Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Brexit

Oppsummert

EU har gitt Storbritannia en ny, fleksibel frist for å forlate unionen. Nå må statsminister Theresa Mays etterfølger få på plass en avtale før 31. oktober.

 • Hunt skal kjempe mot Johnson

  Michael Gove fikk færrest stemmer og gikk torsdag kveld ut av striden om å bli leder i det konservative partiet og ny britisk statsminister. Dermed står Boris Johnson og Jeremy Hunt igjen som de to siste kandidatene.

 • May: – Vi vil bidra konstruktivt

  Statsminister Theresa May sier Storbritannia vil bidra konstruktivt i EU-sammenheng så lenge de er medlem av unionen. – Så lenge vi er medlem av EU, vil vi opptre i henhold til våre plikter og rettigheter, sa May på vei inn til et EU-toppmøte.

 • Uendret rentenivå i Storbritannia

  Den britiske sentralbanken holder styringsrenten uendret på 0,75 prosent. Beslutningen var enstemmig. Samtidig sa sentralbanken i en uttalelse torsdag at sannsynligheten for at Storbritannia kommer til å forlate EU uten en avtale har økt siden mai.

 • Javid ute av statsministerkampen

  I torsdagens første avstemning i kampen om å bli leder for De konservative i Storbritannia, røk innenriksminister Sajid Javid ut. Senere på dagen skal ytterligere en kandidat ut.

 • Stewart ute av Tory-lederkampen

  Utviklingsminister Rory Stewart fikk færrest stemmer i dagens avstemning og er dermed ute av kampen om toryenes lederverv. Boris Johnson fikk nok en gang flest stemmer. Jeremy Hunt, Michael Gove og Sajid Javid er også med videre.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no