Statsminister Theresa May i Parlamentet
Foto: - / AFP

Brexit

Oppsummert

EU har gitt Storbritannia en ny, fleksibel frist for å forlate unionen. Nå må statsminister Theresa May få på plass en avtale før 31. oktober.

 • Duncan Smith ber May trekke seg

  Tidligere leder i det konservative partiet, Ian Duncan Smith ber statsminister Theresa May om å trekke seg i løpet av mai måned. Duncan Smith sier til Sky News at landet bør forlate EU før Europavalget i mai og May bør trekke seg.

 • – EU står saman mot hard brexit

  Tysklands finansminister Peter Altmaier, seier at EU-landa står saman for å unngå ein brexit utan ein avtale. På onsdag vart dei 27 andre landa i EU einige om å utvide Storbritannias frist for å få på plass ein brexitavtale.

 • May vil ha tverrpolitisk enighet

  Storbritannias statsminister Theresa May mener regjering og opposisjon har plikt til å forsøke å finne et kompromiss om brexit. – Jeg mener vi nå må presse på i raskt tempo, sa statsministeren da hun oppdatert Underhuset om brexit torsdag.

 • Trump ut mot brexit-utsetting

  USAs president Donald Trump går hardt ut mot EU etter at brexit blei utsett. – Synd EU er så strenge når det kjem til Storbritannia og brexit. EU er også ein brutal handelspartnar med USA, noko som kjem til å bli endra, skriv presidenten på Twitter.

 • May håper å sleppe EU-val

  Storbritannias statsminister Theresa May seier det framleis er mogleg å få brexit i hamn tidsnok til å sleppe å delta i EU-valet. Det vil seie at ho må få på plass ein avtale i løpet av mai.

  Theresa May
  Foto: Yves Herman / Reuters
Theresa May uttaler seg om brexit

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no