Usemje om Obamacare
Foto: LARRY DOWNING / Reuters

Abort i USA

Oppsummert

Antallet aborter som utføres i USA er på det laveste nivå på 40 år, viser en undersøkelse fra Guttmacher-instituttet. Økt bruk av prevensjon skal være grunn til nedgangen. President Donald Trump har foreslått å kutte i støtte til prevensjon.

 • Stopper abortinnstramminger

  USAs høyesterett tillater ikke Louisiana å innføre en lov som kunne ført til at de fleste abortklinikkene i delstaten måtte stenge. Lovforslaget settes dermed på vent i påvente av en bredere gjennomgang.

 • Streng abortlov stansa i Iowa i USA

  Ifjor vedtok delstaten Iowa ei lov som forbyr abort etter at hjarteslag er registrert, i praksis sjette svangerskapsveke. No blir lova stansa av ein delstatsdommar som seier ho er i strid med grunnlova. Guvernør Kim Reynolds er skuffa over dommen.

 • Trump støttet abortmotstandere

  Tusener av abortmotstandere samlet seg fredag til den årlige marsjen mot abort i Washington, med full støtte fra president Donald Trump. Trump talte til dem via video, mens visepresident Mike Pence møtte fram personlig.

  March For Life
  Foto: Jose Luis Magana / AP
 • Abortklinikk i Texas fratas støtte

  En føderal domstol i USA har bestemt at delstaten Texas kan nekte familieplanleggingsklinikker å delta i den offentlige finansieringsordningen Medicaid. En lavere domstol har tidligere avgjort at Texas ikke kan nekte, melder nyhetsbyrået AP.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no