Brexit
Foto: Tolga Akmen / AFP

Brexit

Oppsummert

Storbritannia og EU er blitt enige om en avtale som skal regulere forholdet mellom de to etter at Storbritannia trådte ut av unionen i januar 2020. Avtalen var klar julaften og trådte i kraft 1. januar 2021.

 • Brexit-problemer for Norge

  Samtidig som det planlegges å bygge batterifabrikker i Norge har NHO-bedrifter oppdaget en ulempe med brexitavtalen mellom EU og Storbritannia. Elbiler som selges i EU-land og Storbritannia med norske batterier vil bli rammet av en tollsats på 10 prosent fra 2027.

 • Over 30 politifolk skadd i påsken

  I Newtonabbey i Nord-Irland ble fem politifolk skadd i opptøyer i går. 27 politifolk ble skadd i Belfast og Derry langfredag. I Derry ble bensinbomber og murstein kastet mot politiet av pro-britiske demonstranter som reagerer på brexit-restriksjoner.

 • EU og Storbritannia enige om finans

  EU og Storbritannia er blitt enig om en avtale om regulering av finanstjenester etter brexit. Det britiske finansdepartementet sier at enigheten vil skape et rammeverk for frivillig samarbeid om reguleringer, og et forum der temaer om regulering kan drøftes.

 • Kraftig fall i mateksport til EU

  Eksport av mat og drikke fra Storbritannia til EU stupte med 75,5 prosent i januar, sammenliknet med januar 2020, ifølge bransjeorganisasjonen FDF. De mener mye av fallet skyldes tollbarrierer i etterkant av brexit.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no