Boris Johnson.
Foto: Ben Stansall / AFP

Brexit

Oppsummert

Torsdag samles EUs- stats- og regjeringssjefer til toppmøte i Brussel. To dager senere er fristen det britiske Parlamentet har satt for Boris Johnson, som må be EU om en utsettelse dersom en avtale ikke er på plass.

 • BBC: Ingen brexitavtale onsdag

  Det blir ingen brexitavtale i Brussel onsdag, forteller en kilde i den britiske regjeringen till BBCs politiske redaktør Laura Kuenssberg, skriver hun på Twitter. Nøyaktig hva det betyr for de videre forhandlingene, vet Kuenssberg foreløpig ikke.

  Laster Twitter-innhold
 • Macron: – Nærmer seg en avtale

  Frankrikes president Emmanuel Macron sier onsdag kveld at han tror en avtale nærmer seg i brexitforhandlingene i Brussel. – Vårt mål er å komme til enighet i løpet av de neste timene, sier han, ifølge AFP.

 • Johnson: – Ingen gjennombrudd ennå

  Det har ikke vært noen gjennombrudd i ellevte time i brexitforhandlingene med EU, opplyste Boris Johnson i et regjeringsmøte onsdag. Han sa likevel at det er «en sjanse for å sikre en god avtale» på toppmøtet.

 • – Brexit kan være avklart om timer

  EU-president Donald Tusk sier fundamentet for en brexitavtale er klart og at en avtale med Storbritannia i teorien kan bli akseptert torsdag. – I teorien bør alt være klart om sju-åtte timer, sa Tusk til den polske nyhetskanalen TVN24.

 • Boris Johnson lover å følge loven

  Storbritannias statsminister Boris Johnson vil respektere loven som sier at han må be EU om en ny utsettelse av brexit hvis ingen avtale er på plass i tide. Bekreftelsen kom fra brexitminister Stephen Barclay under et komitémøte i Parlamentet onsdag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no