier forsker.

 • Stadig flere nektes å fly

  Stadig flere flypassasjerer nektes å fly og må tas hånd om av politiet, skriver Adresseavisen. Uregjerlige passasjerer som røyker, trakasserer eller nekter å rette seg etter sikkerhetsinstrukser er et økende problem, ifølge Luftfartstilsynet.

 • Må besvare sikkerhetsspørsmål

  Flere store flyselskaper varsler at passasjerer som skal til USA, kan bli nødt til å besvare en rekke muntlige eller skriftlige spørsmål før avgang. Bakgrunnen er nye krav fra amerikanske myndigheter som skal styrke sikkerheten på flygninger til USA.

 • Forbyr droner ved flyplasser

  En ny forskrift gjør det forbudt å sende opp droner eller modellfly i nærheten av flyplasser. Alle norske flyplasser har fått en forbudssone med radius 5 km. Kart og regelverk for bruk av droner ved flyplasser ligger på Avinors nettsider.

  Droner i Frankrike
  Foto: CHARLES PLATIAU / Reuters
 • Fly mistet motordel i lufta

  Et passasjerfly fra Southwest Airlines mistet deler av en av motorene i lufta under en flygning over Florida i USA lørdag ettermiddag. Airlive.net har publisert et bilde som er tatt fra kabinen av en av passasjerene. Flyet landet trygt.

  Laster Twitter-innhold
 • 2015 var et usedvanlig trygt flyår

  Svært få flyulykker gjorde 2015 til et spesielt trygt år for flypassasjerer verden over. Det ble i fjor kun registrert en ulykke per 3,1 millioner flyvinger, ifølge IATA, den internasjonale sammenslutningen for ruteflyselskaper.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no