Rettstegning av Harvey Weinstein fra en rettslig høring i New York 15. juni 2021
Foto: JANE ROSENBERG / Reuters / NTB

Harvey Weinstein-saken

Oppsummert

Filmprodusenten Harvey Weinstein er dømt til 23 års fengsel for voldtekt og seksuelle overgrep mot to kvinner. Nær 90 kvinner har anklaget ham for overgrep og nye rettssaker venter. Forsvarerne har varslet at dommen mot 67-åringen blir anket.

 • Weinstein avviser nye anklager

  Den fallerte filmmogulen Harvey Weinstein nektet straffskyld da han møtte i en rettssal i Los Angeles mandag, melder AFP.

  Han er tiltalt for seksuelle overgrep mot fem kvinner i Beverly Hills i årene 2004-2010.

  Weinstein soner allerede en dom i New York for voldtekt. 69-åringen risikerer ytterligere 140 år i fengsel dersom han blir funnet skyldig.

  Siden 2017 har nær 90 kvinner stått frem og anklaget filmprodusenten for trakassering eller overgrep.

 • Weinstein nekter straffskyld

  Den falne filmmogulen Harvey Weinstein nektet i dag straffskyld for elleve voldtekter og seksuelle overgrep i en rettssal i Los Angeles. Det melder nyhetsbyrået AFP.

  Weinstein er allerede dømt for flere voldtekter, og soner en 23 år lang fengselsstraff i New York.

  Sexual-Misconduct-Weinstein
  Foto: Seth Wenig / AP
 • Weinstein utlevert til California

  Den overgrepsdømte tidligere Hollywood-produsenten Harvey Weinstein ble utlevert fra New York til California tirsdag, melder Reuters. Der skal han stilles til retten for flere overgrep.

  Weinstein ble dømt til 23 års fengsel i New York for flere voldtekter og seksuelle overgrep i fjor. Siden har han vært i fengsel. I Calfiornia er han også beskyldt for en rekke overgrep og voldtekter. Dømmes han etter tiltalen også her, kan han få en fengselsstraff på til sammen 140 år.

  Nær 90 kvinner har anklaget Weinstein for overgrep. Han avviser dem alle.

  AeAU4dzfgns
  Foto: JOHANNES EISELE / AFP
 • Weinstein utleveres til California

  Den skandaliserte Hollywood-regissøren Harvey Weinstein skal utleveres til California, der han vil bli stilt for retten for seksuelt misbruk av fem kvinner i Los Angeles og Beverly Hills. Det bestemte dommer Kenneth Case i Erie County Court i New York tirsdag, skriver Los Angeles Times.

  Voldtektene og overgrepene han er beskyldt for i delstaten, skal ha skjedd mellom 2004 og 2013. Blir han dømt, kan han få fengselsstraff på til sammen 140 år.

  69 år gamle Weinstein ble dømt til 23 års fengsel i fjor for flere voldtekter og seksuelle overgrep. Nesten 90 kvinner har fremmet anklager mot den tidligere Hollywood-mogulen, blant dem kjente skuespillere som Angelina Jolie og Salma Hayek.

  Han avviser alle anklagene, og har hele tiden framholdt at det som skjedde mellom ham og kvinnene skjedde etter samtykke.

  Rettstegning av Harvey Weinstein fra en rettslig høring i New York 15. juni 2021
  Foto: JANE ROSENBERG / Reuters / NTB
 • Ny overgrepstiltale mot Weinstein

  Filmprodusenten Harvey Weinstein, som fra før soner en dom på 23 år for seksuelle overgrep, er tiltalt for flere nye voldtekter og overgrep. Den nye tiltalen er på 11 punkter, blant annet fire voldtekter, som skal ha skjedd mellom 2004 og 2013.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no