Hopp til innhold
Film producer Harvey Weinstein is handcuffed after his guilty verdict in his sexual assault trial
Foto: Jane Rosenberg / Reuters

Harvey Weinstein-saken

Oppsummert

Filmprodusenten Harvey Weinstein (70) er dømt til 23 års fengsel for voldtekt og seksuelle overgrep mot to kvinner. Over 80 kvinner har anklaget ham for overgrep og nye rettssaker venter. Dommen på 23 år skal opp til ankebehandling i 2023.

 • Varslar ny rettssak mot Harvey Weinstein

  Harvey Weinstein blir stilt for retten på nytt etter at ein valdtektsdom blei oppheva. Det varslar statsadvokaten på Manhattan, melder Reuters.

  Ein ankedomstol i New York oppheva førre torsdag ein dom frå 2020, der Weinstein var dømd til 23 år i fengsel for valdtekter og seksuelle overgrep mot to kvinner.

  Domstolen la til grunn at det blei gjort fleire feil i rettssaka. Blant anna blei fleire kvinner kalla inn som vitne som hevda Weinstein hadde overfalle dei. Men desse skuldingane var ikkje ein del av tiltalen, og då var det ikkje rett å kalle dei inn som vitne, slo ankedomstolen fast.

 • Harvey Weinstein innlagt på sykehus

  Harvey Weinsteins advokat sier filmprodusenten er innlagt på sykehus etter at han kom tilbake til New York City etter at en voldtektsdom mot ham ble opphevet.

  Ifølge advokat Arthur Aidala ble Weinstein undersøkt da han ble overført til fengselet i New York, og deretter straks sendt til sykehuset Bellevue på Manhattan.

  – Det virker som han trenger mye hjelp fysisk. Han har mange problemer, Det blir tatt alle slags tester. Tilstanden hans helsemessig er ganske dårlig, sier han.

  Weinstein har hittil sonet i et fengsel lenger opp i delstaten New York. Han ble overført til New York City etter at en ankedomstol denne uken opphevet en dom for voldtekt og seksuelle overgrep mot to kvinner. (NTB)

  Sexual Misconduct Harvey Weinstein
  Foto: John Minchillo / AP
 • Harvey Weinsteins domfellelse blir omgjort i ankedomstol

  New Yorks høyeste domstol opphevet torsdag Harvey Weinsteins (71) domfellelse fra 2020. Det melder New York Times. Weinstein er tidligere dømt til 23 års fengsel for for voldtekt og seksuelle overgrep mot to kvinner.

  Domstolen i New York la til grunn at Weinsteins rettssak hadde flere feil. Blant annet hadde påtalemyndigheten kalt inn flere kvinner som vitner som hevdet at Weinstein overfalt ham. Men siden anklagene ikke var en del av tiltalen, var det ikke rett å ta dem inn som vitner, slår ankedomstolen fast, ifølge NY Times.

  I tillegg til dommen fra New York er Weinstein dømt til 16 år i fengsel i California for en voldtekt på Beverly Hills Hotel. Denne dommen er ikke omgjort og Weinstein er derfor ikke en fri mann.

  Distriktsadvokaten i New York vil også ha mulighet til å anke omgjørelsen til Høyesterett.

  Harvey Weinstein 4 okt. 2022

  Ankedomstol opphever voldtektsdom mot Harvey Weinstein

  Med knapt flertall avgjorde domstolen i New York at rettsaken fra 2020 ikke var rettferdig. Nå kan voldtektssaken tas opp til ny behandling.

 • Ny dom mot Harvey Weinstein

  Den tidligere filmprodusenten og serieovergriperen Harvey Weinstein (70) er dømt nok en gang for overgrep og voldtekt.

  Denne gangen dømmes han til 16 års fengsel av en domstol i Los Angeles for å ha voldtatt en kvinne i et hotell i Beverly Hills, skriver Reuters.

  Weinstein soner nå en straff på 23 år for en dom han fikk av en domstol i New York i 2020. Weinstein har anket begge sakene.

 • Weinstein funnet skyldig i voldtekt

  En jury i Los Angeles i USA har funnet den tidligere filmprodusenten Harvey Weinstein skyldig i voldtekt.

  70 årige Weinstein er allerede dømt til 23 års fengsel for voldtekt og seksuelle overgrep mot to kvinner i New York. Over 80 kvinner har anklaget ham for overgrep og nye rettssaker venter. Dommen på 23 år skal opp til ankebehandling i 2023.

  Harvey Weinstein 4 okt. 2022
  Foto: ETIENNE LAURENT / AFP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no