Harvey Weinstein
Foto: LOIC VENANCE / AFP

Harvey Weinstein-saken

Oppsummert

Rundt 100 kvinner har anklaget filmprodusenten Harvey Weinstein for seksuell trakassering og overgrep. Anklagene ble startskuddet for #MeToo-kampanjen som har bidratt til avsløring av overgrep i en lang rekke land.

  • Vil trekke seg frå Weinstein-saka

    Harvey Weinstein sin forsvarsadvokat vil ikkje representere han lengre og har spurt om å bli trekt frå saka hans, det opplyser ei kjelde til CNN. Grunnen skal vere at dei ikkje er samde. Weinstein er tiltalt for seksuell trakassering og overgrep.

  • Forlik i Weinstein-saken

    Harvey Weinstein har gått med på å betale nesten 400 millionar kroner til kvinner som har skulda han for seksuell trakassering og til sitt tidlegare filmstudio, melder WSJ. Men forliket gjeld berre dei sivile sakene, ikkje straffesakene.

  • Weinsteins voldtektssak utsatt

    Rettssaken mot den voldtektstiltalte filmmogulen Harvey Weinstein er utsatt til 9. september. Avgjørelsen kom i et lukket rettsmøte i New York fredag. Saken er ventet å vare i ti uker.

Weinstein ankommer retten
Britisk dokumentar fra 2018. Han brukte advokater, journalister og privatetterforskere for å dekke til trusler, trakassering og anklager om seksuelle overgrep. Men fasaden slo til slutt sprekker.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no