Norsk IS-kvinne og hennes to barn i interneringsleiren al-Hawl
Foto: Christine Svendsen / NRK

Barn av IS-krigere

Oppsummert

Fem foreldreløse barn er overlevert til norske myndigheter i Syria, bekrefter kurdiske selvstyremyndigheter. PST har tidligere anslått at det til sammen er rundt 40 barn med norsk tilknytning i Syria i dag.

 • Nederland må hente heim barn

  Ein nederlandsk domstol slår fast at landet aktivt må forsøke å hente heim barn av IS-foreldre frå leirar i Syria. Dei kan derimot la mødrene bli igjen. Minst 90 nederlandske barn skal vere i leirane nordaust i Syria.

 • – Mulig å hente nordmenn fra al-Hol

  En albansk 11-åring kom fredag til Roma etter å ha blitt hentet ut av al-Hol-leiren i Syria. Røde Kors mener det viser at også norske borgere kan hentes. Det er kun politisk vilje som står i veien, sier generalsekretær Bernt Apeland til NTB.

 • Morløs gutt får reise fra Al-Hol

  En 11 år gammel italiensk-albansk gutt får komme tilbake til Italia fra flyktningleiren Al-Hol i Syria. Guttens mor tok ham med til Syria fem år siden da hun sluttet seg til IS. Guttens mor er død, og gutten får nå komme til faren i Italia.

  11-årig Alvin får Røde Kors-følge hjem til Italia fra Al-Hol leiren i Syria
  Foto: AP
 • Utleveringskrav avvist

  Den norske tobarnsmoren i al-Hol-leiren i Syria nådde heller ikke fram i lagmannsretten. Borgarting lagmannsrett avviste kvinnens begjæring om å bli pågrepet og dermed utlevert. Advokaten hennes vurderer å ta saken til Høyesterett, melder VG.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no