Brexitfeiring på Parliament Square i London 31. januar 2020
Foto: SIMON DAWSON / Reuters/NTB Scanpix

Brexit

Oppsummert

Mer enn 3,5 år etter folkeavstemningen i 2016 forlot Storbritannia EU 31. januar. Statsminister Boris Johnson satser på å få forhandlet fram en endelig avtale om det fremtidige forholdet mellom EU og Storbritannia i løpet av 2020.

 • Vanskeleg å forhandle om framtida

  EU og Storbritannia har starta å diskutere ein frihandelsavtale og deira framtidige forhold etter brexit. Ein talsmann seier til AFP at forhandlingane blir tøffe, då dei begge har betydelege forskjellige meiningar om forskjellige tema.

 • I gang med tøffe forhandlinger

  Mandag gikk startskuddet for forhandlingene mellom EU og britene om en frihandelsavtale og forholdet mellom dem etter brexit. Det er ventet flere tøffe runder.

 • Vurderer å droppe Brexit-samtalar

  Boris Johnson seier han vil droppe Brexit-samtalane med EU i juni dersom det ikkje vert framgang i prosessen dei neste månadane, skriv AP. Både Storbritannia og EU ynskjer ein frihandelsavtale, men er usamde om korleis den skal verte gjennomført.

 • Nye britiske pass blir igjen blå

  Storbritannia gjeninnfører blå pass til erstatning for de burgunderrøde med EU-tittel. De nye passene lages av et nederlandsk firma i Polen etter en anbudsprosess. Den britiske passprodusenten må si opp 170 ansatte, melder britiske medier.

  Boris Johnson med nytt britisk pass
  Foto: Andrew Parsons, No 10 Downing street/gov.uk

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no