Harvey Weinstein
Foto: LOIC VENANCE / AFP

Harvey Weinstein-saken

Oppsummert

Rettsaken mot filmprodusenten Harvey Weinstein starter i New York onsdag. Weinstein er tiltalt for to tilfeller av voldtekt. Han risikerer flere år i fengsel dersom han blir kjent skyldig.

 • Harvey Weinstein møtte i retten

  Den tidligere filmmogulen Harvey Weinstein møtte i retten i New York i dag, tiltalt for voldtekt og seksuelle overgrep mot to kvinner. Bevisene som legges fram, vil vise at Weinstein «var et seksuelt rovdyr og en voldtektsmann», sa aktor Meghan Hast.

 • Weinstein-saken for retten onsdag

  Den tidligere filmmogulen Harvey Weinsteins forsvarere er ventet å gå hardt ut mot kvinnene som har anklaget ham for voldtekt når rettssaken starter onsdag. Rettsaken omhandler kun en tiltale for voldtekt og seksuelle overgrep mot to kvinner.

 • Jury klar i Weinstein-saken

  En jury bestående av sju menn og fem kvinner er utpekt i voldtekts- og overgrepssaken mot filmmogulen Harvey Weinstein. I løpet av utvelgelsesprosessen er flere titall kandidater avvist fordi de hadde gjort seg opp en mening om saken på forhånd.

 • Velger jury i Weinstein-rettssak

  Dommeren i voldtekts- og overgrepssaken mot Harvey Weinstein har satt i gang arbeidet med å velge jury, dagen etter at rettssaken startet. Potensielle jurymedlemmer blir nå innkalt til utvelgingsprosessen. Det kan ta uker før juryen er på plass.

 • Ny tiltale mot Weinstein

  Filmprodusenten Harvey Weinstein er tiltalt for to nye tilfelle av sexlovbrot i Los Angeles, melder AP. Det skjer samtidig som rettssaka mot han starta i New York i dag, der han står tiltalt for valdtekt og seksuelle overgrep mot to kvinner.

Weinstein ankommer retten

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no