Usemje om Obamacare
Foto: LARRY DOWNING / Reuters

Abort i USA

Oppsummert

Flere amerikanske delstater har vedtatt mer restriktive abortlover den siste tida. Flere organisasjoner har varslet søksmål og det kan ende med at Høyesterett i USA må ta stilling til noen av lovene.

 • Sier nei til streng abortlov

  En føderal dommer i USA har midlertidig blokkert delstaten Georgias nye strenge abortlov fra å tre i kraft. Loven skal forby abort så snart hjerteslag er påvisbart. Det kan skje så tidlig som i sjette uke, før mange kvinner vet at de er gravide.

  Abortion Georgia
  Foto: Alyssa Pointer / AP
 • Antall aborter gått ned

  Det har ikke vært færre aborter i USA siden det ble lovlig i 1973, melder nyhetsbyrået AP. Rapporten fra Guattmacher Institute viser at det ble tatt 862 000 aborter i 2017, mens i 2014 ble det registrert hundre tusen flere.

 • Dommer stanset abortforbud

  En føderal dommer i delstaten Missouri i USA hindret i siste liten et forbud mot abort senere enn åtte uker ut i svangerskapet. Loven som ble undertegnet av Missouris guvernør i mai, skulle ha trådt i kraft onsdag, men utsettes inntil videre.

 • USA: Stoppet abortlov

  En føderal domstol har blokkert den amerikanske staten Arkansas fra å håndheve tre abortrestriksjoner, skriver AP. Restriksjonene vil ifølge motstanderne sannsynligvis tvinge statens eneste kirurgiske abortklinikk til å stenge.

 • Abortklinikk får halde fram

  Den einaste abortklinikken i delstaten Missouri får halde fram i alle fall til august. Det har ein delstatskommisjonær bestemt, skriv nyheitsbyrået AP. Delstaten sine helsestyresmakter har forsøkt å ta ifrå dei lisensen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no