Boeing

Oppsummert

Problemer med datasystemet i Boeings nye 737 MAX-fly mistenkes for å ha ført til at to fly med tilsammen 346 mennesker ombord styrtet i Indonesia og Etiopia. Hundrevis av fly har stått på bakken veden over siden våren 2019.

 • Tiltale mot Boeings testpilot

  En storjury i New York har tatt ut tiltale mot Boeings tidligere sjefstestpilot for å ha villedet reguleringsmyndighetene om Boeing 737 Max-flyet.

  Mark Forkner var bindeleddet mellom flyprodusenten og luftfartstilsynet FAA om hvordan flygere skulle læres opp til å fly sine fly.

  Ifølge rettspapirene hadde Forkner oppdaget informasjon om en vesentlig endring i MCAS-leddet som skulle hindre at flyet steilet, men han unnlot å dele opplysningene med FAA.

 • Dreamliner-leveranser utsatt

  Leveransene av Boeings 787 Dreamliner kommer trolig ikke til å bli gjenopptatt før i slutten av oktober, skriver Wall Street Journal.

  Nesten alle Dreamliner-leveransene har vært suspendert i snart ett år, blant annet i perioden fra november i fjor til mars i år, etter at Boeing hadde avdekket produksjonsfeil.

 • Bestilt fly til 300 milliarder kr

  United Airlines bestiller 200 nye fly fra Boeing og 70 fra Airbus. AFP skriver at selv om verdien er satt til over 300 milliarder, ender ofte flyselskapene med opp med å betale langt mindre.

 • Inngår avtale etter 17 års strid

  Storbritannia og USA er enige om en «våpenhvile» i en 17 år lang strid om toll og statsstøtte til flyprodusentene Airbus og Boeing. Avtalen kommer i kjølvannet av en tilsvarende avtale mellom EU og USA tidligere denne uken.

  I en årrekke har partene på hver sin side av Atlanteren beskyldt hverandre for ulovlig subsidiering av sine hjemlige flyprodusenter. Partene har vært uenige om hvor mye støtte de kan gi Airbus og Boeing, som er verdens største selskaper i sin bransje.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no