Statsminister Theresa May i Parlamentet
Foto: - / AFP

Brexit

Oppsummert

EU har gitt Storbritannia en ny, fleksibel frist for å forlate unionen. Nå må statsminister Theresa May få på plass en avtale før 31. oktober.

 • Vil ha ny avstemning for skottene

  Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon mener skottene må få valget mellom brexit og en framtid som uavhengig europeisk nasjon. Den skotske lederen tar nå til orde for en ny folkeavstemning om skotsk løsrivelse fra Storbritannia før neste valg.

 • Duncan Smith ber May trekke seg

  Tidligere leder i det konservative partiet, Ian Duncan Smith ber statsminister Theresa May om å trekke seg i løpet av mai måned. Duncan Smith sier til Sky News at landet bør forlate EU før Europavalget i mai og May bør trekke seg.

 • – EU står saman mot hard brexit

  Tysklands finansminister Peter Altmaier, seier at EU-landa står saman for å unngå ein brexit utan ein avtale. På onsdag vart dei 27 andre landa i EU einige om å utvide Storbritannias frist for å få på plass ein brexitavtale.

 • May vil ha tverrpolitisk enighet

  Storbritannias statsminister Theresa May mener regjering og opposisjon har plikt til å forsøke å finne et kompromiss om brexit. – Jeg mener vi nå må presse på i raskt tempo, sa statsministeren da hun oppdatert Underhuset om brexit torsdag.

 • Trump ut mot brexit-utsetting

  USAs president Donald Trump går hardt ut mot EU etter at brexit blei utsett. – Synd EU er så strenge når det kjem til Storbritannia og brexit. EU er også ein brutal handelspartnar med USA, noko som kjem til å bli endra, skriv presidenten på Twitter.

Theresa May uttaler seg om brexit

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no