Sanner: – Giske løy

Høyres nestleder Jan Tore Sanner mener næringsminister Trond Giske løy da han skrev i en tekstmelding at grunnen til at regjeringen ikke hadde ment noe om TV 2-salget var dårlig tid.

Jan Tore Sanner

Jan Tore Sanner mener næringsminister Trond Giske farer med løgn i striden med Telenor rundt salget av TV 2.

Foto: Gunnar Sakshaug / NRK

Trond Giske

Trond Giske sendte flere sms-er til Telenors styreleder i forkant av salget av TV2 til danske Egmont.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK
Heikki Holmås

Heikki Holmås mener næringsministeren ikke har løyet.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

– Trond Giske har formidlet et budskap til Harald Norvik som er usant, og jeg registrerer at Statsministerens kontor sier at Giske har vært misvisende. Det er en meget pen måte å si at Giske lyver, og det skal ikke en statsråd gjøre, sier Sanner til NRK.

Sterke reaksjoner

Reaksjonene er sterke etter at næringsminister Trond Giske offentliggjorde to tekstmeldinger som ble sendt fra hans departement til styreleder i Telenor, Harald Norvik. Tidligere samme dag sa Norvik på en pressekonferanse at han hadde opplevd utilbørlig press fra Trond Giske i forbindelse med salget av TV 2-aksjene.

Statsminister Jens Stoltenbergs talsmann, Hans Kristian Amundsen, opplyser til Aftenposten at «det er hva statsministeren sier, som gjelder, og det er at regjeringen ikke hadde en mening, for det tilligger selskapets organer å beslutte et salg».

– Det er tull

Aps regjeringspartner SV slår derimot ring rundt næringsministeren, og sier det ikke er uenighet mellom Stoltenberg og Giske, og de nekter for at Giske har løyet.

– Det er bare noe tull, sier SVs Heikki Holmås om påstanden om at Trond Giske har løyet.

SV-politikeren hevder det var meningen at regjeringens underutvalg, som består av de tre partilederne, skulle drøfte saken.

– Det var ønsket at dette skulle drøftes i underutvalget, Kristin Halvorsen ba selv om det. Så Giske har ikke løyet, sier han.

– Giske har ikke løyet, legger Holmås til.

LES: Krever at Giske redegjør i Stortinget

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger