Usemje om Obamacare
Foto: LARRY DOWNING / Reuters

Abort i USA

Oppsummert

Flere amerikanske delstater har vedtatt mer restriktive abortlover den siste tida. Flere organisasjoner har varslet søksmål og det kan ende med at Høyesterett i USA må ta stilling til noen av lovene.

 • Trump deltar i anti-abort-marsj

  President Donald Trump blir den første amerikanske presidenten som deltar i den årlige marsjen mot abort i Washington. Trump kunngjorde onsdag at han deltar på det som er den største samlingen av abortmotstandere i USA.

 • Dommer avviste Trump-regel om abort

  En føderal dommer i USA har kjent ugyldig en ny forordning fra Trump-regjeringen om å utvide helsepersonells adgang til å nekte å delta i aborter på religiøst grunnlag. Dommeren sa at en slik regel ville hindre folk i å få helsehjelp.

 • Dommer blokkerte abort-forbud

  En føderal dommer har blokkert et lovforslag som forbyr abort i Georgia i USA, melder Washington Post. Loven ville gjort det forbudt å ta abort etter at man hadde oppdaget et hjerteslag hos fosteret. Nå skal loven opp i retten.

 • Sier nei til streng abortlov

  En føderal dommer i USA har midlertidig blokkert delstaten Georgias nye strenge abortlov fra å tre i kraft. Loven skal forby abort så snart hjerteslag er påvisbart. Det kan skje så tidlig som i sjette uke, før mange kvinner vet at de er gravide.

  Abortion Georgia
  Foto: Alyssa Pointer / AP
 • Antall aborter gått ned

  Det har ikke vært færre aborter i USA siden det ble lovlig i 1973, melder nyhetsbyrået AP. Rapporten fra Guattmacher Institute viser at det ble tatt 862 000 aborter i 2017, mens i 2014 ble det registrert hundre tusen flere.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no