Usemje om Obamacare
Foto: LARRY DOWNING / Reuters

Abort i USA

Oppsummert

Flere amerikanske delstater har vedtatt mer restriktive abortlover den siste tida. Flere organisasjoner har varslet søksmål og det kan ende med at Høyesterett i USA må ta stilling til noen av lovene.

 • Abortklinikk får halde fram

  Den einaste abortklinikken i delstaten Missouri får halde fram i alle fall til august. Det har ein delstatskommisjonær bestemt, skriv nyheitsbyrået AP. Delstaten sine helsestyresmakter har forsøkt å ta ifrå dei lisensen.

 • Biden snur etter abortkritikk

  USAs presidentkandidat Joe Biden (D), sier at han er for at føderla midler skal kunne brukes til å dekke abortkostnader. –Kvinners rettightger og tilgang til helsetjenester er under angrep med mål om reversere 50 års fremgang, skrev han på Twitter.

 • Vil ikke jobbe i Georgia

  Flere store filmstudioer i USA vil ikke jobbe i delstaten Georgia på grunn av den nye abortloven, melder Reuters. Georgia innførte nylig forbud mot abort. Disneysjefen sier det blir vanskelig å få skuespillere og andre til å jobbe der i fremtiden.

 • Strengere abortlov i Louisiana

  Folkevalgte i Louisiana i USA har godkjent en abortlov som forbyr kvinner abort etter at det høres hjerteslag hos fostret. Det kan bety så tidlig som i svangerskapsuke seks, ifølge AP. Det er ikke unntak for graviditeter etter voldtekt og incest.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no